Autor Wątek: Flying Circus - następca RoF'a  (Przeczytany 22380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Flying Circus - następca RoF'a
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 28, 2018, 01:41:08 »
Ten pilot to jakis chyba z Watch Dogs?  :woot:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 28, 2018, 03:00:36 »
Również kupiłem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 28, 2018, 07:31:10 »
Martwi mnie tylko ten brak kampanii SP. Mam nadzieje ze to zmienia...
Albo ze gosciu od PWCG cos tam wymaci finalnie.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 28, 2018, 11:35:59 »
Skoro zakupy robią się powoli hurtowe, może czas na jakieś wspólne latanko na kosiarkach ?

=OPS= jak będzie latał Poloneza dla BoXa, to doda Szpadla i Fokkera do zestawu samolotów i umówimy się, że drugowojenne maszyny ich nie ruszają i dzięki temu będą mogli latać wszyscy chętni.

Offline some1

• Global Moderator
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 21, 2018, 15:20:06 »
Czy to da się jakoś skompensować tendencję do zadzierania nosa przez szmatoloty w FC? Ciągłe odpychanie Joya na dłuższą sprawę męczy, a jak wiadomo trymu steru wysokości brak.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 21, 2018, 15:49:59 »
Niestety nie, Il2 nie obsługuje definiowania krzywych per samolot tak jak RoF.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 21, 2018, 15:56:22 »
To duży minus... Aż dziwne, że im się tego nie chciało przenieść. No trudno.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 25, 2018, 09:39:46 »
Czy to da się jakoś skompensować tendencję do zadzierania nosa przez szmatoloty w FC? Ciągłe odpychanie Joya na dłuższą sprawę męczy, a jak wiadomo trymu steru wysokości brak.
W prawdziwym np. DR.I też trzeba ciągle odpychać drążek, i też męczy, i też trymu brak.
Pilot i właściciel prawdziwego latającego DR.I opisał swoje wrażenia z gry i porównał je z prawdziwym samolotem w różnych manewrach, zachowuje się bardzo podobnie.

Jak dla mnie brak tych krzywych dla każdego samolotu jest zaletą - one całkowicie zmieniały charakterystyki lotu.
Po ich "dostrojeniu" wszystkie samoloty latały bardzo podobnie.
W RoF człowiek już nawet nie pamiętał na prawdę jak latały poszczególne samoloty przed "fine tuningiem". Camel przy najmniejszym ruchu miał pełne wychylenie lotek, DR.I na stałe pochylony elewator itd. itp..

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 23, 2019, 18:36:22 »
Grafika i wszystko inne jest obłędne. Szkoda, że tak mało osób chce w to latać. Poniżej kilka zrzutów z przelatki (od przelecenia się?) w Fokkerku w malowaniu mojego idola.

https://1drv.ms/u/s!AvwJjdH4deeRiqU5xw-8PBGILQ2Q_w
https://1drv.ms/u/s!AvwJjdH4deeRiqU4ZZS-iQl5KHEGzw
https://1drv.ms/u/s!AvwJjdH4deeRiqU3wakxMvUcEbWCWQ

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 23, 2019, 19:59:37 »
Hehe, wzięło na szmatoloty? :) Jak wyjdzie mapka pod nie do Iłka, będzie można się przesiąść, ale na razie i tak RoF rządzi w tych klimatach.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 24, 2019, 01:39:09 »
Mnie samoloty tego okresu zawsze interesowały, a RoF niestety nie był jakoś u nas na Forum popularny... Natomiast jeśli chodzi o FC, to ma to, czego nie ma RoF i co robi jakościową różnicę - zajefajny VR. Prawdę mówiąc, wielokrotnie latając w RoF dziwiłem się, że ktoś "tak wujowo zaprojektował samolot, że wszystko jest zasłonięte do przodu". Zaskakujące, ale jak się siedzi w kokpicie 3D VR, to raptem sporo widać i da się walczyć, latać. Celowanie to też bajka, co praktycznie każdy zauważa na dzień dobry, i można nawet skutecznie strzelać "na oko". Dla mnie szmatoloty + VR to jest jak na razie strzał w 10 i mam z tego wielką frajdę.

« Odpowiedź #42 dnia: Marca 24, 2019, 09:26:48 »
To prawda, FC + VR to super połączenie. RoF'a nie mam już na dysku, jeśli będziecie latać w tym tygodniu online w FC to postaram się przyłączyć.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 24, 2019, 09:56:20 »
Jak dla mnie kasa za FC to przegięcie, zwłaszcza dla posiadaczy RoF ze sporą ilością maszyn. Nawet po tych niby zniżkach. Sorry, nie kupuję.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 24, 2019, 11:16:24 »
Jak dla mnie kasa za FC to przegięcie, zwłaszcza dla posiadaczy RoF ze sporą ilością maszyn. Nawet po tych niby zniżkach. Sorry, nie kupuję.

Zdajesz sobie sprawę, że za naszego życia pewnie nie będzie innego symulatora tego okresu  :evil:? Ile jeszcze pociągniemy jako tako, z chęcią i możliwością grania, skoro przez ostatnie 20 lat wyszły 2 tytuły związane z IWŚ: Red Baron i RoF.
Wracając jednak do rzeczy, widzę przynajmniej 3 kwestie związane z FC:

1. Okres historyczny i poziom wykonania samolotów. FC jest spadkobiercą RoFa i wygląda na to, że udanym. W zasadzie, jeśli patrzeć na same maszyny, to mógłby to być RoF 2. FC czerpie dobrodziejstwa z silnika BoX i to z powodzeniem. Jak dla mnie różnica jest co najmniej taka jak między FC 1.5 a 2.5.
2. Stan ukończenia FC w marcu 2019 nie jest zachwycających, tzn. jest na razie kilka maszyn (ale jakich!) i możliwość dogfigtu nad dowolny dostępnym w grze teatrem. Myślę, że dość szybko zobaczymy coś dedykowanego pod IWŚ, tak jak `czołgi` dostały swój kawałek terenu. Biorąc pod uwagę dotychczasowe i uczciwe wywiązywanie się 1C/777 z terminów jestem spokojny, że mapkę zobaczymy szybciej niż później.
3. Cena. Jeśli ktoś ma zamiar to w końcu kupić, to po co się męczyć i czekać, jak można mieć już teraz (i przy okazji wierzę, że przyspieszyć wydanie, przez zasilenie twórców). Owszem, zniżki dla posiadaczy RoFa z dodatkami nie są jakieś oszałamiające, ale nie przesadzajmy, bo dobrze, że w ogóle są - jakoś nie zauważyłem zniżek na BoXy dla posiadaczy Iłka CloDa, który w rzeczywistości był skandalem. Cenę również można porównywać do pojedynczych modułów symulatora piętro wyżej, które z każdym kolejnym ulepszeniem stają się mniej stabilne  :evil:.

Tak czy inaczej, nie mam zamiaru nikogo namawiać, żeby potem nie było, że moja wina. Dla mnie FC (z VR!) to czysta przyjemność.

Tako rzecze,
Zaratustra