Ależ ja się nie spinam. Pozwoliłem sobie zadrwić nieco. Ot co.
Żeby było zabawniej sam jestem posiadaczem wszystkich kolekcjonerek Wiedźmina (w tym dwóch głów Geralta - jedna z reklamacji). Ale jednak tamta sytuacja jest nieco inna, bo po pierwsze primo to był Wiedźmin 1, po drugie primo to był Wiedźmin 2 i po trzecie - primo ultimo - to był Wiedźmin 3.

Wtedy patrzyło się na ten preorder wręcz jak na patriotyczny obowiązek.

Swoją drogą sprawdziłem z ciekawości i 5 lat temu naprawdę wypasiona edycja Wieśka z wielkim ptakiem (niefortunny zlepek słów) kosztowała 350 nadwiślańskich złotych. Teraz prawie 500 plus. Przypadek?
Boli mnie tylko to, że to przed premierą W3 sporo było materiałów z rozgrywki, wywiadów z twórcami itp. I to wcześnie przed premierą. Teraz jest cisza totalna. Jakieś renderowane reklamy. Jakiś konkretny gameplay wypuścili chyba raz, rok temu. Nawet nie wiadomo w sumie na ile jest on aktualny. W przypadku Wieśka to było mniej więcej wiadomo czego się spodziewać, tutaj na razie nie mam pojęcia. W Deus Ex Mankind Divided też duże nadzieje pokładałem, a wyszło znacznie gorzej niż wszyscy oczekiwali. Niby to CDPR, ale kiedyś też tak mówiono o BioWare itp....