Autor Wątek: Cyberpunk 2077  (Przeczytany 62034 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Cyberpunk 2077
« Odpowiedź #165 dnia: Grudnia 07, 2020, 18:36:15 »
Liczę, że 1440p i Ultra z RT moja RTX2070S jakoś pociągnie (z drobnymi modyfikacjami ustawień). Szkoda, że nie podają pod jaką liczbę klatek to testują. Mam nadzieję, że 60 fps.

Ekhhh.... żebyś się nie zawiódł. To nie jest gra na teraz ale na parę lat +, więc silnik pewnie owszem będzie zoptymalizowany ale raczej o Ultra to zapomnij. Mi na 2080Ti w 1440p niejedna gra z RT chodziła zaledwie na wysokie / średnie. Może nie miałem ich wiele (Metro Exodus, Tomb Rider i BFV), o Ultra to mogłem pomarzyć z RT. Jak wyszedł W3 to żadko kto mógł dać na Ultra w 1440p na tamten czas, a tam dodajmy, że nie ma RT. Nie wiem czy C77 ma DLSS 2.0, to może sporo dać. Sam się będę cieszył jak będzie chodziło wraz z RT na jakiś ustawieniach wysokie max (60 klatek in plus, przy czym dla PC 60 klatek to dalej nie ma szału na 144Hz monitorze, dopiero okolice 90 zaczyna wyglądać to już płynnie, 60 fps jest dobre na konsole i do nagrywania filmików na YT).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #166 dnia: Grudnia 07, 2020, 18:41:13 »
Wspaniała gra, tylko te glicze... Recka po 60h gry.

Rozumiem, że testy z First day patch? :evil:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #167 dnia: Grudnia 07, 2020, 18:50:13 »
Na Steam idzie preload też. Co ciekawe do pobrania jest 57.3 GB. Widać, że ruch jest spory bo mam 18.7 MB/s w piku, jak to Kurski mówi, a średnio 7 MB/s.

Właśnie sobie uświadomiłem, że nawet nie wiem w jakiej wersji językowej mam zamiar grać. Z Wieśkiem to był zawsze oczywisty wybór. Tutaj chyba jednak angielski, bo generalnie fanem polskiego dubbingu nie jestem. Tym bardziej, że przecież jest Kijanu.

Co do rzekomych licznych bugów -  oczywiste jest to, że będą. Pytanie tylko, z kiedy jest ta wersja co jest recenzowana. Bo jednak nie bez powodu premiera tej gry była przekładana kilkukrotnie, a ludki w CDPR zapierniczają z 6-dniowym tygodniem pracy od paru miesięcy. Więc jednak zakładam, że coś tam musieli już połatać.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #168 dnia: Grudnia 07, 2020, 19:08:14 »
Zawsze warto się wstrzymać z ogrywaniem nowego tytułu zaraz po premierze, chyba, że wewnętrzne dziecko nie pozwala ;)
Tak było z Wiedźminami i tu też nie spodziewam się, żeby w CDP dopieścili całość tak, jak chcieli.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #169 dnia: Grudnia 07, 2020, 19:14:02 »
Ja też kocham biadolenie takich "recenzentów", którzy nawet nie czekając na patcha, którego jestem przekonany, że nie mają już wydają jakieś werdykty. No chyba, że w tym video mówi na samym początku, że to recenzja wersji beta i z góry przeprasza za swoją opinię testera (osobiście nie mam zamiaru zresztą oglądać / czytać recenzji dopóki nie zagram, wolę sam wyrobić sobie zdanie i grać bez spojlerów). Tylko po co taki tekst? Nie bez przyczyny CDR prosił, by z recenzjami czekać do środy, kiedy puszczą już tego patcha na zdaje się 43Gb. Widać, niektórzy nie wytrzymali krzewiąc kult patostreamerów, czyli po ludzku zjebów ;D. Poza tym jakieś glicze zawsze się zdarzą, jak nie będą psuły rozgrywki to niech sobie to usuwają z czasem. Jak to mówił odwrotnie Ryszard Ochódzki, prezes klubu sportowego "Tęcza" - pamiętajcie aby te minusy nie przysłoniły Wam plusów.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 07, 2020, 19:29:10 »
Zgadza się Redaktorze, trolle walczą o kliknięcia. Specjalnie mnie to nie drażni, taka praca, k. pod latarnią też zwykle nie robi tego z miłości.

« Odpowiedź #171 dnia: Grudnia 07, 2020, 19:51:31 »
Ale macie na myśli jakieś konkretne kanały / recenzentów? Bo nie jestem w temacie.

Ja przyznam, że żadnych wstępnych recenzji jeszcze nie czytałem. No i w sumie bo po co, skoro i tak wiedziałem, że grę nabędę. Przekonam się sam jaka jest.

Mam nadzieję, że nieodzowne łatki nie będą mieszać w systemie zapisu stanu gry, bo to byłby klops. Zresztą w przypadku produkcji CDPR to wersja oszlifowana (tzw. rozszerzona) jest raczej nieodzowna i zapewne bardziej rozsądnie byłoby na nią poczekać. Ale skoro gra oferuje podobno tyle możliwości wyboru, to raz przejdę ją sobie z bugami zaraz po premierze, raz bez później. :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 07, 2020, 20:14:23 »
Ale macie na myśli...

Strona wcześniej coś tam się pojawiło.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 07, 2020, 23:43:48 »
https://www.youtube.com/watch?v=xIvvOiycVwQ

Premiera Cyberpunka na Polsat Games w środę od 20:00
Ciekawe czy będzie transmisja na kanale YT.
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 08, 2020, 00:44:09 »
W czwartek maja byc dwa patche ten first day i jakis drugi, ktory jeszcze nie byl publikowany. Wiec lepiej zagrac w piatek ;).
https://realsport101.com/cyberpunk-2077/cyberpunk-2077-will-get-a-second-day-one-patch-in-addition-to-the-43gb-update-playstation-5-ps5-ps4-xbox-series-x-s-one-stadia-pc-steam-epic-gog/ .

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Grudnia 08, 2020, 00:53:38 »
W czwartek maja byc dwa patche ten first day i jakis drugi, ktory jeszcze nie byl publikowany. Wiec lepiej zagrac w piatek ;).
https://realsport101.com/cyberpunk-2077/cyberpunk-2077-will-get-a-second-day-one-patch-in-addition-to-the-43gb-update-playstation-5-ps5-ps4-xbox-series-x-s-one-stadia-pc-steam-epic-gog/ .

A jednak Redaktorze ulegliście jakiemuś pierdolamento z szemranych źródeł, choć gra zalecała sen  :evil: :evil:.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #176 dnia: Grudnia 08, 2020, 08:22:03 »
Właśnie sobie uświadomiłem, że nawet nie wiem w jakiej wersji językowej mam zamiar grać. Z Wieśkiem to był zawsze oczywisty wybór. Tutaj chyba jednak angielski, bo generalnie fanem polskiego dubbingu nie jestem. Tym bardziej, że przecież jest Kijanu.

Sądząc z recki na TV Gry, to gościu połowę grał po angielsku, potem przeskoczył na polski i był zdziwiony, że jest naprawdę dobrze! Żebrowski i inni dają radę. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #177 dnia: Grudnia 08, 2020, 12:49:40 »
Po wydaniu będzie w tej samej cenie na gog? Teraz nie mam za bardzo czasu i miejsca na dysku, coś się oszczędza na zakupie przed premierą?

« Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 08, 2020, 17:19:34 »

To by nawet dobrze się składało, bo w czwartek jestem w biurze, a w piątek na pracy (wink-wink) zdalnej.

Natomiast doczytałem później, że nie warto robić preload'u jak ma się szybkie łącze, bo deszyfrowanie tej pobranej wcześniej zawartości trwa później dłużej niż pobranie gry (nawet przy obciążonych serwerach). A jeszcze jak na dzień dobry mają łatki pójść, to już w ogóle...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 08, 2020, 18:37:40 »
Po wydaniu będzie w tej samej cenie na gog? Teraz nie mam za bardzo czasu i miejsca na dysku, coś się oszczędza na zakupie przed premierą?

Nie, nie ma żadnych upustów z okazji pre ordera na cenie (ew. masz coś dodatkowo w zależności od sklepu), z czasem pewnie będzie za to taniej, ale w dłuższej perspektywie.

www.yoyosims.pl