Autor Wątek: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?  (Przeczytany 71290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
Odp: Nvidia RTX (przyszłość w grafice)?
« Odpowiedź #585 dnia: Listopada 09, 2020, 16:46:59 »
Nie, mi jakoś przeszła ochota na zmianę - jedna 2080 Ti mi wystarczy ;)
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #586 dnia: Listopada 09, 2020, 17:50:08 »
Mój status z dziś na 30xx - zamówienie zatwierdzone, skompletowanie do wysłania kurierem.
.....
3080 czy 3090?

Nie cytujemy obrazków.
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2020, 18:12:36 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #587 dnia: Listopada 09, 2020, 18:11:34 »
Dziewięćdziesiątka, zamówienie poszło blisko 1,5M temu w morele. Zaktualizowali mi status właśnie na "wysłane", więc może to prawda o ile nie pomyłka ;).
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2020, 18:18:46 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #588 dnia: Listopada 09, 2020, 18:39:13 »
Dziewięćdziesiątka, zamówienie poszło blisko 1,5M temu w morele. Zaktualizowali mi status właśnie na "wysłane", więc może to prawda o ile nie pomyłka ;).

Gratulujemy Redaktorze, kiedy parapetówka? A swoją drogą, to doliczyli w morelach odsetki za 1.5 miesiąca "oszczędzania" u nich konkretnej kasy? :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #589 dnia: Listopada 09, 2020, 19:32:38 »
Ta jasne, pewnie skonczyloby sie ze „panie, ma pan taniej niz obecnie sprzedajemy wiec tutaj ma pan zwrot tych 200zly” ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #590 dnia: Listopada 09, 2020, 21:43:57 »
3090 chyba łatwiej zdobyć, głównie na 3080 ludzie się rzucili. Stąd było moje pytanie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #591 dnia: Listopada 13, 2020, 10:41:39 »
Jedno co mam dla Asusa, to klasyczne WYPIE****. Strona rejestracyjna jest tak zrobiona, że trudno cokolwiek zarejestrować, ponieważ np. kwadracik ze zgodą na regulamin jest niewidoczny... Płetwy opadają, niech sobie te gry w rzyć wsadzą i to po same uszy.

Mi się udało, to znaczy kodu nie mam ale dostałem taką informację - "uprzejmie informuję, że na adres mailowy podany w zamówieniu wysłany będzie kod uprawniający do odbioru gry. Kody wysyłane są między 14 a 19 dniem kalendarzowym od daty dostawy zamówienia." Z tym, że są jakieś daty listopad i grudzień na "zakup".

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #592 dnia: Listopada 14, 2020, 00:26:53 »
Ponoc NVidia ma wprowadzic S.A.M. takze u siebie:
https://www.purepc.pl/nvidia-pracuje-nad-technika-smart-access-memory-dla-rtx-3000 .
Efekt? Lepsze timeingi.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #593 dnia: Listopada 14, 2020, 00:36:34 »
Mi się udało, to znaczy kodu nie mam ale dostałem taką informację - "uprzejmie informuję, że na adres mailowy podany w zamówieniu wysłany będzie kod uprawniający do odbioru gry. Kody wysyłane są między 14 a 19 dniem kalendarzowym od daty dostawy zamówienia." Z tym, że są jakieś daty listopad i grudzień na "zakup".

Mnie zniechęca w sumie to, że oprócz nru seryjnego trzeba podać jeszcze jakiś kod produktu, czy coś podobnego, i to chyba jest przy slocie PCI na karacie, a nie na pudełku (jeśli się mylę, to mnie poprawcie Redaktorze).. Szczerze, to się zastanawiam czy te gówniane gry są warte wysiłku otwierania budy i luzowania karty, żeby to odczytać. Jak na razie nie znalazłem aż tyle motywacji :-).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #594 dnia: Listopada 14, 2020, 08:13:19 »
Jest na pudełku najczęściej - naklejka z opisem S/N lub SN (u mnie SN) więc nie powinno się grzebać. Jak to akurat takie tytuły olać, ale zawsze można opylić i $ przeznaczyć np. na nowy FM do MiG-29 ;D.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #595 dnia: Listopada 30, 2020, 16:04:52 »
Pamiętajcie o darmowym Call of Duty Cold War (ktoś kto dostał kartę między 30.10, a 10.12 w PL) https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce/campaigns/cod-black-ops-cold-war-bundle/terms-conditions/ (pamiętam, że było chyba ograniczenie do morele, Komputronika i X-kom, Sferis i Media).

Mamy taki punkcik:

3. Nasz partner wyśle Ci wiadomość e-mail z kodem, może to potrwać do 14 dni. Jeśli nie otrzymasz kodu, skontaktuj się bezpośrednio z partnerem.

Ja do tej pory nie dostałem więc się przypomniałem dziś.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #596 dnia: Grudnia 03, 2020, 16:34:15 »
Ps. Hmm, finalnie dostałem.... Watch Dogs: Legion. Dobra niech im będzie, ani jedno ani drugie nie moja liga do końca ;>.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #597 dnia: Grudnia 08, 2020, 09:47:33 »
Ktoś był mocno zdesperowany brakami w dostępności kart na rynku. ;)
Skradziono 40 pojemników transportowych, które zawierały karty GeForce RTX 3090 o łącznej wartości 2,2 mln juanów (ok. 1,24 mln zł) więcej informacji w linku poniżej:
https://www.dobreprogramy.pl/MSI-okradzione.-Zlodzieje-wywiezli-GeForcey-RTX-3090-warte-124-mln-zl,News,112174.html

« Odpowiedź #598 dnia: Grudnia 15, 2020, 19:03:57 »
Ploty o nowych RTXach początkiem przyszłego roku:
https://www.purepc.pl/geforce-rtx-3080-ti-zaliczy-przynajmniej-miesieczna-obsuwe-nvidia-ma-w-planach-dwa-warianty-karty-geforce-rtx-3060
https://www.benchmark.pl/aktualnosci/geforce-rtx-3080-ti-i-geforce-rtx-3060-zapowiedz-kart-graficznych.html

3080 Ti wydaje się być pewnikiem.
Dziwne są te ploty o dwóch 3060 - z 12 i 6 GB DDR6. Wersję z 6 GB wygląda ok, ale 12 GB... Czyżby znów promowanie marketingowym "mam aż 12 GB"? GTX 1060 się przypomina z 6 i 3 GB VRAM. ;)
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #599 dnia: Stycznia 14, 2021, 19:30:00 »
RTX-ów ciąg dalszy:
- premiera RTX 3060 12 GB VRAM - https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-3060-12-gb-pamieci-gddr6-zapowiedz-nowej-karty-graficznej-ampere-znamy-cene-i-termin-premiery
- odraczają premierę 3080 Ti, 3050 w przyszłym kwartale: https://www.purepc.pl/premiera-nvidia-geforce-rtx-3080-ti-odroczona-na-czas-nieokreslony-znamy-przyczyny-opoznienia-kolejnej-karty-ampere

Straszą brakiem dostępności kart z serii 3xxx przez kwartał.
W sklepach rzeczywiście prawie nic nie ma. Rzeczywiście "ciekawe" czasy.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11