Autor Wątek: Latanie kooperacyjne na śmigłowcach  (Przeczytany 28082 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Latanie kooperacyjne na śmigłowcach
« Odpowiedź #180 dnia: Marca 22, 2018, 20:35:28 »
Dla mnie niedziela i wtorek mogły by być póki co. Czwartek chwilowo też, ale za miesiąc lub dwa już może być z tym dniem gorzej. Pomysł podziałem na grupy bardzo spoko. A co do SRS to działa w takim razie bezproblemowo. Możesz Orzeł zacząć kombinować z opcjami serwera i upewnić się że np. zasięg ma wpływ na transmisję.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #181 dnia: Marca 22, 2018, 20:49:21 »
Mi pasuje zarówno wtorek jak i czwartek. Byle tylko reszcie pasowało, i frekwencja była  :) Poniżej parę zdjęć z wczorajszego lotu:

Reszta w albumie: https://imgur.com/a/nbE5U
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #182 dnia: Marca 23, 2018, 11:11:40 »
Dzięki Sokolus, foty pierwsza klasa!

« Odpowiedź #183 dnia: Marca 23, 2018, 13:04:03 »
Ja się dostosuję. Ważne, aby było po 21:00, a nawet po 21:30.

« Odpowiedź #184 dnia: Marca 23, 2018, 13:08:31 »
Mój charakter pracy i jej nieprzewidywalność nie daje odpowiedzi, który dzień jest najlepszy. Jeśli tylko będę mógł to chętnie polatam.

« Odpowiedź #185 dnia: Marca 23, 2018, 23:16:13 »
kolejna próba uruchomienia serewra: poligon, hasło: fire

« Odpowiedź #186 dnia: Marca 24, 2018, 09:20:20 »
Ja w tym tygodniu mogę polecieć we wtorek.

Offline Orzeł

• APAsq
  • *
  • APAsq#4 WBCI#4
    • WBCI
« Odpowiedź #187 dnia: Marca 24, 2018, 15:29:36 »
Ja niestety najprędzej będę we środę

« Odpowiedź #188 dnia: Marca 24, 2018, 15:46:54 »
To umówmy się w ten sposób. W tym tygodniu niech jeszcze zostanie po staremu środa. Jeśli okaże się, że w środę wyszedł jakiś patch - nie ściągajmy go. Po świętach ustalimy na spokojnie najbardziej dogodny dla wszystkich termin.

« Odpowiedź #189 dnia: Marca 27, 2018, 00:00:11 »
OPERACJA "DEPLOYMENT" - MISJA 5

“POLOWANIE”

Nasz wywiad doniósł o planowanym spotkaniu ważnych dowódców separatystów. Spotkanie ma się odbyć 28 sierpnia, wczesnym rankiem. Obecny ma być na nim “Djamar”, prawa ręka Abrahama - mężczyzna pochodzenia arabskiego, którego zdjęcie zamieszamy poniżej:

W związku z doniesieniami wywiadu, organizowana jest operacja mająca na celu złapanie lub zabicie terrorystów. Za wszelką cenę należy uniknąć jakichkolwiek ofiar wśród ludności miasta Zelenchukskaya.

Sytuacja na dzień 28 sierpnia 2009 r.

3 AOE (znak wywoławczy 251), w skład którego wchodzą ugrupowania REKIN oraz BEEPER, przeprowadzi próbę pojmania kluczowych dowódców grupy separatystów. W pobliżu miejsca spotkania działa nasz FAC (znak wywoławczy Udav-2), który obserwuje sytuację i będzie nas informował o wszelkiej aktywności wroga, a także sugerował kolejne działania. Start 251 nastąpi o godzinie 0745 z lądowiska SKALA.

Grupa BEEPER zabiera na pokład z lądowiska SKALA oddział specjalny, który będzie miał na celu pojmanie terrorystów. Następnie udaje się na punkt BRAVO i oczekuje na możliwość wysadzenia oddziału specjalnego w rejonie miejsca spotkania terrorystów. Zezwolenie na takie działanie (czerwony dym) wyda FAC Udav-2, gdy tylko ugrupowanie REKIN oczyści teren z obrony nieprzyjaciela.

Grupa REKIN leci na punkt ALPHA, gdzie następuję rozdzielnie ugrupowania. REKINY 1 i 2 zostają w punkcie ALPHA, natomiast REKINY 3 i 4 kierują się na punk BRAVO w celu obserwacji miejsca działań z dwóch różnych obszarów. Przeprowadzamy zwiad i oczekujemy na pojawienie się terrorystów. Jeśli Ci się pojawią, przeprowadzamy skoordynowany atak, aby z zaskoczenia wyeliminować jednostki wroga zgromadzone wokół budynku.

Gdy teren zostanie oczyszczony, FAC Udav-2 wyda ugrupowaniu BEEPER sygnał (czerwony dym) do desantowania oddziału specjalnego. Reszta zależeć będzie od umiejętności chłopaków.

Zagrożenie:

W spotkaniu prawdopodobnie będzie brał udział “Djamar” - prawa ręka Abrahama. Z tego powodu spodziewamy się silnej obrony miejsca spotkania. Możliwe są mobilne zestawy ZU-23 oraz przenośnie wyrzutnie typu IGLA.

Prognoza pogody:

Wiatr zmienny 8-12 kts
Zachmurzenie 5/8, podstawa 3500 m
Opady: brak
Temperatura 18
Ciśnienie 29.69

Termin misji, ŚRODA 28.03, godzina 21:30. Chętne osoby proszę o dopisywanie się do listy według dotychczas zajmowanych pozycji:

<<<<Ka-50>>>>

REKIN 1 =OPS=Barti
REKIN 2
REKIN 3
REKIN 4
REKIN 5

<<<<Mi-8>>>>

BEEPER 1 (TRANSPORT/CAS/MEDEVAC)
BEEPER 2 (TRANSPORT/CAS/MEDEVAC)
BEEPER 3 (TRANSPORT/CAS/MEDEVAC)
BEEPER 4 (TRANSPORT/CAS/MEDEVAC)
BEEPER 5 (TRANSPORT/CAS/MEDEVAC)
BEEPER 6 (TRANSPORT/CAS/MEDEVAC)

Bartek

« Odpowiedź #190 dnia: Marca 27, 2018, 00:13:08 »
<<<<Ka-50>>>>

REKIN 1 =OPS=Barti
REKIN 2 YogiPL (szanse obecności oceniam na 50%)
REKIN 3
REKIN 4
REKIN 5

<<<<Mi-8>>>>

« Odpowiedź #191 dnia: Marca 27, 2018, 09:23:02 »
<<<<Ka-50>>>>

REKIN 1 =OPS=Barti
REKIN 3
REKIN 4
REKIN 5
REKIN 6 silenthunter183 (nie wiem kto wcześniej gdzie był, nie mogłem latać z powodu szkoły a też chętnie się dołącze na święta :) ) potrzebne doszkolenie z procedur lokalnych i simple radio

<<<<Mi-8>>>>

Gesendet von meinem HUAWEI VNS-L21 mit Tapatalk

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: Marca 27, 2018, 11:24:50 »
<<<<Ka-50>>>>

REKIN 1 =OPS=Barti
REKIN 3 =OPS= White wolf
REKIN 4
REKIN 5
REKIN 6 silenthunter183 (nie wiem kto wcześniej gdzie był, nie mogłem latać z powodu szkoły a też chętnie się dołącze na święta ) potrzebne doszkolenie z procedur lokalnych i simple radio

<<<<Mi-8>>>>

« Odpowiedź #193 dnia: Marca 27, 2018, 12:17:24 »
<<<<Ka-50>>>>

REKIN 1 =OPS=Barti
REKIN 3 =OPS= White wolf
REKIN 4
REKIN 5
REKIN 6 silenthunter183 (nie wiem kto wcześniej gdzie był, nie mogłem latać z powodu szkoły a też chętnie się dołącze na święta  ) potrzebne doszkolenie z procedur lokalnych i simple radio

<<<<Mi-8>>>>

BEEPER 2 Góra  (obecny)

Z racji, że nie raz zaglądają tu nowi i jeśli mamy mieć stałe callsigny to może lepiej przypisywać je do tej listy na stałe i z boku potwierdzać obecność?
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #194 dnia: Marca 27, 2018, 12:38:30 »
<<<<Ka-50>>>>

REKIN 1 =OPS=Barti
REKIN 3 =OPS= White wolf
REKIN 4 Sadow
REKIN 5
REKIN 6 silenthunter183 (nie wiem kto wcześniej gdzie był, nie mogłem latać z powodu szkoły a też chętnie się dołącze na święta  ) potrzebne doszkolenie z procedur lokalnych i simple radio

<<<<Mi-8>>>>

BEEPER 2 Góra  (obecny)