Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350839 razy)

Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #1425 dnia: Kwietnia 28, 2017, 22:40:02 »
Cześć, dzisiaj pierwszy raz testowałem joy Ravcore Jevelin na pierwszy ogień poszedł DCS. Ogólnie sprzęt jest fajny ale brakuje porządnego oprogramowania do niego z mapowaniem przycisków. Pytanie do osób, które są w posiadaniu Jevelina, jak rozsądnie ustawić trymer ? Chciałem ustawić trymer na hat plus prawy ctrl ale pojawia się komunikat, że hat jest już w użyciu.

« Odpowiedź #1426 dnia: Kwietnia 29, 2017, 00:01:40 »
Bo hat zawsze domyślnie jest w użyciu jako rozglądanie się. Na każdym joy'u tak jest. A poza tym, jak chcesz przypisać hat i ctrl? Kombinacja klawiatury i joy'a jest nie możliwa. Po prostu wybierz odpowiednią opcję w rubryce joystick'a i przypisz odpowiedni kierunek hat'a. Zapisując ustawienie automatycznie zmieni się przypisanie, czyli usunie stare, przypisze nowe, koniec. Mówię to jako posiadacz X52, więc nie mam z Javelinem absolutnie nic wspólnego.

« Odpowiedź #1427 dnia: Maja 04, 2017, 20:50:31 »
Witka, czy opłaca się kupować za ok 80 zł Logitecha Extreme 3d Pro, czy już lepiej dołożyć do czegoś nowego. Budżet ograniczony tak do 200zł.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2017, 22:41:08 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1428 dnia: Maja 04, 2017, 21:14:11 »
Zależy na jakim jesteś etapie - jeśli dopiero zaczynasz to wydanie 80 złotych na Logitecha to dobre rozwiązanie - w przeciwnym razie ABSOLUTNIE NIE!
Kupiłem używanego - dziad nie trzymał odchylenia (ster kierunku), kupiłem nowego - po 40 godzinach precyzja przestała istnieć. To tyle w temacie.

« Odpowiedź #1429 dnia: Maja 04, 2017, 21:17:14 »
Nie już FSX latałem długo​ teraz była przerwa i kupuję nowy sprzęt. Mam na oku w granicy ceny Thrustmaster T.Flight Hotas X.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2017, 22:40:32 wysłana przez KosiMazaki »

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1430 dnia: Maja 04, 2017, 21:45:46 »
B. dobry sprzęt. Ponad 10 lat używałem starszego brata, czyli Afterburner 2 i byłem b. zadowolony. Genialnie ergonomiczny i precyzyjny jak za taką kasę. Jakby miał tylko więcej przycisków.

« Odpowiedź #1431 dnia: Maja 05, 2017, 18:01:02 »
Na znanym portalu aukcyjnym 2 dni temu widziałem Defender Cobra M5, aukcja się skończyła ale nie widzę, żeby ktoś kupił. Jak na początek wydaje mi się, że to był by wystarczający na początek jak budżet do 200 zł.

« Odpowiedź #1432 dnia: Maja 08, 2017, 22:48:05 »
Cześć, dzisiaj pierwszy raz testowałem joy Ravcore Jevelin na pierwszy ogień poszedł DCS. Ogólnie sprzęt jest fajny ale brakuje porządnego oprogramowania do niego z mapowaniem przycisków. Pytanie do osób, które są w posiadaniu Jevelina, jak rozsądnie ustawić trymer ? Chciałem ustawić trymer na hat plus prawy ctrl ale pojawia się komunikat, że hat jest już w użyciu.
W instrukcji Javelina jest przykładowy schemat, który wskazuje, że tryb 'niebojowy' i klawisz 'shift', to domyślne ustawienie dla trymu przez grzybek. Problem z konfiguracją, może występować, bo bez wciśniętego klawisza, to grzybek traktowany jest tylko jako rozglądanie. To znaczy w aplecie konfiguracji kontrolera ten widok strzałek w ośmiu kierunkach, a nie dodatkowe przyciski?

« Odpowiedź #1433 dnia: Maja 09, 2017, 20:10:56 »
huguberhart 8-przyciskowy Hat lub 4-przyciskowy HAT z shift możesz konfigurować w dowolny sposób co zresztą przed chwilą sprawdziłem w DCS. Nie wiem jak sprawa wygląda w innych grach. Sam zamierzam zmienić ustawienie trymera z 4-przyciskowego HAT na 8-przyciskowy jak tylko dostanę ED Tracker. Niestety ale w tym joysticku trymowanie z wciśniętym małym shift jest dla mnie niewygodne i mało precyzyjne ponieważ często mi ucieka ten shift i zamiast trymować samolotem nagle zaczynam się rozglądać. 

« Odpowiedź #1434 dnia: Maja 21, 2017, 16:03:43 »
Hej.
Złamałem spust w Ravcore Javelin...
Ktoś ma możliwość dorobienia metalowego? Oczywiście zapłacę.
Proszę o cynk na: tal@rash.home.pl
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2017, 19:00:37 wysłana przez KosiMazaki »

Offline JFK

• *
« Odpowiedź #1435 dnia: Lipca 16, 2017, 22:51:47 »
Znalazlem na stronie VBK metalowy ale chyba nie_wysylaja do Polski. Tez jestem chetny na metalowy spust jak cos to pisac.

https://vkbcontrollers.com/?product=vkb-gladiator-pro-replacement-trigger-metal     
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2017, 23:17:19 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1436 dnia: Grudnia 01, 2017, 23:00:04 »
https://www.aliexpress.com/item/VKBsim-Gladiator-Replacement-Metal-Trigger/32826029058.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.9wxJjw
Ja kupiłem i nie żałuję. Można wykonać też u protetyka, tylko że wyjdzie drożej.

« Odpowiedź #1437 dnia: Grudnia 16, 2017, 15:59:24 »
Chcę zastąpić SAITEKa EVO Force czymś nowszym, ze wsparciem pod WIN10/64bit. Logitech olewa sterowniki do SAITEKa, a czarę goryczy przelał konflikt sprzętu z nowym CloDem. Czy RAVCORE JAVELIN będzie dobrym wyborem?

« Odpowiedź #1438 dnia: Grudnia 16, 2017, 19:44:18 »
Cześć,
Mam Javelina, precyzyjny jest ale są rzeczy, które irytują:
  • bardzo niewygodnie umieszczony hat, w dodatku mający wklęsłą powierzchnię
  • odwrotnie działająca przepustnica (tylne położenie - max ciąg, przednie minimalny), niektóre symulatory mają opcję odwrócenia, jednak nie wszystkie (Condor nie ma), serwis nie dał rady tego zmienić
To tyle, mam nadzieję, że pomogłem

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #1439 dnia: Grudnia 17, 2017, 06:50:38 »