Autor Wątek: Flying Circus - następca RoF'a  (Przeczytany 22298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Flying Circus - następca RoF'a
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 24, 2019, 14:33:51 »
Cena powinna być, wg mnie, o połowę niższa, bo tak myślę, że modele przeszły w zasadzie mały lifting a i nad modelem lotu pewnie się nie napracowali. Porównując to do reszty BoXowych modułów to różnica jest aż nadto wyraźna.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 24, 2019, 15:06:08 »
Cena powinna być, wg mnie, o połowę niższa, bo tak myślę, że modele przeszły w zasadzie mały lifting a i nad modelem lotu pewnie się nie napracowali. Porównując to do reszty BoXowych modułów to różnica jest aż nadto wyraźna.

Równie dobrze można napisać, że kolejne odsłony BoXa to dodatki do BoSa, a to mapka, a to kilka samolotów dodatkowych...
W FC docelowo będzie 10 samolotów + modyfikacje za free (w RoFie płatne), więc wychodzi po $6,99 za samolot, że o mapie Arras nie wspomnę (na razie można latać nad wszystkim innym). Cena całości na poziomie DCSowej tragedii mydlanej DL/IFF, czyli F-18, a niższa niż cena za F-14, który po ostatnim hotfixie już zaliczył potknięcie.

Również nie nazwałbym FC "małym liftingiem", bo wszystko jest w nowym środowisku BoXa. Z drugiej strony modele lotu chyba muszą być podobne, do tego co było wcześniej. Małym liftingiem to są kolejne wersje mietka albo foki  :032:.

Tak czy inaczej, moim zdaniem nie ma alternatywy dla IWŚ. Poza tym podoba mi się, że ktoś realizuje idée fixe symulantów, czyli jedno zintegrowane środowisko walki. FC jest tego elementem, a ja lubię mieć kompletną układankę  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #47 dnia: Marca 24, 2019, 15:12:11 »
W VR to pozycja obowiązkowa. Nic nie zrobiło na mnie tak dużego wrażenia w VR jak szmatoloty.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 24, 2019, 15:25:22 »
I tak jestem zdania, że to kolejne wyciąganie kasy za to samo tylko odpicowane.
Nie mam pretensji do kolejnych odsłon BoXa, bo wprowadzają sporo nowych samolotów, które są na pewno o wiele bardziej skomplikowane niż szmatoloty i muszą być od podstaw opracowane. Za to jestem w stanie zapłacić. A jakby mnie naszła ochota na VR to musiałbym wydać z 10K (sam VR plus bebechy kompa) a to już gruuba przesada. Aż takim fanem nie jestem :).
« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2019, 15:40:00 wysłana przez =OPS=lipas »

« Odpowiedź #49 dnia: Marca 24, 2019, 15:47:47 »
A właśnie plusem FC w VR są małe wymagania sprzętowe. Można świetnie się bawić dk2 z GTX1070TI. To nie DCS :-)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 24, 2019, 16:40:57 »
Ale świat symulatorów to nie tylko seria BoX, a i dk2 to nie szczyt marzeń  :evil:.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 24, 2019, 17:07:28 »
I tak jestem zdania, że to kolejne wyciąganie kasy za to samo tylko odpicowane.

Też mi się tak na początku wydawało, zanim kupiłem. Teraz jestem już innego zdania. Poza tym FC ma jedną zasadniczą zaletę, której niestety nie będzie miał już RoF, będzie się graficznie ulepszał wraz z innym częściami BoXa, bo wszystko razem hula i jest na tym samym silniku.       

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 24, 2019, 17:45:22 »
Qrdlu, to się wszystko zgadza. Tylko nie usprawiedliwia ceny. Popatrz na CloDa. Wyszedł Blitz kompletnie przerobiony na lepsze za free. Jeśli już to mógłbym zabulić za nową mapę do FC a nie za odpicowane samoloty na nowym silniku.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 18, 2019, 12:18:36 »
« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2019, 12:46:05 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 19, 2019, 13:41:43 »
Czy to w ogóle wyszło na Steam? Nie mogę znaleźć żadnego info...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 19, 2019, 13:52:34 »
Chyba nie, tylko preorder na oficjalnej stronie i potem klucz dostaniesz.

NOTE: We no longer swap website keys for STEAM keys, so if you wish to own Flying Circus or any other IL-2 product solely on STEAM you will need to wait for the STEAM release at a later date. We do not know at this time if there will be a launch discount for FC on STEAM nor do we know the final release date for FC on STEAM. However, if you buy FC on our website you are welcome to link your STEAM account (assuming you own IL-2 BOS on STEAM) with your IL-2 website account and play FC through your IL-2 STEAM install. For more information on our STEAM Linkage process please read out guide found HERE[il2sturmovik.com].

https://steamcommunity.com/games/244050/announcements/detail/1716320065685047661
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 19, 2019, 18:31:32 »
Na Steamie pojawi się dopiero jak wyjdzie z fazy Early Access. Tak jak reszta dodatków do IŁ2.

« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 29, 2019, 15:19:13 »
Nie do końca jeszcze ogarniam - czy jest sens czekać na wydanie FC na steamie? Co można zyskać? Achievements?
Jak rozumiem jak tam się pojawi to i tak pewnie w cenie takiej jak teraz?

« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 29, 2019, 22:22:41 »
Achievementów nie ma w serii IL2 BoX. Jedyny plus steamowej wersji to autoupdate. Jeśli już posiadasz któryś z tytułów BoX na Steamie to kup FC z oficjalnego sklepu. Będzie się aktualizował razem z podstawką.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 16, 2019, 00:00:07 »
No wiecie co!

:evil:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl