Autor Wątek: Cyberpunk 2077  (Przeczytany 62002 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Cyberpunk 2077
« Odpowiedź #450 dnia: Grudnia 21, 2020, 09:47:46 »
YoYu, polska kupa nie śmierdzi bardziej niż amerykańska, angielska czy niemiecka. To są przywary wynikające z natury ludzkiej, a nie narodowości wbitej w paszporcie. Nota bene zarzucasz swoim jechanie po swoich, jadąc tym samym po swoich. Taki paradoks. Coś jak z tym żulem i tramwajem.

Wiesz jestem na kilku innych Forch, w tym polskich niepilnowanych tak jak nasze i zagranicznych, też specjalnie niepilnowanych (no ew. poza jak nie odpowiednie słowo się wbije to wyskakują gwiazdki z automatu). Jednak skala hejtu u nas jest co najmniej o połowę większa na tych nieplanowanych vs zachodnie fora, na pewno jest więcej pomocy też bez dwóch zdań. Zresztą Rzemyk już o tym napisał. Klasa u nas jest niestety na niższym poziomie, zresztą poziom dyskusji doskonale widać w Sejmie i to jest kwintesencja ogólnego poziomu dialogu teraz. Kiedyś aż tak to nie wyglądało. W dużej części społeczeństwa u nas siedzi w głowie przede wszystkim to czego nie ma, a nie patrzą na to co mają i co już powinno dawać radość. To są jakieś stare naleciałości z podejściem do życia, ale to już inna sprawa i temat nie na tutaj.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #451 dnia: Grudnia 21, 2020, 10:57:11 »
W sumie nie mam nic przeciwko takiemu modzikowi, chodzi też fajnie, aż trudno oderwać wzrok ;>
https://youtu.be/MM1RXPazRzg .
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2020, 11:03:20 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #452 dnia: Grudnia 21, 2020, 11:11:27 »
Wiesz jestem na kilku innych Forch, w tym polskich niepilnowanych tak jak nasze i zagranicznych, też specjalnie niepilnowanych (no ew. poza jak nie odpowiednie słowo się wbije to wyskakują gwiazdki z automatu). Jednak skala hejtu u nas jest co najmniej o połowę większa na tych nieplanowanych vs zachodnie fora, na pewno jest więcej pomocy też bez dwóch zdań. Zresztą Rzemyk już o tym napisał. Klasa u nas jest niestety na niższym poziomie, zresztą poziom dyskusji doskonale widać w Sejmie i to jest kwintesencja ogólnego poziomu dialogu teraz. Kiedyś aż tak to nie wyglądało. W dużej części społeczeństwa u nas siedzi w głowie przede wszystkim to czego nie ma, a nie patrzą na to co mają i co już powinno dawać radość. To są jakieś stare naleciałości z podejściem do życia, ale to już inna sprawa i temat nie na tutaj.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą - wejdźcie sobie na forum RPG Codex i poczytajcie sobie byle jaki wątek dot. jakiejś gry albo ogólne dyskusje o grach cRPG. Chamstwo jakie panuje na tym forum jest zdecydowanie najgorsze z kilkunastu, na których mam konta albo je obserwuję (zarówno polskich, jak i zagranicznych), i przekracza wszystkie dopuszczalne normy. Oprócz kilku, może kilkunastu wątków (głównie dot. starszych gier), właściwie nie da się go czytać - grozi to rakiem mózgu.
Nie mam pojęcia z czego to wynika - być może z wieku użytkowników (angielskojęzyczny odpowiednik tzw. "gimbazy") a być może z jakichś innych powodów, ale fakt jest faktem, że np. określenie "retard" jest używane zamiast przecinków i pojawia się w każdej możliwej dyskusji.
Kończąc ten offtop - jest to oczywiście tylko jeden przykład, ale sądzę iż takich miejsc w sieci jest niestety dużo więcej.
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #453 dnia: Grudnia 21, 2020, 12:22:35 »
YoYo - po GTA i RDO moje zdanie się mocno zmieniło i właśnie widok z trzeciej osoby jest dla mnie bardziej "immersyjny", bardziej się wczuwam i mam większe "kinowe" doznania. Owszem, nadal w strzelankach wolę FPP, ale to inna kategoria gier...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #454 dnia: Grudnia 21, 2020, 12:28:53 »
W3 to też przecież 3th person, ostatnia gra w jaką grałem to AC: Origin we wrześniu tego roku. Chociaż może kiedyś byłem fanem 1 osoby, to teraz bardziej przemawia i do mnie widok z trzeciej osoby ostatnio.
Chyba bym wtedy zagrał paniusią ;D.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #455 dnia: Grudnia 21, 2020, 12:48:13 »
W3 to też przecież 3th person, ostatnia gra w jaką grałem to AC: Origin we wrześniu tego roku. Chociaż może kiedyś byłem fanem 1 osoby, to teraz bardziej przemawia i do mnie widok z trzeciej osoby ostatnio.
Chyba bym wtedy zagrał paniusią ;D.

Wybacz przyjacielski Redatorze, że nie oprę się pokusie i skomentuję, ale to normalne w pewnym wieku... że zaczyna się woleć widok z trzeciej osoby lol.

« Odpowiedź #456 dnia: Grudnia 21, 2020, 13:04:34 »
To są jakieś stare naleciałości z podejściem do życia, ale to już inna sprawa i temat nie na tutaj.

Jasne, ale w temacie - czy Twoim zdaniem CDPR hejtują tylko Polacy? Albo hejtują w jakiś szczególny, bardziej zaciekły sposób? Bo jak przeglądam różne zagraniczne fora i komentarze, to jakoś ciężko mi się z taką tezą zgodzić.

Co do widoku TPP - na wstępie zaznaczę, że nie mam nic przeciwko by widok z perspektywy 3. osoby był opcjonalny. Natomiast jeśli miałby to być wybór albo-albo, to ja zdecydowanie popieram to, że poszli w FPP. Z tej perspektywy naprawdę widać rozmiar tego miast i poszczególnych obiektów. Co ważne mamy pełną tzw. "świadomość ciała". Czyli widzimy swoje nogi jak spojrzymy pod siebie, w trakcie konwersacji widzimy ramiona itd. Tak nawiasem mówiąc to uważam, że ludzie mają dziś takie parcie na TPP ponieważ ostatnio wszyscy mają pier...lca na punkcie customizacji. Od wyglądu bohatera po skórki do broni itp. Te wszystkie kolorowe i oczojebne badziewia w większości dzisiejszych gier multi bazują właśnie na tych dość prymitywnych potrzebach, tj. potrzebach imponowania innym i obnoszenia się z wszystkim. A przypadku gry singleplayer jedyny sposób obnoszenia się to właśnie TPP. I potem ktoś ma ból d*py o to, że nie widać na jego streamie, że biega w "epickich" złotych kalesonach. ;)

PS. Odnośnie ziarnistości, o której pisałem wcześniejszej, to doszedłem jakoś, że duży wpływ na to ma ustawienie DLSS (miałem DLSS w trybie "zbalansowany"). Po zmianie na tryb "jakość", albo wręcz całkowitym wyłączeniu DLSS, wizualnie wygląda to znacznie lepiej. Oczywiście koszem słabszej wydajności.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #457 dnia: Grudnia 21, 2020, 14:00:11 »
Jasne, ale w temacie - czy Twoim zdaniem CDPR hejtują tylko Polacy? Albo hejtują w jakiś szczególny, bardziej zaciekły sposób? Bo jak przeglądam różne zagraniczne fora i komentarze, to jakoś ciężko mi się z taką tezą zgodzić.

CP77 teraz nie jest miarodajny, tu hejt nawet stał się bardzo w modzie (i nawet mam podejrzenie o specjalnym trollingu zagranicznych albo i naszych funduszy), a za robienie shitstormu i porównywanie tego do wszystkiego czym CP77 nawet nie miał być, być może powoduje, że rośnie się w oczach niektórych, a przynajmniej pewnie co niektórzy mają takie mniemanie hehe. To tak jak z tym bieganiem po ścianie. Niektórzy pomylili filmy z Ghostrunnera i potem było czemu w CP77 nie ma tego, jak Zarząd obiecał. Tyle, że nikt nigdy tu nie powiedział, że będzie bieganie po ścianie. Popatrz sobie na oceny na Metacritic userów, kto daje tam głównie 0 - osoby, albo raczej konta, które w ocenie mają tylko jeden tytuł CP77 i to od razu ocena idzie na wersję PC, PS4 i Xbox, naprawdę prawie każdy tam ma aż trzy sprzętu u siebie w domu i nie ma żadnych refleksji i nigdy nie miał żadnej inny gry do oceny?. Przecież widać, ze jest sztuczna nagonka, a jedni specjalnie nakręcają drugich.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #458 dnia: Grudnia 21, 2020, 14:04:27 »
Wybacz przyjacielski Redatorze, że nie oprę się pokusie i skomentuję, ale to normalne w pewnym wieku... że zaczyna się woleć widok z trzeciej osoby lol.

lol +1 :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #459 dnia: Grudnia 21, 2020, 15:25:38 »
Przecież widać, ze jest sztuczna nagonka, a jedni specjalnie nakręcają drugich.

Ale tak jest w przypadku każdego klasycznego review bombing. Swoją drogą część pobudek być może jest taka jak pisałeś, ale moim zdaniem częśto ludziom wydaje się, że przez takie zaniżenie oceny wywrą w jakiś sposób presję na twórcach, by zmienić grę w oczekiwany przez nich sposób. Tak na przykład było w przypadku Fallout 76 i braku NPC.

O tym co myślę o Metacritic już wyżej pisałem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #460 dnia: Grudnia 21, 2020, 15:34:51 »
lol +1 :D

Co tam dziatki piszecie? Nie mam okularow, a laska daleko. Ooo znowu laska, widze ja z 3-ciego widoku!  :evil:

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #461 dnia: Grudnia 21, 2020, 15:59:55 »
W sumie nie mam nic przeciwko takiemu modzikowi, chodzi też fajnie, aż trudno oderwać wzrok ;>
https://youtu.be/MM1RXPazRzg .
Oderwać wzrok? Od tej pokraki? Jakieś wszczepy chyba jej szwankują.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #462 dnia: Grudnia 21, 2020, 16:37:31 »
No tak, nie ma to jak Rockstar i pani z wybranym stylem chodzenia femme. ;)  Znów tu CDPR przegrał z gigantem. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #463 dnia: Grudnia 21, 2020, 16:42:50 »
Oderwać wzrok? Od tej pokraki? Jakieś wszczepy chyba jej szwankują.

Ale Wiolettę to masz powieszoną nad łóżkiem na Gwiazdkę, no i niech Ci będzie ;D ?

O gustach się nie dyskutuje bo to mowa bez końca :P.

No tak, nie ma to jak Rockstar i pani z wybranym stylem chodzenia femme. ;)  Znów tu CDPR przegrał z gigantem. :)

A co to?

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #464 dnia: Grudnia 21, 2020, 16:47:01 »
Nie mogę wieszać nad łóżkiem bo śpię z żoną, ale pod łóżkiem mam patronkę forum Silvię, oczywiście z czasów, gdy była młoda  8)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM