A nie ma tam a propo tej ziarnistości opcji Grain Film czy jakoś tak? Polecano to wyłączyć w opcjach. Może po patchu zresetowały się jakieś ustawienia.
A jak z tą policją? Już się nie respownują 3 metry od bohatera po łatce? ;>
To nie jest filtr Film Grain, o czym już pisałem wyżej. To jakiś "bajer" związany z wczytywaniem / streamowaniem tekstur. W nocy nie jest aż tak widoczny. Więc rozwiązanie jest proste - grać zawsze w warunkach nocnych. Zresztą i tak gra znacznie lepiej wtedy wygląda (jak w przypadku większości produkcji).
Reakcje na tą ostatnią łatkę są bardzo podzielone, z tego co przeglądałem sobie forum gry na Steam. U jednych zmiany na plus, inni narzekają, że gra stała się praktycznie niegrywalna u nich. Bądź tu mądry...
Co do policji - rozwiązanie: nie denerwować policjantów. Jak już przypadkiem zrobię coś, że się aktywują (z mojej winy lub z powodu jakiegoś buga), to po prostu wczytuję ostatni save. Gra robi co chwilę automatyczne zapisy, plus ja też nauczyłem się klikać co chwilą quick save (zapis trwa ułamek sekundy). Da się? Da się.
Mam już nabite ponad 20h i gra mi się dobrze. To znaczy chce mi się nadal grać dalej. Wszystkie elementy, które mi łamią imersję lub denerwują, po prostu blokuję swoją psychiką. A dodam, że psychikę silną. Jak na człowieka z miasta przystało.
Aha, zmieniłem sobie poziom trudności na normalny - i zdecydowanie gra się lepiej. Tzn. mniej przeciwników z efektem gąbki na kule.
Zgrajnik. Po 10 minucie o "wielkim" problemie AI przechodniów i ruchu ulicznym, które ktoś tu poruszał.
O matku, ale po co Ty mi tu wrzucasz jakiegoś kolejnego polskiego sepleniącego jutubera, który stara się (nieudolnie) naśladować styl innych? Jeśli do mnie pijesz, bo to ja o NPC wspominałem, to po pierwsze nie chodziło mi o to, co on tam poruszył (czyli zarzuty na ubogie kwestie dialogowe czy bardzo uproszczone "rutyny"), ale o to jak zachowuje się świat / AI w momencie gdy gracz robi coś wykraczającego poza ściśle ustalone ramy.
Masz, wrzuciłem filmidło, specjalnie dla Ciebie:
https://streamable.com/ssi98uNawet widać jeszcze przy okazji ten problem z chowaniem się na środku ulicy i chyba tego buga z samochodem, o którym wspominał Rutkov.
A po drugie, nie przypominam sobie, żebym pisał, że ten problem jest "wielki". Po prostu jest zauważalny i irytujący. Zaburza mi feng szuj w grze.