Autor Wątek: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?  (Przeczytany 71244 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
Odp: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?
« Odpowiedź #361 dnia: Września 17, 2020, 15:09:27 »
@Yossarian
Bez urazy, ale marszczysz się nad tematem jakby od tego zależała przyszłość twoja i całej galaktyki, dzieląc włos na pierdyliard części, a przy okazji robiąc bajzel w kolejnym temacie. Weź po prostu coś kup, zacznij się bawić, zamiast teoretyzować i uprawiać wyliczanki. To tylko komp i nikt Ci nie wywróży niczego... ani przyrostów, ani wydajności, ani rdzeni... ani niczego. Koń jaki jest każdy widzi :).

@Qrdl
Nic nowego, bo zawsze podobnie to wyglądało. W jedną lub drugą stronę. Ogółem hype jest wielki, więc korzystają. Jak braknie w sklepach to i tak zwalą wszystko na górników  :032:.

No kupię, kupię, tylko koniowi w zęby chcę popatrzeć :)

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #362 dnia: Września 17, 2020, 15:12:34 »
No kupię, kupię, tylko koniowi w zęby chcę popatrzeć :)

Życzę Ci tego i mam nadzieję, że dożyję tej chwili :D.

Wytrzymali całe 11 minut... meh chociaż serwery nie padły  8).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #363 dnia: Września 17, 2020, 15:33:45 »
Ja sobie dodałem "powiadom mnie" to nawet powiadomienie nie zdążyło przyjść, a już są out of stock  ;D To samo będzie z 3070 pewnie.
F-16C Block50 driver...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #364 dnia: Września 17, 2020, 15:36:55 »
Życzę Ci tego i mam nadzieję, że dożyję tej chwili :D.

Wytrzymali całe 11 minut... meh chociaż serwery nie padły  8).

Jprdl, 2 lata temu karty osiągnęły poziom absurdu cenowego wchodząc na 5k+ pln, teraz jak zmniejszyli do 3.5k pln, to ludzie myślą, że jest tanio... Ja pamiętam jak swojego Gainwarda 68000 Ultra kupiłem za ok 2k co było absolutnie niewiarygodną ceną... a teraz? Nawet jak weźmiemy pod uwagę inflację, to można się złapać za głowę... Riva TNT chyba latała za 100 pln koło 2000 r. i nic do szczęścia jej nie brakowało...  :evil:
« Ostatnia zmiana: Września 17, 2020, 15:58:48 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #365 dnia: Września 17, 2020, 15:45:55 »
Wszyscy generalnie zaczynają popadać w paranoję. Ja sobie odpuszczam, nie warto. To tylko coraz droższe zabawki.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #366 dnia: Września 17, 2020, 15:56:27 »
Jprdl, 2 lata temu karty osiągnęły poziom absurdu cenowego wchodząc na 5k+ pln, teraz jak zmniejszyli do 3.5k pln, to ludzie myślą, że jest tanio... Ja pamiętam jak swojego Gainwarda 68000 kupiłem za ok 2k co było absolutnie niewiarygodną ceną... a teraz? Nawet jak weźmiemy pod uwagę inflację, to można się złapać za głowę... Riva TNT chyba latała za 100 pln koło 2000 r. i nic do szczęścia jej nie brakowało...  :evil:
Jest gorzej, kupując 8800 GTX kupowałem drugą najdroższa kartę na rynku po ULTRA. Dziś wziąłem 2800 SUPER za dwa razy tyle kasy i mieszczę się gdzieś w środku stawki. No do czego to zmierza? Jeszcze trochę i średni wydatek na zabawę w symulatory będzie w cenie małego samolotu i kursu na pilota.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #367 dnia: Września 17, 2020, 16:15:51 »
Inflacja inflacją, ale zarobki idą w górę. Co raz więcej ludzi wchodzi w klasę średnią i bogatą. Staramy się równać do zachodu, co  jeszcze nam nie wychodzi, ale jest co raz większa grupa ludzi którzy zarabiają dobrze nawet jak na tamte warunki. Patrząc jak zarabiałem w 2000 a jak teraz, to naprawdę nie ma co porównywać. Także Polacy mogą czuć ze z roku na rok jest łatwiej kupić drogą zabawkę. Inne necje jak  np. Niemcy, mogą czuć, że wszystko drożeje, ale i tak ich stać. To tak generalizując oczywiście.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #368 dnia: Września 17, 2020, 16:20:51 »
Nigdy nie będę w stanie zrozumieć ludzi, którzy wywalają taką kasę na karty referencyjne, zamiast poczekać chwilę i mieć od wyboru do koloru wersji z porządnym chłodzeniem. No, ale co kto lubi...

Ja mam monitor 1440p i TV 4K. Ale cały żart polega na tym, że na TV nie jestem w stanie z poziomu kanapy gry w 2K od gry w 4K odróżnić (poza wydajnością). Tak więc raczej się nie zdecyduję na te nowe zabawki.

Ale jako akcjonariusz życzę im jak najlepszych wyników sprzedaży. :)

« Odpowiedź #369 dnia: Września 17, 2020, 16:34:01 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #370 dnia: Września 17, 2020, 17:41:58 »
@Qrdl

Pamiętam jak za 2,5k zł kupowałeś telefon flagowca, a teraz co najwyżej średniaka. Nie mówiąc o tym, że kiedyś za to całkiem porządnego kompa mogłeś poskładać.  Sam 1,2k zł płaciłem za Radeona 9800 Pro, a jak dorwałem 9800XT Asusa za 1,5k to myślałem, że Pana Boga za nogi złapałem. Takie myślenie niczego nie dowodzi. Skoro są ludzie gotowi wydać 10k zł na telefon to dlaczego nie skorzystać i przesunąć nieco granicę. Nie żebym bronił... ale sam wiesz jak wypijesz jedno piwo za dużo i w pobliżu jest karta kredytowa ;).

@Jascha
Akurat referenyjne chłodzenia od jakiegoś czasu są spoko, a w 3080 robi robotę. Najwięcej uwag póki co to jest do tej durnej wtyczki dwunastopinowej.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #371 dnia: Września 17, 2020, 17:44:35 »
@Qrdl

Pamiętam jak za 2,5k zł kupowałeś telefon flagowca, a teraz co najwyżej średniaka. Nie mówiąc o tym, że kiedyś za to całkiem porządnego kompa mogłeś poskładać.  Sam 1,2k zł płaciłem za Radeona 9800 Pro, a jak dorwałem 9800XT Asusa za 1,5k to myślałem, że Pana Boga za nogi złapałem. Takie myślenie niczego nie dowodzi. Skoro są ludzie gotowi wydać 10k zł na telefon to dlaczego nie skorzystać i przesunąć nieco granicę. Nie żebym bronił... ale sam wiesz jak wypijesz jedno piwo za dużo i w pobliżu jest karta kredytowa ;).

Wszystko się zgadza poza tym... że to nie ja mam kartę, tylko moje wewnętrzne, spontaniczne dziecko ;-).
Dodam nawet, że sam kupowałem nieracjonalnie za ciężki szmal, czym sam osobiście przyczyniłem się do obecnego popieprzenia  :(.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #372 dnia: Września 17, 2020, 17:47:21 »
Znam ten ból, a jak się ten mały sku... do pinu dorwie to pozamiatane ;).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #373 dnia: Września 17, 2020, 18:20:46 »
Juz sprzedaja... znaczy, nie sprzedaja. Mozesz zarezerwowac, a kiedy bedzie? No jak bedzie. Prawie jak z papierem:
https://www.morele.net/zarezerwuj-rtx/ .

Ciekawe, że niektóre mają ceny niby po 4999zł przecenione na np. 3.799zł. Tak więc spokojnie Titanowcy z obawą o jakieś mega zejście z cenami. Po 30 szt. na sklep, a kolejna dostawa 3080 w grudniu. Zrobili św.Graala, którego nikt nie może dostać w obiecanej cenie, albo i jej okolicy :061: .
« Ostatnia zmiana: Września 17, 2020, 19:49:31 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #374 dnia: Września 18, 2020, 18:34:13 »
https://www.purepc.pl/nvidia-rtx-3080-20-gb-rtx-3070-16-gb-i-rtx-3060-8-gb-w-drodze
Kolejne potwierdzanie plotki. Wydaje mi się, że wielce prawdopodobnej.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11