Czekam jeszcze Eoon na więcej chętnych i wtedy ustalę grupy szkoleniowe i prowadzących dane ugrupowanie. Prowadzący wtedy będą odpowiedzialni za odpowiednie przygotowanie i prowadzenie swoich ugrupowań. Lot po prostej ze stałą prędkością w ugrupowaniu romb po kilku treningach raczej nie powinien doświadczonym lotnikom sprawić większych problemów. Treningi poszczególnych ugrupowań mogą odbywać indywidualnie, dopiero potem będą loty wszystkich formacji.
Ja ze swej strony postaram się przygotować odpowiednią misję już dla wszystkich.
Defiladę planuję na Kobuleti, skąd startowałyby Mi-8. Z Senaki startowałyby Spity, Mustangi i MiGi-15. Natomiast z Kutaisi startowałyby MiGi-21 i MiGi-29 i Su-22. W ten sposób nie będzie tłoku na jednym lotnisku i w czasie dolotu do defilady będzie czas na odpowiednie wyjście na czas i ustawienie się w odpowiedniej formacji. Ewentualni "goście" na innych typach statków powietrznych będą startować z wyżej wymienionych lotnisk w zależności od typu statku powietrznego. Lotnictwo śmigłowcowe - Kobuleti, lotnictwo poddźwiękowe – Senaki i lotnictwo naddźwiękowe – Kutaisi.
Co do pokazów akrobacyjnych, nie przewiduje takowych, ponieważ jest to DEFILADA a nie Air Show. Wiem Cygan, że chciałbyś się pokazać, ale nie będzie na to czasu. Sart, dolot, przelot, powrót i lądowanie wszystkich ugrupowań to co najmniej godzina czasu jak nie więcej.