Ukończyłem grę, wyszło jakieś 40 parę godzin. Poziom postaci 27 i 44 poziom reputacji.
Widzę, że sporo osób ma już za sobą ale też wrzucę moje odczucia.
Zalety:
- miasto jest w sam raz, nie za duże nie za małe
- podobała mi się kreacja postaci, wszystkie zapadły mi w pamięć i były wyjątkowe i ciekawe
- możliwość modyfikacji postaci
- główny wątek i zakończenia, jak dla mnie to zamiast aktywności pobocznych można by go rozbudować o 5 godzin.
- 3 wątki poboczne z manipulacją, taxi SI i porwaniami
- tylko raz gra mi się sama wyłączyła (bałem się, że będzie gorzej)
Wady:
- mało wszczepów
- opcje dialogowe nie dają odczucia, że mamy na coś wpływ
- jakoś do końca gry nie przekonałem się do walki elektronicznej i wszystkich siekałem mieczem
- brak modyfikacji samochodów i brak odczucia, że się czymś różnią
- zapchaj dziury na zasadzie przyjedź i zabij wszystkich
- cała masa ciuchów dla V na które nie zwracam uwagi a główne postaci się nie przebierają, trochę szkoda
- drzewko rozwoju moim zdaniem jest zbyt rozbudowane
- wytwarzanie broni zupełnie mi nie przypadło do gustu i mogli tego nie robić
To jeszcze błędy, nie wrzucam w wady bo może poprawią. Grałem w wersję gog.
- kolizje samochodów lub innych obiektów są dziwne
- zapadające się postaci pod mapę (2 misje musiałem powtarzać bo przeciwnik był pod mapą)
- raz zdążyło się V postanowił być nudystą i pomimo ciuchów biegał nago - restart gry pomógł
- obiekty które zostają w powietrzu np. walizki, mech, broń
- mapa która się nie oddala jak się szybciej jedzie
- przy każdym uruchomieniu gry ustawiał mi się polski język ponownie, później już dałem sobie spokój ze zmianą na angielski i grałem po polsku
- czasami postaci gdzie utykają
- zdążyło mi się, że w samochodzie miałem HUD postaci - restart pomógł
- zdążyło się, że nie mogłem w samochodzie włączyć widoku 3 osoby - restart pomógł
- w jednym z kupionych samochodów przez szybę nic nie widać tylko biało jest (jakiś problem z oświetleniem)
- w czasie zjeżdżania samochodem lub motocyklem z dół postać pojawiała się nad z rozłożonymi rękoma
Jestem zadowolony z gry. Widać dużo pracy i świeżą koncepcję szkoda, że wydana jest w takim stanie. Był to lepszy zakup niż Watchdogs Legion który poza miastem zupełnie nie ma klimatu.