No to niemal 93 godziny i 3 zakończenia przerobione. Czas porównywalne z Wieśkiem 3 (tam spędziłem około 100 godzin).
Próbowałem sekretnego(ych) zakończeń, ale... google mi podpowiedziało, że nie godzien jestem.

Żeby nie spoilować, moje decyzje w trakcie gry go(ich) nie odblokowały.
Przestawiłem język na polski, spróbuję ponownie.
Po tym czasie, mogę wyrazić swoją opinię o grze. Ogólnie, to mi się takie SF podoba. Można w nim utonąć fabularnie i pod względem świata gry. Nie żałuję czasu ani pieniędzy na tą grę. Chociaż moje próby cichego przejścia etapów/questów często kończyły się ogólną rozpierduchą.
Na pewno ruszę z nową grą od nowa.
Polskiego dubbingu odsłuchałem na razie dwie godziny. Męski V brzmi OK. Johny tak sobie, ta oryginalna chrypka Keanu pasuje do postaci. Panam mi w ogóle nie podchodzi - głos za bardzo hmm.. dziewczęcy.
Co mi się podoba:Fabularnie jest super, bardzo mi się podobały wątki główne i poboczne. Zwłaszcza spodobał mi się sposób aktywacji wątków pobocznych. Lecąc na szybko, nawet się go nie zauważy.
SPOILER!
Przykładowo sąsiad piętro niżej, do którego się dobija policja. Trzeba poczekać, posłuchać i zagadać do policji by aktywować zadanie.
Inny przykład, to handlarz starym braindancem. Jeżeli się nie podejdzie na jego zawołanie, to się nawet nie będzie wiedziało, że coś takiego jest. /SPOILER
Gra wciąga. Chce się jeszcze chwilę zagrać.
Jest mnóstwo smaczków i ukrytych zawartości.
Nawiązania do popkultury. Odkryłem nawiązanie do Mad Maxa, o którym wcześniej nie wiedziałem.
Co mnie denerwuje. Ilość aktywności związanych z bojówkami, czy unieszkodliwianiem bandytów. Te niebieskie ikonki. Zatrzęsienie ich na mapie. W końcu już odpuściłem, bo chciało coś trafić. Nudny grind.
Looter shooter - ilość broni, pierdół, które zostają po walce zaczyna z czasem wkurzać. Zbierałem, rozbierałem na części, ale męczyło to.
Wydaje mi się, że rewolwery są OP. Poszedłem w tą stronę, bo chciałem iść w wysokie alpha a nie wysoki DPS. No i na koniec mam rewolwer z tłumikiem z DPS koło 700 plus wysokie crit a drugi z 1400 DPS przebijający przeszkody plus crit. Niemal wszystko schodzi na strzała.
Brak precyzji w wyborze przedmiotu w terenie. Leżą dwa przedmioty na ziemi/blacie/gdziekolwiek. Wskaźnik jest na drugim obiekt, chcę go podnieść, ale się nie da... hit box pierwszego zasłania drugi. Trzeba podnieść pierwszy aby móc podnieść drugi. Z tej samej beczki, przedmiot leży na ziemi, jest ta lewitująca ikonka, ale nie da się go podnieść, bo hit box jest gdzieś pod powierzchnią.
SPOILER
Po zakończeniu gry i wybraniu powrotu do mapy nie przechodzi doświadczenie i przedmioty (poza nagrodami za grę). /SPOILER
POWAŻNY SPOILER
Same "złe" zakończenia. Nie ma żadnego, w którym V by przeżył (na dłużej) całą akcję. Chociaż może i to jest ciekawe, bo odstaje od szablonowych gier. Ciekawe jak z tego wybrną przy rozszerzeniach... /SPOILER!
Technicznie jej brakuje ze 2 - 3 miesiące żeby nie wkurzała miejscami.
https://youtu.be/oVKl9e3gSAE
3:54 - Wam też las daje popalić po klatkach z RT? To jedyne miejsce w grze, które powoduje mi zauważalny spadek FPS.