Autor Wątek: Wiedźmin - nowy serial od Netfliksa.  (Przeczytany 30794 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Wiedźmin - nowy serial od Netfliksa.
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 07, 2019, 19:49:35 »
Tak! Premiera z poślizgiem, ale się zaczęło. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 10, 2019, 00:18:17 »
Obejrzałem 5 odcinków Mando i wszystkie trailery z Witcherem. Jestem gotów do napisania dysertacji: Mandalorianin jako egzemplifikacja Geralta - życie najemnego łowcy w Imperium a w Królestwie Północy. Studium przypadku.

Wysłane z mojego SM-T865 przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 14, 2019, 10:42:41 »
Ja to mam wrazenie, ze nie ze jest taki podjarany ze super produkcja i ma pelne zaufanie do nich tylko, ze mu bardziej juz to zwisa ;D:
https://youtu.be/1hn74xjN_tM

Ps. A jak to jest na Netflix? Od razu wszystkie odcinki, czy co tydzien nowy?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 14, 2019, 10:57:53 »
Wszystkie odcinki będą.

A tu ukłon w stronę autora książek. Nie powiem, kumam żeńską część widowni ;)

https://youtu.be/uUST_IQYp-o

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 14, 2019, 11:41:29 »
Można marudzić, ale jestem pewien, że dzięki serialowi poczytność książek wzrośnie jeszcze bardziej. Mimo wszystko jestem na tak.

« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 15, 2019, 22:23:11 »
Popularność książek może i wzrośnie ale 3/4 ludzi w ogóle kojarzących nazwę Wiedźmin (nowi widzowie) będzie ją wiązać od teraz wyłącznie z serialem.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 20, 2019, 12:39:15 »
Jak tam, już ktoś oglądał? Recenzje mieszane, różnie ludzie piszą, ale coś czuję, że mi się spodoba. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 20, 2019, 13:38:05 »
Na razie trzy odcinki. Wrażenia pozytywne. Tylko jakoś tak Triss mi nie podeszła. Ogólnie spoko, ale dość na dzisiaj. O 17 jeszcze do kina na Star Wars :evil:

« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 20, 2019, 14:14:23 »
Jeśli brać pod uwagę poziom seriali robionych przez Netflixa to jest bardzo dobrze. ;)
Osobiście jestem pozytywnie zaskoczony.

« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 20, 2019, 15:32:52 »
Ja odwrotnie, może nie jestem aż tak rozczarowany jak poczynaniami Disneya z SW, ale zachwycony też nie jestem. Ogólnie nierówne tempo, momentami się nudzę, walki na miecze nie najgorsze, ale też nie aż takie dobre jakby to wynikało z recenzji. Wiedźmin jest sprawnym rębajłą, ale tylko sprawnym, a nie kimś poddanym mutacji mającej na celu przyśpieszenie jego odruchów i sprawności w walce. Walki z potworami i same potwory też nierówne. Dodatkowo akcja jest czasowo poplątana, bez żadnych wskazówek dla osób nie znających oryginalnej prozy Sapkowskiego (są takie), czy to zdarzyło się w przeszłości, czy rozgrywa się obecnie.
Aczkolwiek na tle polskiego gniota to i tak niebo, a ziemia.
Pewnie obejrzę do końca pierwszego sezonu (skoro już zacząłem ;), ale nie powiem abym czekał na kolejne odcinki z wypiekami i o ile coś spektakularnego nie nastąpi to nie jestem pewien, czy nie będzie mi szkoda czasu na kolejne sezony.
A piszę to po obejrzeniu 4 odcinków.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 20, 2019, 16:59:40 »
No nie ma szczęścia Triss. Jak nie cycki na wierzchu w gierkach, to jakaś piegowata cyganka. >:D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 20, 2019, 21:32:46 »
A w tym ostatnio wydanym polskim filmie jaka była Triss! Ech - tak, też mam takie odczucia co do Triss, bidula. Już postanowiłem - następnym razem w W3 dam jej szansę i pójdę na całość, niech ma kobita coś z życia.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 20, 2019, 21:35:42 »
A w tym ostatnio wydanym polskim filmie jaka była Triss! Ech - tak, też mam takie odczucia co do Triss, bidula. Już postanowiłem - następnym razem w W3 dam jej szansę i pójdę na całość, niech ma kobita coś z życia.

Herezje! Geralt+Yennefer 4EVER

« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 21, 2019, 02:33:33 »
Obejrzałem 1. odcinek. Tak jak miałem wrażenie po trailerach, nie jest to "mój" (wymarzony) Wiedźmin. Nie będę tu roztrząsał, jak ma się serial do prozy Sapkowskiego, bo sagę czytałem prawie 15 lat temu. Z pewnością moje wyobrażenie jak powinna wyglądać ta produkcja jest w dużej części zdeformowane przez pryzmat gier CDPR, szczególnie kapitalnej 3. odsłony. Nie potrafię dokładnie wyjaśnić co jest nie tak i co mi nie leży. Niby jest mroczno, a jednak zbyt cukierkowo. Niby miało być jak Gra o Tron, a bardziej jest jak Korona Królów (chodzi o pracę kamery, scenografię - z pewnością wymuszone w jakiejś mierze ograniczeniami budżetowymi). Od początku nie leżał mi też casting. Henry się stara, to super gość i chłop na schwał, ale pasuje do Clarka Kenta, a nie do Wiedźmaka. Mojego Geralta powinien grać Mads Mikkelsen i tyle. Nie interesują mnie żadne zdane zdania odrębne.

Tym niemniej, oczywiście oglądać dalej zamierzam. Moje oczekiwania w sumie zostały mocno stonowane po trailerach, więc też nie mogę powiedzieć, że jestem jakoś bardzo rozczarowany. ;)

Żeby nie było, że tylko negatywnie: choreografia ruchawki w Blaviken - pierwsza klasa i opad szczeny! Mimo, że zaczęło się tak tragicznie sztampowo z tym bełtem ze slołmołszyn. Ta scena dla mnie uratowała wręcz ten odcinek, bo wcześniejsze pokazy z rąbania mieczem na cintryjskim polu były - delikatnie mówiąc - kiepskawe. Niestety, po takiej Bitwie Bękartów, ciężko już będzie człowiekowi dogodzić...

« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 21, 2019, 09:18:52 »
Sapkowski być może w końcu obraca się na forsie. Ciechowskiemu trzeba wstawić do trumny kołowrotek...
Tęsknię za smokiem...
Jeśli taki klimat i tłumaczenia poszły w świat, to współczuję obcokrajowcom.