Autor Wątek: DCS: F/A-18C screeny i video  (Przeczytany 28095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
Odp: DCS: F/A-18C screeny i video
« Odpowiedź #150 dnia: Lutego 26, 2019, 18:42:58 »
AGM-88C HARM in Target of Opportunity (TOO) Mode.
https://www.youtube.com/watch?v=aezZDxjWtfo

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 03, 2019, 13:32:52 »
HARMy nie do końca działają jak należy, ale zabawka nowa i tak będzie :evil:. Tym razem będzie to JSOW.

https://www.youtube.com/watch?v=A7bMjoLmxPs

« Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 03, 2019, 14:25:08 »
Ja tam się mało znam, ale jest taki arcade jak to Padek mówi :evil: ,gdzie Harmy trafiają w cel,
no i tam, trafienie JSOW-a wygląda zupełnie inaczej, znaczy się spada dużo takich mniejszych pierdółek i robią bałagan, ale jak mówię nie znam się, pewnie arkade kłamie.
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

« Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 03, 2019, 15:07:10 »
Wszystko fajnie, ale będzie OK jak będzie POD.
Niestety te koordynaty wbijane w komputer są dość niedokładne. To raczej obszar a nie punkt, trafienie bombą GPS czy  JSOW jeśli cel nie leży dokładnie w jego środku jest mało prawdopodobny. Większa budowla tak ale pojazd to już raczej przypadek. To raczej jest tak jak w A-10C, dostajesz koordynaty, ale dokładny namiar robisz za pomocą TGP. Łatwo to sprawdzić, wystarczy wybrać F10, wybrać odpowiedni rodzaj koordynat i zobaczyć jak się zmieniają wraz z ruchem kursora. Filmik jest fajowy ale wybrane koordynat-y nie są przypadkowe, a na początku filmu miał wcześniej przygotowane punkty trasy w menadżerze.

Bardziej mnie zainteresował obraz radaru na początku filmu, cele widać na nim nie jako kreski.

Airman#

Bomba JSOW AGM-154 jest tylko i aż nośnikiem różnych głowic. Przykładowo wersja A miała głowicę  145 szt takich bombek kumulacyjnych ( tak jak mówiłeś Airmen) , ale jest też głowica burząca o masie 225kg ( oznaczenie AGM-154A-1). Możesz ja też wypakować kondomami albo ulotkami.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2019, 15:14:22 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 03, 2019, 15:41:35 »
I my pewnie z przyczyn takich lub innych dostaniemy ta burzącą i nici z niszczenia kolumn pojazdów.
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

« Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 03, 2019, 16:02:42 »
Mamy CBU, to też są klastrowe, tyle że na tą chwilę jakoś nie działają poprawnie. Jak wiele rzeczy w Hornecie i w całości u ED-ów. Do kolumn pojazdów to powinny być jakieś naprowadzane CCD albo na podczerwień, GPS to mało skuteczny sposób na poruszające się obiekty.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2019, 16:11:53 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 03, 2019, 16:14:18 »
Wszystko fajnie, ale będzie OK jak będzie POD.
Niestety te koordynaty wbijane w komputer są dość niedokładne. To raczej obszar a nie punkt, trafienie bombą GPS czy  JSOW jeśli cel nie leży dokładnie w jego środku jest mało prawdopodobny. Większa budowla tak ale pojazd to już raczej przypadek.
Polecam się zapoznać jak wbić dokładne koordynaty: https://youtu.be/s8uldUWd5mg?t=171

I my pewnie z przyczyn takich lub innych dostaniemy ta burzącą i nici z niszczenia kolumn pojazdów.
Tu jest mowa na samym końcu filmu, że później zajmą się wersją "A" J-SOWa: https://youtu.be/A7bMjoLmxPs?t=608

Poko

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 03, 2019, 18:09:02 »
Ja tam się mało znam, ale jest taki arcade jak to Padek mówi :evil: ,gdzie Harmy trafiają w cel,
no i tam, trafienie JSOW-a wygląda zupełnie inaczej, znaczy się spada dużo takich mniejszych pierdółek i robią bałagan, ale jak mówię nie znam się, pewnie arkade kłamie.
To się uśmiałem po pachy, bo chyba wiem o jaki "arcade" chodzi, a jeśli zgadłem to Padek grubo się myli.

« Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 03, 2019, 18:21:38 »
To raczej Airman , bo to on mówi, że tam zawsze Harm-y wchodzą w cel. A to troszkę lipa, bo ich skuteczność jak wszyscy wiedzą, taka zajebiaszcza nie była. Zatem jeśli tak jest, to są one "arcade". Nie mówię o całej grze, Airman jak zwykle przeinacza moja słowa.
Oczywiście nie twierdzę, że DCS jest super,  też ma są samoloty "arcade"  i setki błędów. Jedyna jego zaleta to grafika, to wszystko przynajmniej wygląda znacznie lepiej a nie jak 10-15 lat temu. 
A co do kolegi Airmana, hmmmm on nie lubi żadnej gry do polotania, albo misji, gdzie są góry. Ma do nich awersję, najchętniej latałby  nad morzem, lub nad piaskownicą, ale płaską, wydmy i fale tsunami są też niemile widziane. Jeśli tylko coś takiego zobaczy, to błyskawicznie marudzi. A ja coś o marudzeniu to raczej wiem :) .
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2019, 18:38:10 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 03, 2019, 18:35:46 »
Wczesne wersje owszem były słabe, ale AGM-88C Block VI (upgrade po wojnie w Kosowie) już są całkiem celne. Po wyłączeniu radaru przez cel rakieta dalej kieruje się na koordynaty GPS na ostatnią znaną pozycją tegoż radaru. Najnowsze HARMy E (a raczej AARGM) trafią w cel gdy ten wyłączy radar i nawet się przemieści.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 03, 2019, 19:56:06 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 03, 2019, 20:05:20 »
Ech, ale przynajmniej planują dodać od razu JSOW-A.

« Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 03, 2019, 20:14:27 »
Robią to czy tamto, a kiedy naprawią tryb LOFT w Aim-7, kiedy naprawią Harmy, kiedy poprawią skuteczność bomb kasetowych i kiedy poprawią kod, bo w multi często się wszystko pier...
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 03, 2019, 20:30:44 »
Padi, wypij piwko, zrelaksuj się. Będzie jak będzie. Albo polatajmy jakiś czas w BoXa, RoFa. Zobaczysz, że Ci się polepszy :).

« Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 03, 2019, 20:43:48 »
Jestem całkowicie spokojny i zrelaksowany, a piwko będzie przy lataniu :) .
Latamy dzisiaj?