Dostałem zapytanie na pw od Grooz na temat MJoy. Ponieważ kiedyś zajmowałem się tym tematem i widzę, że jeszcze MJoy jest stosowany to postanowiłem napisać w tym wątku to co jeszcze pamiętam.
To jest fragment pytania.
U mnie SV Mapper widzi max 4 urządzenia. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi jak zrobić żeby nie " tasowało" mi urządzeń pod SV mapperem.
Jedną z wad MJoy16 jest to, że potrafi sam zmieniać swoją nazwę. Druga wada polega na tym, że gdy stosujemy kilka kontrolerów i kilka MJoy to w nie ma go w SVMapper.
Ja miałem np. Cougara, 2 ramki MFD i 2 MJoye i SVMapper widział tylko jednego MJoya. Można sobie z tym poradzić zmieniając ID w MJoy. Pisałem o tym pod linkiem
http://il2forum.pl/index.php/topic,8603.840.html #862, 866, 870.
Gorzej z niestabilnością nazwy. MJoy potrafił nie zmienić nazwy np. przez okres 6 miesięcy i nagle zmienił nazwę i musiałem programować kość od nowa. Teraz mam inne kontrolery, zrezygnowałem z MJoy.
Można zrezygnować z SVMapper i zastosować HSC Codeking. Tutaj nie ma problemów z ID, ale trzeba napisać skrypt. Dodatkowa zaleta to zwiększenie liczby enkoderów oraz przełączników. Tyle pamiętam ale resztę musisz rozwiązać sam. Dodam tylko, że u mnie MJoy pracował tylko z XP, ponieważ w tamtym czasie nie miałem innych systemów. W wspomnianym wątku możesz znaleźć dużo więcej informacji na temat Mjoya, ale tak jak napisałem to już jest historia.