Autor Wątek: Cyberpunk 2077  (Przeczytany 62103 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Cyberpunk 2077
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 10, 2019, 18:37:19 »
Ależ ja się nie spinam. Pozwoliłem sobie zadrwić nieco. Ot co.

Żeby było zabawniej sam jestem posiadaczem wszystkich kolekcjonerek Wiedźmina (w tym dwóch głów Geralta - jedna z reklamacji). Ale jednak tamta sytuacja jest nieco inna, bo po pierwsze primo to był Wiedźmin 1, po drugie primo to był Wiedźmin 2 i po trzecie - primo ultimo - to był Wiedźmin 3. :021: Wtedy patrzyło się na ten preorder wręcz jak na patriotyczny obowiązek. :D

Swoją drogą sprawdziłem z ciekawości i 5 lat temu naprawdę wypasiona edycja Wieśka z wielkim ptakiem (niefortunny zlepek słów) kosztowała 350 nadwiślańskich złotych. Teraz prawie 500 plus. Przypadek?

Boli mnie tylko to, że to przed premierą W3 sporo było materiałów z rozgrywki, wywiadów z twórcami itp. I to wcześnie przed premierą. Teraz jest cisza totalna. Jakieś renderowane reklamy. Jakiś konkretny gameplay wypuścili chyba raz, rok temu. Nawet nie wiadomo w sumie na ile jest on aktualny. W przypadku Wieśka to było mniej więcej wiadomo czego się spodziewać, tutaj na razie nie mam pojęcia. W Deus Ex Mankind Divided też duże nadzieje pokładałem, a wyszło znacznie gorzej niż wszyscy oczekiwali.  Niby to CDPR, ale kiedyś też tak mówiono o BioWare itp....

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 10, 2019, 18:59:02 »
Do wydania jest prawie rok czasu, spokojnie.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 10, 2019, 21:37:27 »
A zauważyliście, że zniknęło określenie "RPG"? Osobiście lubię FPS, więc pewnie będę ciupał i się zachwycał, ale...
Od ostatniej prezentacji sporo się zmieniło. Rok czasu, to sporo czasu. Znów zwracam uwagę, że kiedy-będzi-gotowe zmieniło się na konkretną datę niemal rok do przodu.
Obecnie sobie gdybamy. Za rok, w okolicach lutego będzie można się zastanawiać nad preorderem.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 10, 2019, 22:52:10 »
A zauważyliście, że zniknęło określenie "RPG"?

Co za różnica czy jest określenie RPG czy nie? Będzie takie samo RPG jak z Wiedźmina 3 czyli bardziej gra akcji.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 10, 2019, 23:44:06 »
I jeszcze taki nowy filimk:
https://youtu.be/UZHltYhcH3g . Takie to trochę bardziej Matrixowe :), a nie melancholijne jak Bladerunner.

Cena jest ok, zważywszy, że coś mówią, że czasowo będzie to nawet większe niż W3.

https://store.steampowered.com/app/1091500/Cyberpunk_2077/?l=polish

Ale można też spodziewać się wydania pudełkowego w PL, które będzie tańsze niż to co na Steam. Zazwyczaj tak jest jak produkt idzie na dedykowany rynek.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 10, 2019, 23:57:57 »
Z całym szakuncem Redaktorze... ale przegapiliście to https://cyberpunk.sklep.pl/ ?   :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 12, 2019, 07:50:05 »
Qrdlu, szykuj się, będzie wsparcie Ray Tracing 8).
https://www.gram.pl/news/2019/06/12/e32019-cyberpunk-2077-ze-wsparciem-dlanvidiartxna-premiere-zobacz-nowegrafiki.shtml

Mam nadzieję, że tylko wersja EK, którą już zamówiłem, będzie miała takowe wsparcie, reszta niech gra w Kłaka 2.  :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 24, 2019, 23:16:27 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 07, 2019, 08:49:55 »
Tak z ciekawości wszedłem sobie na stronę pre-ordera Cyberpunku 2077 i z tego co widzę, Edycja Kolekcjonerska jest nadal dostępna do zamówienia. Jeśli mnie pamięć nie myli, to kolekcjonerka Wieśka 3 rozeszła się jak ciepłe bułki w 24h i były robione zapisy na listę rezerwową. Ciekawe czy po prostu o wiele więcej egzemplarzy teraz do sprzedaży przewidzieli, czy jednak ludzie powiedzieli podziękowali za taką cenę....

« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 07, 2019, 20:14:50 »
Podejrzewam, że po "akcji" z Wiedźminem 3 tych kolekcjonerek jest zwyczajnie więcej. Raczej nie bałbym się o to, że ta gra się słabo sprzeda. Ona już się sprzedała fantastycznie, a do premiery sporo czasu.. Druga sprawa, że Wiedźmin był już swego rodzaju przetestowanym produktem, znanym na rynku. Po sukcesie Wiedźmina 2, nie dziwi mnie, że kolekcjonerki sprzedały się w kilka dni. W przypadku Cyberpunka mamy nowy tytuł i nie każdy od razu stawia na kupno edycji kolekcjonerskiej. Może dlatego, że wciąż niewiele wiadomo o tej grze.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 07, 2019, 22:45:34 »
Też uważam, że egzemplarzy tym razem jest więcej niż Wieśka. CDPR są już bardziej doświadczeni i lepiej prognozują zbyt. Cena za to co jest w środku wcale nie jest wysoka. Koszt znacznie podwyższa ta figurka, która w całym tym komplecie jest dużo niższa niż zakup tego typu podobnej figurki oddzielnie. Edycja kolekcjonerska jest dla totalnych "wariatów". Zwykła edycja jest już wyjątkowo wypasiona. I pewnie dlatego jest jak jest. :)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 07, 2019, 23:57:23 »
Cena za kolekcjonerkę jest spora, czyli raczej młodzieży nie stać. W Polsce większość dorosłych jest w związkach małżeńskich albo deklaruje przywiązanie do tradycyjnych wartości. Już teraz wiadomo, że gra nie będzie wizją raju rodzinnego. Polskie społeczeństwo mówi nie i nie kupuje. Proste. Ja kupiłem, tzn. zamówiłem, żeby potem porządnie to spalić.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 09, 2019, 20:59:29 »
Chyba do premiery ten tytuł mi obrzydnie.
Nie ma dnia by serwisy nie atakowały newsami na temat C77, czy bohater będzie sikał na stojąco, czy siedząco i inne bzdury.
Ja rozumiem, że jest jakiś pomysł na promocję tytułu, ale zaczyna to być irytujące, gdzie się nie wejdzie to po 5 newsów na temat C77.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 09, 2019, 21:05:20 »
Standard, byle z tego całego hype'u nie było głośnego pierdut.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"