Autor Wątek: Wiedźmin - nowy serial od Netfliksa.  (Przeczytany 30706 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Wiedźmin - nowy serial od Netfliksa.
« Odpowiedź #181 dnia: Maja 25, 2023, 09:24:25 »
Hehe, nawet mnie to jakoś nie dziwi. To już się nawet zabawne od jakiegoś czasu zrobiło. ;D

Później pewnie dowiemy się, że Wiesław identyfikuje się jako kobieta, a jego zaimki to "she/her". Tylko przez te wszystkie mutacje ma (nieco) podwyższony poziom testosteronu. Weźmie udział w turnieju walki na miecze dla kobiet, gdzie spuści wpierdol wszystkim paniom. Oczywiście w imię walki z toksyczną męskością i uciemiężeniem kobiet.

« Odpowiedź #183 dnia: Maja 25, 2023, 16:08:52 »
Jak dobrze, że sobie dałem spokój po pierwszym odcinku 2 sezonu :evil:
Kiedy wydaje ci się że gorzej być nie może.... pomyśl że możesz mieć jeszcze alergie na alkohol

« Odpowiedź #184 dnia: Maja 25, 2023, 17:55:12 »
Ciekawym by było poznać opinię Andrzeja Sapkowskiego na takie "nowości" w uaktualnianiu jego bohaterów. :065:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #185 dnia: Maja 25, 2023, 18:01:36 »
Wbrew pozorom jak tak stare książki, i to wydane w Polsce, to są dość nowoczesne jeśli chodzi o podejście do mniejszości, w tym i tych ten teges. Pewnie Sapkowski złego słowa by nie powiedział. No i kasa się zgadza, nie? ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #186 dnia: Maja 25, 2023, 22:20:33 »
Stare książki?! Stare książki? Jprdl :icon_evil: Stara książka to jest "Kronika Galla Anonima". :evil:
Mi nie chodziło o gejostwo jako takie tylko, że zmianie poddaje się stworzoną postać w wymyślonym przez autora świecie. Świecie już zamkniętym. Czytając parę wywiadów z Andrzejem Sapkowskim mam przekonanie graniczące z pewnością, że to już nie jest jego bajka i z ciężkim sercem ogląda te zmiany.:583: Ale sprzedał prawa i teraz tylko może się przyglądać.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #187 dnia: Maja 25, 2023, 22:23:18 »
Stare książki?! Stare książki? Jprdl :icon_evil: Stara książka to jest "Kronika Galla Anonima". :evil:

Nie załapałeś sarkazmu. Take easy.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #188 dnia: Maja 26, 2023, 13:07:50 »
Bym się nie zdziwił, gdyby jednak Sapkowski kiedyś coś jeszcze napisał z tego świata. Ciekawe, czy byśmy się wszyscy nie zaskoczyli zawartością. ;)

PS: Niektórzy nadal nie przyjmują do wiadomości upływu czasu, że na przykład lata 80 były pi razy oko 40 lat temu. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #189 dnia: Czerwca 01, 2023, 08:11:05 »
PS: Niektórzy nadal nie przyjmują do wiadomości upływu czasu
To znaczy, że mi się mają te wszystkie wstawki tęczowe nic nie wnoszące podobać? W takiej Grze o tron miało to jeszcze jakiś sens, a tu profanują Jaskra.

że na przykład lata 80 były pi razy oko 40 lat temu
Jak na to patrzę teraz, to całkiem nie dawno:-P.
Kiedy wydaje ci się że gorzej być nie może.... pomyśl że możesz mieć jeszcze alergie na alkohol

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #190 dnia: Czerwca 27, 2023, 16:09:40 »
Premiera 29.06 https://youtu.be/fZo5tGoLuFM więc już za progiem.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #191 dnia: Czerwca 27, 2023, 16:18:33 »
Już się nie mogę doczekać...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #192 dnia: Lipca 04, 2023, 08:53:09 »
No obejrzałem te 5 odcinków. Oczywiście można obejrzeć ale, że tak powiem d.... nie urywa. Chyba najlepszym był po prostu sezon 1, a potem to już równia pochyła. Ok, niby to połowa, bo dalsze części mają się pojawić 27.07, takie dziwne nieco jak na Netflixa, ale jak na razie "szału ni ma". Nie wiem też w jakiej części ten sezon 3 miał być bardziej "książkowy". Jest dokładnie tak jak było, książka i fabuła serialu to odległe kierunki, a nawiązania są jedynie takie jak poprzednio. W sumie ostatni odcinek najlepszy (z tej odsłony). Szkoda, bo szczerze nastawiałem się na coś lepszego. Henry Cavill robi co może i jak poprzednio, twierdzę, że nadaje się świetnie do tej roli, ale ewidentnie nie wykorzystano jego potencjału, nic dziwnego, że poszedł w "pieruny". Jako fan Wiedźmina powiem, że warto i tak pozycja obowiązkowa, ale to nawet nie pół emocji z sezonu 1.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #193 dnia: Lipca 04, 2023, 10:36:25 »
Ja pasuję. To jest obejrzę, ale jak już będzie całość za te dwa miesiące. Mam co oglądać. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

www.yoyosims.pl