Shadow of Tomb Rider - buhahah, nie odpala, podaje, że karta nie spełnia wymogów (oczywiście update dziś sterowników do najnowszych), ale już wyczytałem na ich forum, że dziś wyszedł patch, który tak ma z RTX (oczywiście nie oferując jeszcze RT), więc LOL.
Widocznie był w becie. Teraz oficjalnie:
[19-10-2018] A hotfix for patch 4 was released, build 235.5.
This Hotfix addresses the following issues:
(...)
Fix for crashes when using NVIDIA 2080 or 2080Ti NVIDIA GPU's with specific driver and OS versions.
Fix for visual corruption and flickering particles and waterfalls on certain GPU hardware and driver versions.
A w związku z tym, zżera mnie ciekawość... Jest RT? Jak wrażenia?
A tak z innej beczki.
Mi w nowej serii kart podobał się bardziej DLSS niż nie RT jako realniejszy do stosowania.
Okazuje się, że za zwiększoną wydajnością DLSS kryje się renderowanie w niższej rozdzielczości i przeskalowywanie do wyższej. Przy czym mają na tyle dobry algorytm, że jakościowo nie odstaje albo i przewyższa renderowanie w natywnej rozdzielczości.
Porównanie i analiza 4k z TAA oraz 4k DLSS (czyli upscale z 1440p) na przykładzie FF XV:
https://www.youtube.com/watch?v=MMbgvXde-YAJeszcze gdzieś był materiał pisany, ale na telefonie przeglądałem i nie pamiętam na której to było stronie.