OPERACJA "DEPLOYMENT" - MISJA 2
“ESKORTA”Zgodnie z zaplanowaną rotacją Sił Wewnętrznych, konwój złożony z 7 pojazdów transportowych i 2 pojazdów typu APC wyruszył dzisiaj o godzinie 6:00 w kierunku Verhnyaya Mara wzdłuż drogi UST-DZHEGUTA – VERHNYAYA MARA. Z rozkazu dowódcy, śmigłowce z 55 OBVP zapewnić mają eskortę wspomnianego konwoju. Dodatkowo, śmigłowce Mi-8 wezmą udział w transporcie żołnierzy w ramach rotacji między lądowiskiami Skala i Otkrytka, a powstającym posterunkiem w VERHNYAYA MARA.
Para śmigłowców Mi-24 z 2 Aviation Sqn. (AE) zapewni eskortę na odcinku KRASNOGORSKAYA – KARACHEVSK – HILL 1067 OF HIGHWAY A-157 “KARACHEVSK – PYATIGORSK.” Śmigłowce z 55 OBVP mają przejąć konwój na odcinku: HILL 1067 OF HIGHWAY A-157 “KARACHEVSK – PYATIGORSK” – VERHNYAYA MARA.
Sytuacja na dzień 17 sierpnia 2009 r.Śmigłowce 55 OBVP zapewnić mają eskortę konwoju Sił Wewnętrznych (znak wywoławczy: Leska-12) na odcinku: HILL 1067 OF HIGHWAY A-157 “KARACHEVSK – PYATIGORSK” – VERHNYAYA MARA. Start odbędzie się z lądowisk Skala oraz Otkrytka, niedaleko miejscowości Pravokubanskiy. Po starcie kierujemy się na południe, zgodnie z planem lotu i przejmujemy ochronę konwoju od pary Mi-24 (znak wywoławczy: 315). Ochrona ma zostać zapewniona aż do bazy w Verhnyaya Mara. Do bazy tej należy również przetransportować żołnierzy w ramach rotacji między posterunkami.Po wykonaniu zadania, powrót na miejsce startu.
Wysokość lotu od 100 do 500 metrów AGL (w zależności od ukształtowania terenu).
Gotowość do lotu: 1000
Start: 1015
Przydzielonego do zadania uzbrojenia nie zmieniamy.
W czasie wykonywania zadania należy przeprowadzić rekonesans na trasie konwoju, aby zadbać o jego bezpieczeństwo. Wszelkie podejrzane aktywności należy bezzwłocznie zgłaszać dowódcy konwoju (znak wywoławczy: Leska-12). Teren działań nie jest przyjazny dla śmigłowców. Odcinek: HILL 1067 OF HIGHWAY A-157 “KARACHEVSK – PYATIGORSK” – VERHNYAYA MARA charakteryzuje się pokaźnymi wzniesieniami i górami.
Termin misji, ŚRODA 28.02, godzina 21:30. Chętne osoby proszę o dopisywanie się do listy:
<<<<Ka-50>>>>
- =OPS=Barti
-
-
-
-
<<<<Mi-8>>>>
-
-
-
-