Autor Wątek: Latanie kooperacyjne na śmigłowcach  (Przeczytany 27966 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Latanie kooperacyjne na śmigłowcach
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 16, 2018, 07:01:30 »
Klasa, wyszło bardzo fajnie choć latałem Mi-8 a szkolenie raczej skupiało się na Ka-50. Mimo to udało się uzyskać kilka informacji. Trzeba częściej robić takie eventy.

Dzięki Barti!
« Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2018, 07:35:46 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 16, 2018, 09:30:27 »
I ja jestem bardzo zadowolony, sporo się dowiedziałem na temat Ka-50. Jest jeszcze parę spraw do ogarnięcia, bo śmiglak ma jeszcze parę systemów do nauczenia się (radio, system gaśniczy itp.) . Przyjdzie i na to czas :) .
Dzięki Barti za poświęcony czas.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 16, 2018, 12:46:43 »
I ja jestem zadowolony. Sporo się dowiedziałem o Su-27 :).
Tak wiem, brzmi to nieco przewrotnie, ale tak jest w istocie. Ta misja jest niezła do treningu.

« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 16, 2018, 18:10:02 »
Cześć. Latacie dzisiaj można dołączyć ?

« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 16, 2018, 18:14:01 »
Dziś raczej klasyczny Polonez, ale może na Sobotę coś Barti wyszykuje :) .
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 16, 2018, 21:45:20 »
OPERACJA "DEPLOYMENT" - MISJA 1

"Lot zapoznawczo-rozpoznawczy"

Z rozkazu dowódcy jesteśmy przydzieleni do eskadry śmigłowców bojowych i transportowych latających na Ka-50 oraz Mi-8 pod dowództwem 55. Samodzielnego Pułku Śmigłowców Bojowych (OBVP), wyposażonego w Mi-24V. Zostajemy przydzieleni jako lot nr 1 w 3 Samodzielnym Dywizjonie Lotnictwa (OAE). Dowództwo operacji i ATC są tymczasowo umieszczone w bazie lotniczej Mineralnye Vody.

Sytuacja na dzień 12 sierpnia 2009 r.

W wyniku trwających operacji mających na celu wyeliminowanie koncentracji wroga w górach Karachaevo-Cherkesiya, sytuacja nieco się ustabilizowała. W czerwcu i lipcu załogi 55. OBVP pracowały intensywnie nad wsparciem 10. Zmotoryzowanej Dywizji Strzeleckiej (MRD) oraz innych jednostek. Na pozycje wroga przeprowadzone zostały wielokrotne ataki, pomagając naszym siłom zabezpieczyć kluczowe punkty i umocnienia. Ponadto miały miejsce misje w ramach Federalnego Patrolu Granicznego (FPS), Federalnej Służby Bezpieczeństwa (FSB) oraz służby poszukiwawczo-ratowniczej (PSS).

Obecnie 55. OBVP obsługuje dwa przygotowane lądowiska (FARP) na południe od Cherkessk oraz jedno lądowisko na wschód od wsi Krasniy Kurgan, w pobliżu stacji NDB Kislovodsk-Zapadniy (995.00 MW).

ZADANIE

15 sierpnia 2009r.

Lot nr 1, trzeci OAE (znak wywoławczy 251) przeprowadzi lot zapoznawczo-rozpoznawczy pod dowództwem 1. Aviation Sqn. CO (znak wywoławczy 105) z FARP "Podkova".

Trasa lotu (157 km):
CHERKESSK ("Podkova") - UST-DZHEGUTA - TEREZE - KRASNIY KURGAN - KISLOVODSK - ESSENTUKI - CHERKESSK ("Podkova") .

Wysokość lotu:
600 - 1500 metrów ASL.

Czas gotowości na lot: 1630
Start: 1700

Śmigłowce nie będą uzbrojone. Obciążenie paliwem w FARP będzie wynosić 50%.

Celem jest zapoznanie się z punktami orientacyjnymi i naturalnymi przeszkodami na trasie.

Data misji jest do obgadania. Wymogiem jest podstawowa znajomość swojej maszyny. Chętnych proszę o odzew w tym temacie.

« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 16, 2018, 22:17:16 »
Wnoszę o swoją obecność  :)

« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 16, 2018, 22:25:11 »
Zachęciliście mnie tego typu misjami. Jak termin mi podejdzie to dołączę na Mi-8. ;)
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 16, 2018, 23:07:41 »
Po wczorajszej kraksie będę zdolny do służby dopiero w okolicach środy/czwartku...  :(

« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 17, 2018, 00:10:58 »
Po wczorajszej kraksie będę zdolny do służby dopiero w okolicach środy/czwartku...  :(

Wstępnie myślałem właśnie o czwartku o 21:30.

« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 17, 2018, 22:53:44 »
Zgłaszam obecność, powinienem tym razem być dostępny :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 18, 2018, 10:07:15 »
Od czwartku będę poza domem więc odpadam, szkoda, bo ostatnio nawet potrafiłem wylądować.

« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 18, 2018, 11:27:30 »
Ze wstępnego wywiadu, najbardziej pasującym terminem będzie:

21.02. ŚRODA, godzina 21:30

OPIS ZADANIA znajduje się tutaj: KLIK.

Jest to pierwsza misja fabularna, wprowadzająca nas w historię konfliktu. Składa się z dużej ilości triggerów i jest przeze mnie w całości przetłumaczona na język polski. Przed lotem warto zatem przeczytać briefing, zapoznać się z mapami.

Osoby chętne do wzięcia udziału w misji proszone są o skopiowanie listy i dopisanie się do niej.

<<<<Ka-50>>>>

- =OPS=Barti
-
-
-
-

<<<<Mi-8>>>>

-
-
-
-

Przypominam, że lecimy misję, a nie trening. Oznacza to, że trzeba mieć opanowane podstawowe elementy pilotażu danej maszyny. W trakcie trwania lotu skupiamy się na zadaniu, a nie rozwiązywaniu problemów ze śmigłowcem, zatem ewentualne braki w wyszkoleniu proszę nadrobić do środy. Komunikacja głosowa odbywać się będzie standardowo przez Discorda.

« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 18, 2018, 11:32:22 »
<<<<Ka-50>>>>

- =OPS=Barti
-
-
-
-

<<<<Mi-8>>>>

sokolus
-
-
-
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 18, 2018, 12:06:41 »
Podłączę się z pytaniem:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/shop/campaigns/mi-8mtv2_oilfield_campaign/

Do tej misji gdzie można znaleźć pliki do briefingu od strony samego DCS ? Wszędzie szukałem zachęcony, bo w innych misjach jest w formacie jednolitego tekstu. Dzięki z góry dla posiadaczy owej misji oczywiście do nich kieruję prośbę.

<<<<Mi-8>>>>

Bazari
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2018, 12:11:52 wysłana przez Bazari »