Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 351869 razy)

Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #1305 dnia: Kwietnia 18, 2016, 07:05:46 »
No i 18-sty, ktoś coś wie ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #1306 dnia: Kwietnia 18, 2016, 07:51:48 »
U nich dopiero się dzień zaczyna... to raz. A dwa - ogłoszą 4-go maja, do dzisiaj tylko potwierdzają obecność w muzeum ;)

« Odpowiedź #1307 dnia: Kwietnia 30, 2016, 10:12:38 »
Panowie, zastanawia mnie jedno dlaczego tak malo polecany jest tu joystick Logitech Extreme 3D Pro ? Co w nim jest nie tak, w cenie do 200zł wydaje mi sie jednym z najlepszych wyborów, świetna ergonomia, super stabilna podstawa, dobra przepustnica całkiem precyzyjna, bardzo fajny wygląd.

« Odpowiedź #1308 dnia: Kwietnia 30, 2016, 15:40:24 »
Moja opinia o joystiku Thrustmaster T.1600M ktorego nie polecę to tak delikatnie mówiąc, większego szajsu dawno nie miałem w ręku, porównując do Logitech Extreme 3D Pro to ergonomia leży i kwiczy w tym czymś, trzyma sie to to jak jakis gruby wyciosany badyl ale to jeszcze nic bo są wiadomo rózne ręce i komuś moze być wygodnie choć chyba nie trzymał drążka w 3D Pro.
Jednak jakość samych przycisków to jest dopiero parodia, joystik już na wstępie prosto ze sklepu miał jeden z przycisków na podstawie ledwo co naciskający się, myślałem ze nie będzie w ogóle działał, jednak działał ale w taki sposób ze brak słów, pozostała reszta przycisków chodziła jak tylko chciała jeden głośno strzelał drugi jak flak itp.
Przycisk "fire" beznadziejny z ogromnym luzem który klika na samym jego końcu.
Przepustnica fatalna jak ktoś gdzieś napisał jak suwak w rozporku albo w starym magnetofonie Kasprzak, ruszająca się na boki ten plastikowy dzyndzel do tego zero precyzji w regulacji ciągu silnika, w Logitechu mogę sobie ustawiać z dokładnością do 1% tu można było o tym zapomnieć.
Ktoś powie zaraz zaraz ale ten joy dokładniejszy bo jest na magnesach halla, a ja powiem śmiech na sali z jego dokładnością bo co z tego ze ma większa rozdzielczość i precyzje bo ma, jak w samym centralnym punkcie działa na kwadratowo i nie ma łagodnego jednakowego liniowego oporu na całej osi od środka także nic po jego dokładności.
Stabilność też gorsza jak w Logitechu, wprawdzie nie mogę powiedzieć ze jest jakiś nie stabilny, jednak przy ruchu mocnym do przodu podnosił sie gdzie w Logitechu jest stabilność w każdym kierunku wzorowa.
Potestowałem i oddałem szybko do sklepu to ustrojstwo z podświetleniem jak ufo.
Logitech Extreme 3D Pro pozostaje najlepszym możliwym zakupem do kwoty 200zł bez dwóch zdań.
Jak ktoś chce mieć sprzęt koniecznie na magnesach halla to na pewno nie ten joy, albo dolozyć do czegoś konkretnego albo czekać na jakies nowe konstrukcje z lepszą jakością, tyle ode mnie.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1309 dnia: Kwietnia 30, 2016, 18:21:41 »
Logitechy są ładne i wygodne - dopóki działają. Najważniejsza rzecz, czyli potencjometry są (a przynajmniej były) najmniej trwałą częścią joysticka.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1310 dnia: Kwietnia 30, 2016, 20:06:03 »
Logitech Extreme 3D Pro pozostaje najlepszym możliwym zakupem do kwoty 200zł bez dwóch zdań.
Jak ktoś chce mieć sprzęt koniecznie na magnesach halla to na pewno nie ten joy, albo dolozyć do czegoś konkretnego albo czekać na jakies nowe konstrukcje z lepszą jakością, tyle ode mnie.
PeterMac - jak długo używasz tego joya?
Podpisuję się pod wszystkimi wymienionymi przez Ciebie zaletami Logitecha. Ma (a może miał - w co szczerze mówiąc wątpię) on tylko jedną wadę - potencjometry na wszystkich osiach dosyć szybko tracą precyzję. Pal sześć, gdyby można je było gdzieś kupić i sobie co jakiś czas wymieniać (stosunkowo proste do zrobienia). Niestety - są nieosiągalne. Ja porównał bym ten dżojstik do fajnego, taniego auta które ma wiele zalet i tylko jedną wadę - nie chce jeździć.

Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1311 dnia: Kwietnia 30, 2016, 22:23:59 »
Do 200 zł to wg mnie TM TFlight Hotas X. Nic lepszego nie dostaniesz. Dla mnie rewelacja.

« Odpowiedź #1312 dnia: Maja 01, 2016, 20:54:18 »
Za 3 dni Thrustmaster pokaże nam swoje nowości,  ciekawe, ciekawe, ciekawe.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1313 dnia: Maja 04, 2016, 10:28:14 »
Zaczynam się zastanawiać, czy ta wiadomość o nowościach Thrustmastera to nie jakieś info z czapy. Czy gdzieś potwierdzili dzisiejszą odsłonę nowych produktów ? Na Amazonie pojawiło się cosik takiego.  http://www.amazon.com/Thrustmaster-Flight-Rudder-Pedals-Playstation-4/dp/B015PII6YI/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1461886671&sr=8-7&keywords=rudder+pedals  Coś jest na rzeczy.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1314 dnia: Maja 04, 2016, 12:36:21 »
Wydaje się że strasznie mały rozstaw mają te pedały...  :o No i ten patent przesuwania pedału po prowadnicach liniowych... Jakoś tego nie widzę pod kątem trwałości, sam pedał pewnie będzie z tworzywa a prowadnica metalowa, dołóżmy do tego kurz z podłogi + tarcie obydwu elementów o siebie i następstwa łatwo sobie wyobrazić...

« Odpowiedź #1315 dnia: Maja 05, 2016, 06:45:25 »
Pokazali następcę T.1600 czyli T.16000M :) oraz przepustnicę do niego ...

Info z reedita:

T-16000M "FCS"

T-16000M stick appears mostly unchanged other than colors
Still has the throttle slider on the bottom
Uses HALL sensors
Using dual T-16000Ms can be merged into 1 logical device using TARGET
Improved tactile click feel on the bottons, improved throttle slider sensor
Will be same price as the previous T-16000M

Throttle

All-new plastic throttle unit to complement the T-16000M (but is standalone product)
Not like the HOTAS X throttle, seems completely new
Sliding throttle like CH Throttle
3 four-way hats and a button on the side
Either a rotary or a scroll wheel on the left side
Slew stick w/ button push for the index finger, looks most like the Cougar's slew stick where the whole disc moves, and not like the Warthog where it's a tiny nub
Vertical tilt (either axis or just a 2-way digital rocker or switch) next to slew stick, and 2 buttons
Appears to have a HOTAS X style rudder rocker axis as well
Can be linked with the T-16000M to report to games as 1 logical device using TARGET
Allegedly costs more than T-16000M but less than $100

« Odpowiedź #1316 dnia: Maja 05, 2016, 07:30:30 »

« Odpowiedź #1317 dnia: Maja 05, 2016, 10:24:09 »
No to pokazali, 25 lat firmy i pokaz , że ho ho ho i hehehe.  :o
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1318 dnia: Maja 05, 2016, 11:12:37 »
Ha, ha  :D
Oj tam, nie fajnie było pomarzyć? :D
Przynajmniej wiemy że nadal król (Warthog) jest tylko jeden :)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1319 dnia: Maja 05, 2016, 11:24:34 »
Budżetowy konkurent X52, z niedrogimi pedałami, to całkiem dobra rzecz, ale chyba nie tego się spodziewaliśmy po takiej prezentacji.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"