Właśnie, są różne sytuacje i oczekiwania. Ja na przykład mam przyjemność w polataniu sobie dogów wieczorami i jedyne na czym mi zależy, to właściwy model zniszczeń i model lotu, zarówno dla samolotów jak i pocisków rakietowych. Tyle i aż tyle, bo to definiuje moim zdaniem taktykę. Su-27 z FC 3 jest uproszczony, ale nie przesadzajmy. Działanie EOSa czy radaru wymaga wprawy i doświadczenia. Ileż to razy słyszałem pierdolamento "jak to, jak to zniknął?!? przecież go miałem przed nosem, na tle nieba?! On mnie widział, ja jego nie!" - to są teksty pilotów przesiadających się z Uber 15 na 27... Tak więc jak komuś się wydaje, że Su-27 z FC 3, to taki arcade, to zapraszam na serwer i niech pokaże jak się tym wywija. Padonis zasugerował F-5 vs MiG-21, ale dlaczego ja mam latać starociami? Dlaczego ludzie boją się głośno i wyraźnie powiedzieć: dość tego gówna! Wracamy do korzeni, czyli maszyn rosyjskich, a nie jakiś eFów, w świecie których newsem jest kanadyjska skórka?! WTF? Chcemy Flankera na poziomie klikalnego modułu etc.... Oczywiście nikt tak nie napisze na wiadomym forum, bo nawet prośba o więcej miejsc na stojankach jest kasowana... W tym kontekście niech sobie powstaje FC 4, może będzie w nim lepszy MiG-29 niż w FC 3, a może nie. W każdym razie, może coś się zmieni na lepsze po stronie red, bo ja już zaczynam fizycznie reagować na kolejne wzmianki o gównianym, pokracznym, z krzywymi statecznikami F-18....