Autor Wątek: Cyberpunk 2077  (Przeczytany 62096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Cyberpunk 2077
« Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 06, 2020, 19:54:47 »
Liczę, że 1440p i Ultra z RT moja RTX2070S jakoś pociągnie (z drobnymi modyfikacjami ustawień). Szkoda, że nie podają pod jaką liczbę klatek to testują. Mam nadzieję, że 60 fps.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 06, 2020, 20:46:20 »
Dodam, że właśnie kończę czytać, a w zasadzie przeglądać "jedyną prawdziwą" książkę o świecie (mogłoby być więcej tekstu), wydawnictwo ZNAK. Kupiłem za 40 pln i zdecydowanie jest warta swojej ceny, zarówno pod względem edytorskim jak i merytorycznym. Papier i druk pierwsza klasa (zapach!!!), oprawa estetyczna bez zarzutu, sporo grafik (prawdopodobnie koncepcyjnych). Jeśli świat jest faktycznie tak głęboko i szeroko wykreowany jak sugeruje lektura rzeczonej pozycji, to będzie hit na lata.
Postanowiłem, że wyłączę wszystkie "pomagajki" i będę leciał na żywca, nawet jakby to miało trwać 5 lat  :evil:.

Mnie się najbardziej CP2077, jakoś tak, kojarzy z Limes inferior A. Zajdla.

Tako rzecze,
Zaratustra

PS. Redaktorze, wiem, że lubicie takie smaczki: mam kolekcjonerską myszkę Razera i podkładkę QcK za nie mały grosz.... Czekam na wydanie kolekcjonerskie CP2077, choć też zakupiłem klucz na GOG, bo może sobie postawię kolekcjonerkę i będę się brandzlował nad zamkniętą  :evil:. Ogólnie to coś mały hype na tytuł i nie ma na co kasy wydać... (tak, tak, wiem o sklepie GEAR, i mam plakat w wersji deluxe)  :evil:

« Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 06, 2020, 21:23:25 »
Dodam, że właśnie kończę czytać, a w zasadzie przeglądać "jedyną prawdziwą" książkę o świecie (mogłoby być więcej tekstu), wydawnictwo ZNAK. Kupiłem za 40 pln i zdecydowanie jest warta swojej ceny, zarówno pod względem edytorskim jak i merytorycznym. Papier i druk pierwsza klasa (zapach!!!), oprawa estetyczna bez zarzutu, sporo grafik (prawdopodobnie koncepcyjnych). Jeśli świat jest faktycznie tak głęboko i szeroko wykreowany jak sugeruje lektura rzeczonej pozycji, to będzie hit na lata.

To co podlinkowałem wcześniej? Czy jest coś innego jeszcze? Bo cena mi się jakby nie zgadza.

Poradnik oficjalny (książkowy) też zamawiałeś?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 06, 2020, 21:27:29 »
To co podlinkowałem wcześniej? Czy jest coś innego jeszcze? Bo cena mi się jakby nie zgadza.

Poradnik oficjalny (książkowy) też zamawiałeś?

Tak, to co dałeś link do empiczu. Zobacz na allegro, tam można nawet kupić za mniej niż 40 pln, choć cena okładkowa to 69,99.
Oficjalny poradnik _chyba_ zamówiłem (nie mogę znaleźć potwierdzenia  :o), ale on chyba wyjdzie w dniu premiery, czy dzień wcześniej, więc go jeszcze nie mam... o ile zamówiłem.

« Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 06, 2020, 21:45:36 »
Tak, to co dałeś link do empiczu. Zobacz na allegro, tam można nawet kupić za mniej niż 40 pln, choć cena okładkowa to 69,99.
Oficjalny poradnik _chyba_ zamówiłem (nie mogę znaleźć potwierdzenia  :o), ale on chyba wyjdzie w dniu premiery, czy dzień wcześniej, więc go jeszcze nie mam... o ile zamówiłem.

Ok dzięki.

Co do poradnika, daj proszę znać jak będziesz go miał, czy to jest to samo co w kolekcjonerce czy coś innego. Jeśli zdecydujesz się ją otworzyć. ;)

EDIT. Teraz doczytałem, że jeszcze jakoś inaczej to się nazywa (w kolekcjonerce) - "Kompendium wiedzy z informacjami na temat świata gry". To już sam nie wiem co tej jest. Może ta książka co już masz?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 06, 2020, 22:14:24 »
Ok dzięki.

Co do poradnika, daj proszę znać jak będziesz go miał, czy to jest to samo co w kolekcjonerce czy coś innego. Jeśli zdecydujesz się ją otworzyć. ;)

EDIT. Teraz doczytałem, że jeszcze jakoś inaczej to się nazywa (w kolekcjonerce) - "Kompendium wiedzy z informacjami na temat świata gry". To już sam nie wiem co tej jest. Może ta książka co już masz?

Raczej nie. Mam wrażenie, że kolekcjonerce nie powielą tego co już jest na rynku.

« Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 07, 2020, 10:47:43 »
Jeszcze dopiero teraz zauważyłem, że to "Kompendium wiedzy z informacjami na temat świata gry" jest też podane jako część składowa zwykłej wersji pudełkowej. Ciekawe czy to jest miniatura czy dokładnie to co w edycji kolekcjonerskiej.

Kolekcjonerka zawiera jednak poradnik tylko w wersji cyfrowej ("Podręcznik Cyberpunk 2020" - to chyba to), tak samo zresztą jak edycja standardowa. Trochę słabo. Za tą cenę już mogli dorzucić wersję drukowaną.

Poradnik mnie kusi, chociaż generalnie nie lubię korzystać z takich rzeczy - wolę odkrywać grę sam. Ale może w celach kolekcjonerskich go nabędę.

PS. Jak się dobrze zastanowię, to nadal nie mam zielonego pojęcia czy będę zachwycony czy totalnie rozczarowany tą grą. Od dłuższego czasu żadnych materiałów nie oglądam. To co widziałem kilka miesięcy temu raczej budziło ambiwalentne uczucia.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 07, 2020, 11:35:32 »
Ja w okresie podniety Wieśkiem 3 byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tytułu i myślałem, że będzie kolejnym z rzędu, że tak po prostu kiedyś chlapnęli, a potem brną w ten projekt skazany na klęskę. Teraz mi się zmieniło, bo wróciły klimaty jak człowiek oseskiem był i rozczytywał się w SF i jej mrocznych wizjach przyszłości. W tym momencie chciałbym, żeby gra przypominała Zajdla i jego doskonałe Limes inferior. Ta książka o grze, którą wspomniałem, jest sama w sobie warta uwagi, nawet jakby nie było gry. Nie ma tam spoilerów, natomiast - i to uważam za naturalne - będę miał jakieś tam pojęcie o świecie, bo przecież jako główny bohater nie urodziłem się wczoraj z amnezją. O wysokim poziomie edytorskim już wspomniałem. Jedyne co mnie martwi, to możliwe początkowe błędy lub niedoróbki, bo przecież trolle już wymusiły wydanie, żeby następnie chwalić się na YT przed podobnymi sobie durniami jak to w 30 minut przechodzą całość.

« Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 07, 2020, 11:54:21 »
Ja akurat co do W3 nie miałem najmniejszych wątpliwości, że będę z tej gry zadowolony. Choć nie spodziewałem się, że uda im się aż taki hit.

Tutaj mam od początku mieszane uczucia i jestem wręcz zdezorientowany. CDPR ma oczywiście u mnie kredyt zaufania za serię Wiedźmina, ale jest to jednak zupełnie nowe IP. Totalna niewiadoma. Cały ten monstrualny hype, który został wykreowany naprawdę ciężko będzie spełnić. Z tego co czytałem, gra ma być rasowym RPG pełną gębą (oczywiście dla mnie to jak najbardziej na plus), ale pytanie np. ile osób oglądając te filmiki myśli sobie, że to po prostu taki sandbox w stylu GTA w wydaniu sci-fi. Druga sprawa to grafika - mam nadzieję, że te soczyste obrazki, którymi karmią nas od jakiegoś czasu się potwierdzą. Że nie zmajstrowali jakiegoś downgrade'u. Przynajmniej na PC, bo wiadomo, że gra na XOne i PS4 nijak będzie się miała do tych materiałów marketingowych - więc też na pewno mocno się poniektórzy rozczarują. Mnie osobiście najbardziej martwi walka. Jak oglądałem swego czasu te wypuszczane gejpleje to jej mechanika wyglądała... dziwnie. Szczególnie walka wręcz (była chyba taka scenka gdzie bohater walczy z jakimiś osiłkami na boisku czy coś).

Ale pocieszam się tym, że jeśli fabuła i klima będzie się zgadzać (a jestem fanem klimatów cyberpunkowych - Blade Runner, GITS itp.) to raczej będę zadowolony. To wersja pesymistyczna, bo oczywiście liczę, że gra pochłonie mnie bez reszty i spełni w całości pokładane jej nadzieje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 07, 2020, 12:21:52 »
Idzie, można już ściągać, 63Gb na teraz. Teraz jest tylko pre load na GOG, wieczorem mają być inne platformy.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Grudnia 07, 2020, 13:07:58 »
Idzie, można już ściągać, 63Gb na teraz. Teraz jest tylko pre load na GOG, wieczorem mają być inne platformy.

Zuch, podoba mi się Wasza czujność proletariacka :-).

« Odpowiedź #161 dnia: Grudnia 07, 2020, 13:24:12 »
Dobra, zakupione. Pre-orderów raczej unikam, ale dla CDPR zrobię wyjątek. Szkoda tylko, że większy dysk, który niedawno zamówiłem, nadal krąży gdzieś po centrach europejskich logistycznych Amazona...

Wziąłem na parówce. Jak gra będzie dobra, to jak będą kiedyś pudełeczka w przecenie za 60 zł to wezmę i oddam im te pieniądze, co im Gaben zajumał.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #162 dnia: Grudnia 07, 2020, 13:52:41 »
Jeszcze nie startuje, każe iść spać.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #163 dnia: Grudnia 07, 2020, 18:22:38 »
Wspaniała gra, tylko te glicze... Recka po 60h gry.

https://www.youtube.com/watch?v=ffo-kWBmlaU
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #164 dnia: Grudnia 07, 2020, 18:32:47 »
Cytat: Cyberpunk 2077 jest jak arcydzieło literatury spisane z błędami na brudnym papierze. Jak filmowy majstersztyk na taśmie pełnej szumów i zniekształceń. Na tym etapie wymaga przeogromnej cierpliwości i wyrozumiałości od odbiorcy, ale daje w zamian niesamowite wrażenia...

https://www.komputerswiat.pl/gamezilla/recenzje/recenzja-cyberpunk-2077-najlepsza-gra-roku-z-absurdalna-liczba-bledow/wl32vwy?utm_source=www.komputerswiat.pl_viasg_komputerswiat&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.