Autor Wątek: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?  (Przeczytany 71153 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?
« Odpowiedź #90 dnia: Października 17, 2018, 23:41:36 »
Tak, 8700 ma 6 jajek.

« Odpowiedź #91 dnia: Października 18, 2018, 05:21:51 »
Wygląda na to, że dodanie technologii ray tracingu do gier więcej zaszkodzi niż pomoże ;)
https://pclab.pl/news79051.html
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2018, 11:02:10 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Października 18, 2018, 09:55:26 »
Osobiście, to mnie najbardziej interesuje DCS, który na szczęście nie ma nic wspólnego z RT, a w 4K śmiga wymaksowany, że aż ślinka cieknie  :evil:.

« Odpowiedź #93 dnia: Października 18, 2018, 12:43:34 »
Wygląda na to, że dodanie technologii ray tracingu do gier więcej zaszkodzi niż pomoże ;)
https://pclab.pl/news79051.html

Jeszcze niedawno, żeby coś wyrenderować z ray tracingiem to się stację graficzną zostawiało na weekend włączoną. Coś takiego w grach w czasie rzeczywistym brzmi jak science fiction, więc sam fakt, że w jakikolwiek sposób to działa jest dla mnie imponujący.
W ciągu najbliższych lat to dopracują i wtedy faktycznie nadejdzie nowa era w grafice 3d, czyli po prostu pełne 3d, bez lipy i sztuczek :-)
Pamiętam pierwsze gry 3d, też wszyscy byli sceptyczni, bo wyglądały gorzej od 2d.
Według mnie to największy postęp w grafice od czasu pierwszych akceleratorów Voodoo.
Nie jesteśmy w stanie tego docenić, bo protezy oświetlenia w grach tak dobrze zdążyły się rozwinąć, tak jak to był z grafiką 2d, gdy 3d raczkowało.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Października 19, 2018, 11:31:50 »
Mam i Ja. :)
Po półtora miesiąca od daty zakupu. :(
Żenada X-kom :(

« Odpowiedź #95 dnia: Października 19, 2018, 13:00:53 »
Nie wiem co to X-kom, ale jeśli sklep to nie ich wina że Nvidia i producenci kart mają opóźnienia w dostawach.

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Października 19, 2018, 14:08:32 »
Nie wiem co to X-kom, ale jeśli sklep to nie ich wina że Nvidia i producenci kart mają opóźnienia w dostawach.
Opóźnienie, to można mieć tydzień max.
Jednak, kiedy klient wpłaca kasę, miesiąc przed premierą, a sklep nie potrafi zamówić odpowiedniej ilości kart, to mówimy już o niekompetencji i zaniedbaniu.
Na takie traktowanie klienta, nie ma usprawiedliwienia.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #97 dnia: Października 19, 2018, 14:11:30 »
Shaitan dobrze mówi. Doskonale wiemy jakie cyrki z dostępnością kart były. To nie wina sklepu jak stany magazynowe świeciły pustkami, a dystrybutor zapewniał, że zaraz będą. Zawsze mogłeś wystąpić o zwrot kasy ;). Tym bardziej, że X-com to duży sklep, więc problemu by nie było i w siusiaka nie tną. Dużo tam sprzętu zamawiam i zawsze jak mają to wysyłają i problemów nie robią.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Października 19, 2018, 16:23:04 »
Tną, tną. Ja u nich zrezygnowałem, kasę oddali bez problemu, jednak cały czas zwodzili, że już za momencik, już za chwileczkę karta będzie (albo była, ale akurat się przede mną skończyły). Mam zrzut ekranu jak mnie zapewniają przed 29.09, że "spoko zamawiać" i jak zamówię dziś, to na bank dostanę 29.09. Potem listy i zapewnienia na czacie, ze kolejne terminy to pewniaki, że wcześnie zamawiałem i na pewno w tej transzy dostanę etc. Na pytanie, który jestem w kolejce, opowiedz "to wie system, nie ja konsultant". I tak przez 2 tygodnie. Natomiast jak zapytałem na czacie jak się rezygnuje i ile trwa zwrot kasy (pytałem w piątek wieczorem), to mnie potraktowano z ironią, odpowiadające coś w stylu.... taaaaaa, rezygnuj sobie, lol, kasę pewnie będziesz miał jutro (czyli w sobotę - cóż za subtelna ajronia), mega lol. Mało tego, w międzyczasie mieli jakieś inne 2080Ti na stanie i nawet pies z kulawą nogą nie zapytał czy może chcę zamiennik. Po prostu zapłaciłeś, to czekaj i tyle. Jednak żebyśmy się zrozumieli - migali się i zwodzili, nie wyrolowali, bo kasę oddali. Jednak niesmak pozostaje. A morał z tego taki, że kupuje się towar jak jest dostępny w sklepie, a nie "na pewno coś przyjdzie, ale kontener jest jeszcze w porcie / chyba jest już na magazynie, ale nie mam podglądu".

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #99 dnia: Października 19, 2018, 17:01:05 »
Podpiął ktoś VR pod 2080Ti? Z tego co czytałem na forum ED to dalej kicha z klatkami. Niektórzy nawet się jarają jak maja stałe 45 klatek!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #100 dnia: Października 19, 2018, 17:09:35 »
Mam i Ja. :)

Ale pamiętaj, że Boski miał pierwszy, czyli zawsze ma pierwszeństwo strzału.
Tak tłumacz :020:.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #101 dnia: Października 19, 2018, 17:28:13 »
Podpiął ktoś VR pod 2080Ti? Z tego co czytałem na forum ED to dalej kicha z klatkami. Niektórzy nawet się jarają jak maja stałe 45 klatek!
Ktoś tam podpiął ;) i chyba daje radę.
https://www.youtube.com/watch?v=aIuYzuTPTec&t=141s

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #102 dnia: Października 19, 2018, 17:30:43 »
Na podstawie tego co piszą właściciele nowych kart, 90 FPS w VR w DCS jest obecnie nie do uzyskania, chyba, że nad pustynią.
Jedyna sensowna opcja to 45 fps i ASW, a do tego wystarczy karta poprzedniej generacji.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Października 19, 2018, 17:57:01 »
Rano odpaliłem DCS na chwilę, wszystkie suwaki na max, ustawienia "ultra", rozdzielczość 5260x2160.
Bez ustawiania sterowników.
Wyniki uzyskałem: min 43 fps, max  55 fps.
Przelot Viggenem nisko nad drzewami, zauważalny shuttering na widoku zewn.
Szału nie ma, przynajmniej na obecnych sterownikach, 10 fps więcej, niż miałem przy 1080ti.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #104 dnia: Października 19, 2018, 18:11:59 »
A czy w ogóle SLI działa w DCSie? Jeśli tak to czy nie lepszym rozwiązaniem jest wsadzenie drugiej GTX 1080ti?
Tu są ciekawe rzeczy: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=201454&page=10
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2018, 18:23:23 wysłana przez =OPS=lipas »