Tną, tną. Ja u nich zrezygnowałem, kasę oddali bez problemu, jednak cały czas zwodzili, że już za momencik, już za chwileczkę karta będzie (albo była, ale akurat się przede mną skończyły). Mam zrzut ekranu jak mnie zapewniają przed 29.09, że "spoko zamawiać" i jak zamówię dziś, to na bank dostanę 29.09. Potem listy i zapewnienia na czacie, ze kolejne terminy to pewniaki, że wcześnie zamawiałem i na pewno w tej transzy dostanę etc. Na pytanie, który jestem w kolejce, opowiedz "to wie system, nie ja konsultant". I tak przez 2 tygodnie. Natomiast jak zapytałem na czacie jak się rezygnuje i ile trwa zwrot kasy (pytałem w piątek wieczorem), to mnie potraktowano z ironią, odpowiadające coś w stylu.... taaaaaa, rezygnuj sobie, lol, kasę pewnie będziesz miał jutro (czyli w sobotę - cóż za subtelna ajronia), mega lol. Mało tego, w międzyczasie mieli jakieś inne 2080Ti na stanie i nawet pies z kulawą nogą nie zapytał czy może chcę zamiennik. Po prostu zapłaciłeś, to czekaj i tyle. Jednak żebyśmy się zrozumieli - migali się i zwodzili, nie wyrolowali, bo kasę oddali. Jednak niesmak pozostaje. A morał z tego taki, że kupuje się towar jak jest dostępny w sklepie, a nie "na pewno coś przyjdzie, ale kontener jest jeszcze w porcie / chyba jest już na magazynie, ale nie mam podglądu".
Tako rzecze,
Zaratustra