Autor Wątek: Wiedźmin - nowy serial od Netfliksa.  (Przeczytany 30805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wiedźmin - nowy serial od Netfliksa.
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 04, 2019, 21:01:30 »
Chyba spoko co nie?

Pytanie tylko gdzie zgubił drugi miecz?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 04, 2019, 21:24:26 »
Czy w książce nie było tak, że on właśnie z jednym mieczem na plecach pomykał a drugi woził w bagażniku? To chyba tylko w grze komputerowej nosi oba miecze jednocześnie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 04, 2019, 21:53:25 »
Absolutna porażka, laluś. W kazamatach by śpiewał cienkim głosem....
Co za peszek, że na mój czas trafiła taka moda.... pewnie będzie się zachowywał jak córka, tfu syn Thorina z jakiegoś powalonego uniwersum ACDC tzn. ACAC albo DCDC albo Marabela.  :x

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 04, 2019, 22:31:08 »
Czy w książce nie było tak, że on właśnie z jednym mieczem na plecach pomykał a drugi woził w bagażniku? To chyba tylko w grze komputerowej nosi oba miecze jednocześnie.

Ale przecież wszyscy mówią, że książka powstała na podstawie gry :032:.

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 04, 2019, 23:05:28 »
Brak słowiańskich rysów. Samo uniwersum Wiedźmina chyba już dawno zatraciło korzenie w legendach wschodu. Może tylko nazwa je lekko oddaje.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 05, 2019, 00:18:53 »
Brak słowiańskich rysów. Samo uniwersum Wiedźmina chyba już dawno zatraciło korzenie w legendach wschodu. Może tylko nazwa je lekko oddaje.

W przysłowiowe sedno tarczy. To mnie właśnie trapiło, co wyraziłeś, że całość jest bezpłciowa... Jeszcze się wszyscy przeproszą z gumowym smokiem i Żebrowskim ;-).

« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 05, 2019, 08:51:27 »
Nie przesadzajmy.
Ciężko będzie pobić polską wersję Wieźmina
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 05, 2019, 09:20:57 »
To, że Sapkowski wykorzystał słowiańskie legendy nie oznacz, że wiedźmin ma mieć słowiańskie rysy. Jeśli mam się do czegoś przyczepić to jest to brak blizn na twarzy Geralda.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 05, 2019, 10:27:48 »
On przeca nie wiadomo, skąd jest, co nie? A "słowiańska" najbardziej jest zdaje się Redania, albo Temeria, bo się ludzie kłócą o to zażarcie... Po co mu słowiańskie rysy, jak on skądinąd? Może nawet i z Rivii. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 05, 2019, 10:56:43 »
Zrozumcie moje podejście, ja z całej twórczości Pana Sapkowskiego przeczytałem tylko opowiadanie o Wiedźminie w miesięczniku Fantastyka w latach 80-tych. Tyle mojej łączności z szeroko rozumianym Wiedźminem, no jeszcze trochę widziałem jak dzieci grają. Ale zapamiętałem, bo opowiadanie mi się podobało, mocne odniesienie do swojskości, słowiańskości całej historii i bohaterów. Jestem pewien, że podczas rozbudowy historii do całej sagi, wszystko to zniknęło, a co_najmniej rozmyło się. Ale może tu leży źródło sukcesu globalnego jaki osiągnął Wiedźmin? Mimo wszystko szkoda.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2019, 11:22:42 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 05, 2019, 11:07:38 »
Ale jak miał wyglądać?! Co w ogóle znaczy "słowiańsko"? Miałby być gruby i mieć wąsa?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 05, 2019, 11:23:10 »
Co najmniej jak woj Mścisław spod Cedyni :). Mi się tam podoba, a Wiedźmin stał się w sumie produktem globalnym. I sądzę, że serial będzie co najmniej na miarę producenta "N". Miałem kiedyś styczność z naszą krajową ekranizacją i odrzuciło mnie po pierwszych dziesięciu minutach.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 06, 2019, 11:29:54 »
Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził... może lepiej poczekać co najmniej do premiery z marudzeniem.  serialami jest tak, że jedne "pykną" od startu, a inne po drugim sezonie (np. Star Treki). Nie wiem co wyjdzie z Wiedźmaka ale z pewnością oglądnę z czystej ciekawości.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 20, 2019, 07:16:08 »
Pierwszy zwiastun.
https://youtu.be/cSqi-8kAMmM
Pewnie gra dostanie drugie zycie :), CDR zaciera lapki.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 20, 2019, 10:54:57 »
Zwiastun wygląda podejrzanie dobrze. :)  Nawet Yennefer. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.