Autor Wątek: DCS: Flaming Cliffs 4  (Przeczytany 9032 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: Flaming Cliffs 4
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 27, 2018, 18:24:25 »
Jak to mówią "Nikt na siłę Ci tego nie wciśnie", nie trzeba kupować i nie trzeba czytać działu F-18.  Ja tam bardzo się cieszę, że jest dział A-10C, wiele się z niego nauczyłem i podobnie będzie z F-18. Suka nie wymaga działu i nikt Ci jej nie zabierze - spokojnie.  Bo mi się serce kraje jak widzę jak cierpisz  :cry: .

PS. Jakoś przez ostatnich parę lat, mieli głęboko w du... FLIR jakikolwiek, a wielu o tym pisało.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 27, 2018, 18:45:21 »
Padi, po prostu może się tak stać, że nie będziesz miał się z kim bawić :).
Napisałem na ED forum. Pewnie to zleją, albo trolle się odezwą.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?p=3499505#post3499505

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 27, 2018, 18:58:27 »
Ciekawe ile krzykną za aktualizację. Chciałoby się około $20 ale rozum podpowiada $50 więc pewnie spasuję. Wolę chyba grę na PS4 gdzie można później odsprzedać i bawić się w coś innego. A jak zjedzie do poziomu ~$30 to już ją trochę doprowadzą do używalności.

« Odpowiedź #48 dnia: Maja 27, 2018, 19:26:19 »
Chcesz się założyć, że FC4 wyjdzie szybciej niż dokończą w pełni Horneta?

Pytanie jest podchwytliwe, bo nigdy nie "dokończą" Horneta tak, żeby wcale bugów nie było ;). Z żadnym modułem tak się nie udało. A poważnie(j) to nie, nie chce się zakładać, bo nie wiem i ty też nie wiesz. Na razie wszystko co wiemy, to że kiedyś tam zrobią FC4. Chyba, że nie zrobią. Everything is subject to change.

Nie rozumiem trochę waszych oczekiwań. Zawsze pomiędzy flagowymi modułami były przeróżne zapchajdziury, CA, Mustangi, Albatrosy, kolejne wersje FC... myśleliście że teraz ED zaciśnie pasa i przez kilka lat nie będzie nic wydawać tylko będą naprawiać Horneta, za którego większość i tak już zapłaciła w preorderze? Otóż nie, Jak-52 ma wyjść latem, potem P-47, Me-262, lotniskowce HD i co tam jeszcze pozapowiadali... Hornet nie będzie opóźniony przez oddelegowanie części zespołu do innych projektów, bo nigdy nie było takich planów, że wszyscy robią Horneta, aż będzie "skończony". Co najwyżej nasze pobożne życzenia. FC4 nic w tym temacie nie zmienia.

« Odpowiedź #49 dnia: Maja 27, 2018, 19:46:00 »
Do narzekań niestety musisz się przyzwyczaić.
Właściwie to już się przyzwyczaiłem i zazwyczaj nie zabieram głosu. Tylko "czasami człowiek musi, inaczej się udusi" ;-).

Mnie akurat ten „skok na kasę” nie denerwuje ze względu na kasę, bo FC4 po prostu nie kupię. Denerwują mnie opóźnienia i chaos.
Ja postrzegam pomysł z FC4 jako coś dobrego (a przynajmniej mam taką nadzieję). Też nie zamierzam kupować, ale scenariusz w rodzaju: okroić w pełni klikalny moduł do poziomu FC3, uprościć obsługę tu i ówdzie a następnie sprzedać za mniejsze pieniądze może być z punktu widzenia zysków ED dobrym posunięciem. Setki tysięcy osób kupujących FC4 wraz z którym w pakiecie dostaje się szerokie spektrum maszyn może być lewarem, który podźwignie ED. Oczywiście może, ale nie musi.

Poko, ile jest w Polsce osób z takim "as real" nastawieniem do wirtualnego latania jak Twoje? 5, 10, 15, może... no nie wiem... 25 osób. A ile może być osób, które chętnie by "odpaliły" wieczorem Hornet'a po naciśnięciu trzech klawiszy? Kto wie? Może to jest właśnie metoda na dofinansowanie ukończenia obecnych modułów i dalszy rozwój?

Swoją drogą ciekawe ile osób kupiło/kupi w Polsce Hornet'a. Patrząc na aktywność na Forum, to liczba 50 wydaje się być przeszacowana.
Mała chwila, policzmy:
- 50 kopii Hornet'a na ~40.000.000 mieszańców Polski
- wychodzi, że na tej planecie sprzedano/sprzeda się  ~ 8 750 kopii Horneta ((50/40.000.000) * 7.000.000.00).
- kasa: 437 500USD (8 750 * 50USD) - to jakieś 1 600 000 PL.

I tu nasuwają mi się dwa pytania; jakim cudem takie projekty jak F/A-18 mogą się domknąć finansowo lub gdzie popełaniam błąd w założeniach/wyliczeniach?

« Odpowiedź #50 dnia: Maja 27, 2018, 19:52:19 »
Panowie z całym szacunkiem ale marudzicie jak stare baby ;) Na DCS'ie świat się nie kończy. Jest fajna pogoda, wyjdźcie na rower, motor, piknik, grilla itp. Przewietrzcie głowy, odsapnijcie trochę od tego wirtualnego świata. To tylko gra, produkt mający swoje wady/zalety. Znacie je wszystkie bardzo dobrze, wiecie też czego można się spodziewać po ekipie ED. Ja latam ostatnio dużo, głównie za sprawą Oculusa (polecam, efekt bycia w kabinie miodny). Nie zastanawiam się w tym czasie czy Su-27 skręca 'tak jak powinien', czy pięć patchy wcześniej robił to o 1 sekundę szybciej. Ciągle tylko piszecie skok na kasę itp. A kto wam do jasnej ciasnej karze kupować cokolwiek!? Nakręcacie się jak dzieci na nowe zabawki, a potem lamentujecie na prawo i lewo, jakie to ED jest beznadziejne. Każdemu nie dogodzą, a postęp w ostatnich kilku latach jest mocno zauważalny. Ja się cieszę, że mogę polatać szerokim spektrum maszyn w dobrze odwzorowanym wirtualnym świecie. A że jakieś błędy trafiają się po drodze, trudno. To nie jest dla mnie być albo nie być. Większość modułów jest w pełni 'grywalna' (tak tak DCS to ciągle GRA), a z całym szacunkiem kto z Was siedział w takim prawdziwym F-15 czy Su-27, i ma porównanie czy radar takiego łapie locka w prawidłowy sposób. Jeszcze raz więc apeluję, odetchnijcie trochę, nie kupujcie czegoś co dla Was jest niedokończone/zbyt uproszczone/ i w ogóle nie lubicie danej maszyny. Wyjdźcie przewietrzyć głowę, pojedźcie na pokazy (sezon w pełni), usiądźcie do DCS'a ciesząc się wirtualnym lataniem bez nakręcania się - wyjdzie na zdrowie ;)
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Poko

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 27, 2018, 19:58:51 »
Poko, ile jest w Polsce osób z takim "as real" nastawieniem do wirtualnego latania jak Twoje? 5, 10, 15, może... no nie wiem... 25 osób.
A kogo z ED w ogóle obchodzi Polska - wersji językowej jeszcze się nie doczekaliśmy? Mimo wszystko jest nas o wiele więcej niż to co podałeś. Nie ważne. W takim razie na cholerę Ci, którzy wolą uproszczone moduły w ogóle męczą się w DCS. Idźta do War of Thunder. To jest jakieś rozdwojenie jaźni...

Wyjdźcie przewietrzyć głowę, pojedźcie na pokazy (sezon w pełni), usiądźcie do DCS'a ciesząc się wirtualnym lataniem bez nakręcania się - wyjdzie na zdrowie ;)
Kij z rowerem, spacerem i świeżym powietrzem. Kto che ten wyjdzie. Zajmujemy się tutaj rzeczywiście pierdołami. Koniec biadolenia, bo zgubiłem wątek. :P
« Ostatnia zmiana: Maja 27, 2018, 20:07:47 wysłana przez Poko »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 27, 2018, 20:07:43 »
Padi, po prostu może się tak stać, że nie będziesz miał się z kim bawić :).
Napisałem na ED forum. Pewnie to zleją, albo trolle się odezwą.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?p=3499505#post3499505

Już widać, w którą stronę idzie wątek.... a o czym myślałeś jak kopałeś orczyk, czy chmury były na niebie? A wiesz, że na papierze Su-27 z rakietami kręci 15 z rakietami? Nie, doczytaj i nie zapomnij dodać dokładnej daty urodzenia i współrzędnych na mapie... Generalnie jest to gotowanie żaby przez podnoszenie temperatury.... że niby co, że wcześniej było zimniej, o ile o 1/10C? lol
Faktycznie chyba będzie trzeba posłuchać rady Poko - nie podoba się, to wypad ze świata DCS, tkm, dobra zmiana.... powoli rozumiem  :o.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 27, 2018, 20:13:52 »
Faktycznie chyba będzie trzeba posłuchać rady Poko - nie podoba się, to wypad ze świata DCS, tkm, dobra zmiana.... powoli rozumiem  :o.
Ohoho. Uwaga - zaczynają się polityczne żarty.  Nie. Wychodzi na to, że z DCS'a szukający realizmu jednak muszą uciekać, bo w przewadze jest "lewica" i fani uproszczonych modułów.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 27, 2018, 20:17:06 »
W takim razie na cholerę Ci, którzy wolą uproszczone moduły w ogóle męczą się w DCS. Idźta do War of Thunder. To jest jakieś rozdwojenie jaźni...

Poko, pograłeś w DCSa na poważnie może z pół roku, prawda? A może wcześniej się ukrywałeś i grasz już 10 lat? I teraz z Ciebie taki bohater, że ludzi odsyłasz do arkadówek,…. więcej pokory życzę... chyba, że to taka maniera rookies - wsystko wiem najlepiej….  :evil:.

« Odpowiedź #55 dnia: Maja 27, 2018, 20:19:59 »
Wychodzi na to, że z DCS'a szukający realizmu jednak muszą uciekać, bo w przewadze jest "lewica" i fani uproszczonych modułów.
Ostro pogrywasz...

Poko

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 27, 2018, 20:26:24 »
Poko, pograłeś w DCSa na poważnie może z pół roku, prawda? A może wcześniej się ukrywałeś i grasz już 10 lat? I teraz z Ciebie taki bohater, że ludzi odsyłasz do arkadówek,…. więcej pokory życzę... chyba, że to taka maniera rookies - wsystko wiem najlepiej….  :evil:.
Niestety nie zgadłeś "wszechwiedzący boski". Pograłem więcej niż Ty w BMS'a. :evil:

« Odpowiedź #57 dnia: Maja 27, 2018, 20:47:04 »
Nie mam pojęcia, z czego utrzymuje się ED, może faktycznie DCS to ich reklamówka, a kasa leci z kontraktów i profesjonalnych symulatorów.
Gdyby to jednak miał być dochodowy produkt, to powinny być 4 poziomy każdego modułu, cena rosnąca z każdym poziomem i przykładowo:
1. obecny FC3 10$
2. obecny "early access" 40$
3. obecny "ukończony moduł" 80$
4. pełen wypas, działające wszelkie tryby diagnostyczne, zewnętrzna inspekcja, itp. 150$

Wsparcie dla modułu 2 lata. Po tym czasie opłata 5$ za kolejne 2 lata.

I wtedy nagle by się okazało, że wszystko działa i się da ;-)
Firma nie musiałaby ściemniać z żadnym early access, każdy wiedziałby za co płaci i czego może wymagać. ED i inni mieliby motywację do rozwijania i utrzymywania modułów.

« Odpowiedź #58 dnia: Maja 27, 2018, 20:50:16 »
Może wystarczy tego gadania i przepychania ? Panowie spokojnie, każdy ma prawo do swego zdania.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Maja 27, 2018, 20:59:15 »
Moim zdaniem wolą trzymać moduły we wczesnym dostępie za $40 bo gracze którzy kupili myślą, że zrobili interes życia niż pakować się w jakiś sensowy podział cenowy i utrzymaniowy. Target mają jaki mają, ludzie cieszą się, że cokolwiek się pojawiło więc wykorzystują to bez skrupułów. Wina jest po stronie kupujących, że taki coś tolerują. Sklep z brakiem opcji zwrotu już jest alarmujący, a wydawanie wczesnego dostępu bez nawet założenia daty ukończenia modułu jest niepoważne.