Jest tego sporo, jak nie dedykowany program to online. Na szybko:
Mistrz klawiatury/Mistrz klawiatury 2/Klavaro/Klawiaturka/Literki etc.
Co znajdziesz w Google to będzie dobre. Nawet są kursy online czy filmy na Youtubie. Co kto lubi

.
Jak będziesz dużo pisał w ten sposób to mniej błędów będziesz robił. Niektórzy wrzucają "blank keycaps" czyli robią sobie klawiaturę bez nadruków. To ponoć przyśpiesza naukę pisania o 20%. Drudzy twierdzą, że np. CherryMX Blue w mechanikach są lepsze dla tych co wiele piszą. Przetestowałem i mi tam wszystko jedno. Niemniej każdy jest inny i każdy musi znaleźć swój patent na to.
Rodzaj klawiatury jest nieważny. Kwestia preferencji. Jeden będzie walił po klawiszach, bo lubi przywalić, a drugi wręcz odwrotnie. Nie ma reguły. Dlatego ludzie kupują mechaniczne klawiatury, a potem cudują od wymiany switchy po wymianę sprężynek czy smarowanie. W klawiaturach membranowych to niewiele z tym zrobisz.
Moja rada jest taka. Weź byle jaką klawiaturę i bądź konsekwentny. Codziennie tłucz w którymś z programów kolejne lekcje/etapy, paluszki będą boleć, będzie wkur... ale determinacja i powtarzanie z uporem maniaka załatwi sprawę.