Autor Wątek: DCS: World 2.5 (wersja stabilna)  (Przeczytany 46760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: DCS: World 2.5...(wersja stabilna)
« Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 17, 2018, 16:16:03 »
DCSa możesz przełączać pomiędzy betą a stabilną, więc dasz radę z jedną instalką DCS, o ile masz w miarę szybki internet.
Niczego nie musisz dezaktywować chyba, że reinstalujesz system.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 17, 2018, 17:05:12 »
Ja wywalam Newadę na inny dysk (HDD) zostawiając skrót do niej (komendą "mklink /j") w instalce DCS, dzięki czemu tylko ona będzie się wolniej wgrywać, a Zatokę Perską zainstaluję normalnie, bo będzie na niej latane dużo więcej.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 17, 2018, 17:20:24 »
DCSa możesz przełączać pomiędzy betą a stabilną, więc dasz radę z jedną instalką DCS, o ile masz w miarę szybki internet.
Niczego nie musisz dezaktywować chyba, że reinstalujesz system.
Some1 - coś więcej jak przełączać wersje DCSa?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 17, 2018, 17:32:43 »
Some1 - coś więcej jak przełączać wersje DCSa?
https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1876747&postcount=1

Cytat: SkateZilla
UPDATER VERSION 2.6.8.41 And Newer Use:
Type: dcs_updater.exe update <version>@Branch (ie DCS_updater.exe update 1.5.1@openbeta, DCS_updater.exe update 2.0.0@openalpha )
DCS_updater.exe update @release
DCS_updater.exe update @openbeta

Czyli wystarczy wejść w wiersz poleceń (CMD) w katalog "bin" w DCS'ie, którego chcesz przełączyć i tam wpisujesz "DCS_updater.exe update @release" jeśli chcesz przełączyć się z bety na release lub "DCS_updater.exe update @openbeta" jeśli chcesz przełączyć release na openbetę.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2018, 17:37:59 wysłana przez Poko »

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 18, 2018, 00:32:14 »
Dzięki Panowie, poszedłem w pojedynczą instalkę - w razie potrzeby będę przełączał się na betę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 20, 2018, 17:27:58 »
Dzisiejszy mejling:

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/newsletters/newsletter20042018-db94994c1740e9d799ea62b7f07e4d1a.html?bx_sender_conversion_id=2635614

Dobrze, ze pojawia sie uzbrojenie z czasow zimnej wojny, np. ten zestaw SA-2.

No i wnętrzności P-47D.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2018, 17:52:46 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #201 dnia: Kwietnia 20, 2018, 21:23:19 »
Obśliniłem się okrutnie na te 3 foty kokpitu, choć wiadomo, że akurat grafików od skinów i kokpitów mają teraz chyba najlepszych w branży i z samolotu na samolot idzie im coraz lepiej. Boję się tylko jak to dzieło sztuki będzie wyglądać po implementacji w silnik gry, gdy Deferred Shading spieprzy je swoimi narkotycznymi odblaskami i kolorami :D. Może i lepiej, ze Dzbanek nie wyjdzie za szybko, może do przyszłego roku graficy od całej reszty gry nadrobią zaległości.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #202 dnia: Kwietnia 20, 2018, 21:25:13 »
Obśliniłem ...

A z tym co piszą coś testowałeś? Ja mam Preload Radius na 40K i jakoś czy więcej czy mniej nie widzę różnicy w działaniu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 20, 2018, 21:36:42 »
Oj, nie pomogę. Ja ostatnie tygodnie mało latam w DCS-a zniesmaczony ogólną bryndzą wydajnościowo-wizualną (w międzyczasie nową ciekawostką/zabawką i szokiem wydajnościowym na plus jest dla mnie kupiony niedawno BoK), a jak latam, to tylko w singlu i raczej rekreacyjnie dookoła trzepaka. Jednostek zatem na mapie mało i moich 16-stu giga jakoś mocno nie zapycham, a to o zużycie pamięci w dużych misjach w multi jest cała gównoburza i o to im się głównie rozchodzi z ta dzisiejszą sugestią, mniemam.

To Wy panowie będziecie musieli na serwerach z dużą ilością jednostek potestować czy zabawa preloadem rzeczywiście pomaga.

« Odpowiedź #204 dnia: Kwietnia 22, 2018, 09:13:06 »
Latając wczoraj na ACG spostrzegłem, że smugi kondensacyjne AWAC-sów i innych maszyn, były raz widoczne raz nie.  Wszystko zależało od konta  z którego się na nie patrzyło. Wystarczył mały ruch głową, by smugi znikały, oczywiście po powrocie głowy w poprzednią pozycję, smugi się pojawiały.   Na serwerze była ustawiona lekka mgła,  może to był powód tego błędu. Tak samo było z widokiem samolotów w oddali... Sprawdzałem to parokrotnie i nie byłem osamotniony z tą obserwacją...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 22, 2018, 10:08:03 »
Standardowo tak jest od dawna. Pomaga widoczność na extreme i czasem zoom widoku. Raczej to nie błąd.

« Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 22, 2018, 10:36:24 »
Widok na extreme mam, zoomem też się bawiłem. Na DCS 1.5 tak nie było, więc i na 2.5 raczej nie powinno być, odległość od celu też nie miała znaczenia. A na bank przy obróceniu głową o parę stopni, patrząc z jednego miejsca, tak nie powinno być. Zatem to błąd, bo w rzeczywistości tak raczej nie jest... Szkoda, że nie nagrałem, może by to było lepiej zrozumiałe. Widziałem to stojąc na lotnisku i patrząc na AWAC-sy nad sobą. Obrót głowy o parę stopni i smugi magicznie znikały.
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 22, 2018, 17:30:57 »
Zauważ, że podobnie jest z chmurami. Kręcąc głową część z nich znika i pojawia się ponownie pomimo maksymalnych ustawień w grze. Trzeba poszukać na ED forum, co o tym piszą. Też mnie to nieco irytuje czasami.

« Odpowiedź #208 dnia: Kwietnia 22, 2018, 17:37:37 »
Myślę, że to z powodu nowego cieniowania. Na serwerze była jeszcze ustawiona mgła i poranne słońce, to też nie jest bez znaczenia.  Niestety problem, jak pisałem, dotyczył też dalekich celów na niebie, co bardzo utrudnia wypatrywanie wroga i oczywiście walkę.
Latamy dzisiaj?

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Kwietnia 25, 2018, 10:26:51 »
Można coś zrobić żeby zegary w kokpicie były lepiej widoczne? W 1.5.8 mogłem bez problemu je odczytać w Mi-8, na wersji 2.5 z włączonym tym trybem Deferred Shading  mam wszystko bardzo ciemne. Wieczorem jak co wrzucę zrzut ekranu.