Autor Wątek: Cyberpunk 2077  (Przeczytany 61959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Cyberpunk 2077
« Odpowiedź #105 dnia: Lipca 07, 2020, 19:37:46 »
Nie kumam jakiego sterowania wymagasz od gier typu Cyberpunk 2077? Całe komendy chcesz wpisywać z klawiatury jak w przygodówkach z '80 lat? Na padzie masz 14 przycisków, 4 osie i touchpada. Czego ci w tym brakuje? Jedyny minus to celowanie, ale Cyberpunk to nie Quake.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Lipca 07, 2020, 19:46:10 »
Czego ci w tym brakuje?

Klimatu. Dla mnie granie na konsoli kojarzy się z typem na tyle mało rozgarniętym (i pozbawionym cierplowości!), że jeszcze nie wykminił istnienia kompa lub nie potrafi uruchomić gry z dyskietki. Dla takich gra ma być grą i nie mieć trudnych momentów, bo nie po to zabulili 2x tyle za tytuł, co ogarnięci z kompem, żeby potem "nie przejść". Ot, takie uwarunkowanie z lat 80. i 90. ubiegłego wieku.  :evil:.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #107 dnia: Lipca 07, 2020, 20:50:15 »
To nie tak Qrdl. Na konsolach gra się bardzo przyjemnie. Są gry które na nich działają lepiej i nie zastanawiasz się czy coś chrupie czy nie. Nie ma co się spinać. Dzisiejsze pady to też nie to co było do NES-a. Sam używam dwóch do PC i sobie chwalę. Nie wyobrażam sobie grać w Cupheada na hotasie, albo w FPS-y bez mychy i klawiatury. Choć w niektóre strzelanki na padzie się da przyjemnie pograć. Nie ma co robić wojny. Natomiast co do Cyberpunka to goście zaczynają dławić się własną rybą. Terminy są jakie są i żeby się wyrobić to trzeba ciąć zawartość. No i trzeba coś zachować na przepustkę sezonową.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Lipca 07, 2020, 23:44:10 »
Podejrzewam, że przez tą małą burzę w sieci metro i tuning auta trafią w końcu do gry po jakimś czasie, jeśli to tylko kwestia terminów, a nie ograniczeń obecnych konsol. W "Wiedźminie 3" też dużo się zmieniało po premierze (darmowe DLC, radykalne zmiany UI, itp.). Ewentualnie przy okazji premiery nowych dadzą to w jakimś rozszerzeniu (np. zapowiadanym multiplayerze) jako exclusive na PC i PS5/XBSX - coś jak tryb FPS w GTAV, którego brak na PS3 i X360. Chociaż to drugie podejście mało mi pasuje do polityki CDPR.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #109 dnia: Lipca 15, 2020, 09:08:08 »
Kolejny tekst, nie koniecznie pokazujący, że wszystko gra jak należy: https://www.purepc.pl/gralem-w-cyberpunk-2077-wymagania-sprzetowe-i-jakosc-grafiki . Nic dziwnego, że przesunęli premierę, ale czasu mają mało na to wszystko. Z W3 poszło jakoś gładko, a tutaj jeszcze na etapie produkcji są sporawe schody.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #110 dnia: Lipca 15, 2020, 17:51:43 »
Ja przyznam, że bez większych oczekiwań do tej gry podchodzę. Życzę dobrze CDPR, ale te gejplaje mnie nie przekonują zupełnie. W przypadku W3 od początku było dla mnie jasne, że mamy do czynienia z arcydziełem. Tutaj takiego przeczucia nie mam - wręcz przeciwnie. Zdarzało mi się jednak mylić - ostatnio najbardziej w przypadku AC Origins, który z materiałów przed premierą wydawał mi się kiszkowaty, a jak się okazało gra wyszła całkiem niezła. Tym niemniej, jak patrzę na tą mechanikę gry, zwłaszcza walkę, to coś mnie odrzuca od tego. Model jazdy też się wydaje taki... plastikowy. Gra oczywiście może nadrobić fabułą i klimatem.

Wydaje mi się, że w CDPR sami są chyba nieco przerażeni tą premierą. Te rozbudzone nadzieje, te napompowane akcje i oczekiwania inwestorów... Te ciągłe obsuwy z premierą raczej nic dobrego nie wróżą. Żeby nowy Duke Nukem Forever z tego nie wyszedł.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #111 dnia: Lipca 15, 2020, 17:58:13 »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #112 dnia: Lipca 24, 2020, 16:23:25 »
Hmmm, brak obsługi broni i walki oburącz?
https://www.gram.pl/news/2020/07/24/cyberpunk-2077-brakujace-mechaniki-rozgrywki-bron-palna-walka-oburacz-cd-projekt-rpg.shtml
Qrdl, Twoja figurka już nie jest aktualna. Coś znów okrojone?

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Lipca 24, 2020, 18:40:53 »
...
Qrdl, Twoja figurka już nie jest aktualna. Coś znów okrojone?

Spiłuje się i wydmucha paproszki  :evil:.

BTW. Byście się Redaktorze zdziwili co kupiłem w przedsprzedaży będąc w radosnym nastroju ;-).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #114 dnia: Września 01, 2020, 20:44:47 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #115 dnia: Września 19, 2020, 10:25:57 »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #116 dnia: Września 19, 2020, 15:00:31 »
Są wymagania sprzętowe na PC, względnie niskie. Może nawet i zadziwiająco niskie.

https://www.purepc.pl/cyberpunk-2077-wymagania-sprzetowe-nie-trzeba-pc-z-przyszlosci
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #117 dnia: Października 01, 2020, 13:43:25 »
Reklama TV (od wczoraj), na razie w USA https://youtu.be/oOhp_nZeP5I , chociaz trzeba tez dodac, ze w CDR panuje obecnie lakka doza paniki ;>. Za wszelka cene chca dogonic 19.11, a tytul nie jest jeszcze wciaz gotowy w 100% na wydanie. Teraz robaczki beda pracowac 6 dni w tyg. do premiery.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #118 dnia: Października 06, 2020, 12:55:05 »
Poszedł do tłoczni, jeśli ci z Flesza się nie pomylili. To chłopaki w nadgodzinach robią już pierwszego patch'a! :)

https://www.youtube.com/watch?v=vRobJQAzeI0
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #119 dnia: Października 06, 2020, 18:48:16 »
Po tym co było z każdą częścią "Wiedzmina", poczekam lepiej na "Enhanced Edition". Kupie za rok, jak juz będzie wszystko połatane...