Autor Wątek: Multiplayer w Tank Crew  (Przeczytany 4881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Multiplayer w Tank Crew
« dnia: Grudnia 02, 2018, 19:17:50 »
A ktoś posiadający Tank Crew grał online? Jak wrażenia?
Jak wypadają obecne przy tym T-34/76 STZ oraz PzKpfw III Ausf.L? Jak sądzę mogą się mieszać tytuły, czyli na mapie online mogą być te oba uproszczone modele i te z Tank Crew?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Multiplayer w Tank Crew
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 31, 2018, 12:05:52 »
Nie mam Tank Crew, ale próbowałem grać czołgami online w BoX. Problem jest taki, że ni chuchu nie widzę opcji ruchu wieżą, tzn. w BoX nie ma opcji przypisania żadnego klawisza. Z kolei w FAQ widzę, że myszka rusza wieżą, co jest logiczne, ale u mnie to nie działa. Tak samo przypisane strzałowi przyciski myszy nie odpalają pocisków. Generalnie mogę sobie tym czołgiem tylko pojeździć, nie wiem też jak celować. Ale w sumie po co, jak nie mogę strzelić. :)

« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 31, 2018, 12:36:40 »
Sterowanie wieżyczką i w ogóle zajmowanie stanowisk w czołgu działa jak obsługa karabinem na stanowisku strzelca. Domyślnie T do przejęcia kontroli, Shift+T do patrzenia przez celownik.

« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 03, 2019, 08:04:49 »
Posiadam Tank Crew i jestem bardzo zadowoly. Wiem że jest to wersja early acces, ale będzie bardzo ciekawie ;)
Przypomina mi to symulator T-34 vs. Tiger, który był dość realistyczny.

Klawisze są takie jakie były wcześniej:

mi wszsytko działą jak trzeba.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 03, 2019, 08:31:14 »
W BoX nie ma w opcjach klawiszy obrotu wieżyczką, ale rozkminiłem już temat. Po prostu wieżyczka obraca się tylko po wejściu w opcję celownika - Ctrl+C i C. Wszystko działa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 03, 2021, 20:10:21 »
Pany, a byliby jacyś chętni na jakąś potyczkę online? W sumie czołg (nawet nie ten z TC) ma każdy, kto ma jakiś tytuł z Iłka. Można by potestować na jakiejś małej mapce jak to być czołgistą w IL-2. :D

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 03, 2021, 20:22:27 »
Pany, a byliby jacyś chętni na jakąś potyczkę online? W sumie czołg (nawet nie ten z TC) ma każdy, kto ma jakiś tytuł z Iłka. Można by potestować na jakiejś małej mapce jak to być czołgistą w IL-2. :D

Redaktorze... może we wrześniu... ale musicie obiecać, że jak dojdziemy do 2 bazy, to nie znikniecie na kolejne pół roku, by nagle pojawić się z nową fascynacją? :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 04, 2021, 07:58:01 »
....nagle pojawić się z nową fascynacją? :-)

Wrzesien? Leee... niektorzy zmieniaja panienki, ja zmieniam maszyny ;). Pogralem wczoraj na jakims serwerze w multi (full real), oczywiscie wciry dostalem, bo T-34 by zniszczyc Tygrysa to ma chyba 20% szans na to, nawet przy bocznych i tylnich trafieniach, a na T-34 to wystarczy raptem jedna pestka ale bylo ... niewatpliwie z klimatem.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2021, 11:06:49 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 13, 2021, 09:20:55 »
W multi już gram około tygodnia, po stronie radzieckiej (bo na razie tu mam w miarę obeznany sprzęt). Jest.... inaczej ale i ciekawie ;). Tzn. przeżywalność daleko od wartości oczekiwanej, ale nie o to chodzi. Zabawa i klimat załatwia sprawę. Dodatkowo jeżdżę w VR, więc wrażenie przestrzenności dodatkowo robi robotę. Wbrew pozorom dużo się dzieje, to nie jest tak, że wszyscy tu stoją i "campują". Akurat gram na serwerze, który polecam - Advance and Secure Planes and Tanks (mamy tutaj full real, bez widoków zewnętrznych, jedynie ze znacznikiem na mapie) więc jest  bardziej realistycznie. Grając przeciw Niemcom na pewno jest trudniej (z wiadomych względów). Przeważnie wygląda to tak (jak się siedzi w T-34), znajdujesz wroga, ustawiasz się, strzelasz (przeciwnik najczęściej Tygrys lub Pantera), tamten, nie zauważa, powoli odwraca lufę, strzelasz, on spokojnie ustawia celownik, strzelasz, on strzela i gasi nam światło. Tu najlepiej trafić gdzieś z tyłu albo z boku, ale to nie zawsze załatwia temat, chyba, że Niemiec był wcześniej naruszony. Dobra taktyką jest ostrzeliwanie przeciwnika mając przewagę liczebną, ale niestety przeważnie jest tak, że na serwerze Niemców jest 10, a Rusków 4 (ale po co łatwiej?), więc "prawdy historycznej" tu nie za wiele. Wczoraj o dziwo miałem sytuację odwrotną, tzn. Ruskich było około 10, a Niemców chyba z 6, sytuacja wyjątkowa hehe i grało się bardziej spokojnie i całkiem miło. Ten serwer, o którym wspomniałem jest ustawiony na zasadzie "capture the flag" więc to nie tylko dogfight, ale i przejmowanie obszaru. Teraz jeżdżę na SU-152, tutaj łatwiej upolować Niemca, ale też celuje się działem dużo trudniej i sam sprzęcior jest mniej mobilny. Ogólnie symulator jest fajny, chociaż sterowanie (klawisze), debilne. Ustawiłem wszystko na HOTAS (w tym joy = wieża, kierunki = orczyk, gaz = przepustnica, zresztą jak już tutaj ktoś polecił) i chyba to optymalne sterowanie plus skróty do przełączania się na stanowiska na samym HOTAS.

Ps. aktualnie jest na TC przecena -50% ;).

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 14, 2021, 09:38:09 »
Więcej ludzi na niemieckim sprzęcie niż sowieckim, o tempora, o mores..., nie do uwierzenia
No nic, trza kupić TC. Choć chciałem poczekać, aż będzie artyleria plot, bo chyba jeszcze jej nie ma?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 14, 2021, 10:51:30 »
Więcej ludzi na niemieckim sprzęcie niż sowieckim, o tempora, o mores..., nie do uwierzenia
No nic, trza kupić TC. Choć chciałem poczekać, aż będzie artyleria plot, bo chyba jeszcze jej nie ma?

GAZ już jest, niemiecka będzie może na dniach, ale są to dodatki płatne.

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 14, 2021, 13:38:03 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 14, 2021, 22:06:31 »
Choć chciałem poczekać, aż będzie artyleria plot, bo chyba jeszcze jej nie ma?

Tu się nie napalaj tak, widzę, że przeważnie są zablokowane (ale na tym serwerze co podałem akurat nie). Chodzi o to pewnie, że są za szybkie i łatwo przejmują "flagi".

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 16, 2021, 11:10:53 »
Tu się nie napalaj tak, widzę, że przeważnie są zablokowane (ale na tym serwerze co podałem akurat nie). Chodzi o to pewnie, że są za szybkie i łatwo przejmują "flagi".

Małe sprostowanie, ta kłódeczka (serwer multi) jest dlatego u mnie bo ich nie mam, a nie, że są mobilne AAA zablokowane. Wczoraj na serwerze widziałem aż 3 takie pojazdy sterowane człowiekiem i całkiem dobrze sobie radziły z samolotami, więc to nie żadna kwestia blokady. :)

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 23, 2021, 18:49:18 »
Jak ktoś ma ochotę to dziś wraz z kol. Grzankowsky'im będę na serwerze Advance and Secure Planes and Tanks 19-21.

www.yoyosims.pl