Chyba się nie nabierasz na te "bugi"? (...)
O matko... Ja tylko podlinkowałem artykuł PC Gamera. W zakresie recenzji branżowych jest to dla mnie jedno z bardziej wiarygodnych źródeł. Recenzent twierdzi, że grał z łatką, która będzie wypuszczona na premierę (tzw. patch day 0).
We received a 50GB patch during our review period. CDPR referred to this patch as the Day 0 patch. When asked for clarification whether the patch will be what players were receiving at launch, a CDPR representative told us that the Day 0 patch is what people will be experiencing on launch day. It is the Day 1 patch, only different in name. More fixes will be rolled into the Day 0 (Day 1) patch, but we cannot specify exactly what.
Nie bardzo rozumiem, dlaczego imputuje mi się tutaj jakieś przeżywanie tych recenzji czy doniesień o bugach. Nie traktuję tego jako wyroczni. Grę i tak już zakupiłem. Nie przeżywam tego, czy potwierdzi się, że ta gra ma POWAŻNY problem z bugami. A już na pewno nie przeżywam tego tak, jak zdaje się Wy przeżywacie, że ktoś o tym w ogóle wspomni.

I co to w ogóle znaczy "czy nabieram się na bugi"? W sensie, przesuwanie premiery kilkukrotnie, a teraz (potwierdzone już) doniesienia o potężnych łatkach na dzień dobry, potwierdzają niby Waszą wersję, że doniesienia o problemach z bugami są wyssane z palca?
B**** please... Może wszystkie poważne problemy te pierwsze łatki naprawią. Mam nadzieję. W każdym razie sugerowanie, że oto wszyscy recenzenci narzekający na bugi shortują akcje CDP jest mało poważne.
Zresztą o kursie akcji napomknąłem tylko by zwrócić uwagę, że CDP ma CHWILOWO problem z tymi doniesieniami o finalnej jakości produktu. Dla mnie te sygnały bezsprzecznie wpłynęły na kurs w ostatnich dniach. To nie jedyny czynnik, ale jednak rzecz mająca znaczenie. Sygnałem ostrzegawczym było kilkukrotne przesuwanie premiery - w sensie sygnałem, że premiera może być wyboista (to oczywiście niestety jest norma w dzisiejszych czasach, ale co to ma do rzeczy?). Jeśli YoYo uważasz, że te mieszane recenzje wytykające bugi, nie ma żadnego wpływu na notowania, to nie bardzo mam o czym tutaj pisać. Wyniki CDP w najbliższych lata będą w całości zależeć od powodzenia tego tytułu. To jest olbrzymia chwila próby dla nich, żeby pokazać, że są w stanie sprostać oczekiwaniom po rewelacyjnych wynikach W3. Tutaj nawet pierdniecie prezesa ma teraz wpływ na notowania (oczywistym jest, że poważni inwestorzy preferują cichacze). Dlatego JEŚLI POTWIERDZI SIĘ, że problemy z bugami będą na tyle istotne, że zaczną przekładać się na sprzedaż, ważne, żeby szybko i skutecznie grę załatali.
Tyle ode mnie. Powiem szczerze, zmęczył już mnie ten temat.