Autor Wątek: BAE Hawk is dead (RIP).  (Przeczytany 10304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: BAE Hawk is dead (RIP).
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 29, 2018, 12:44:24 »
Ja proponuję czytać podawane przez ED informacje do końca, zanim wspólnie rozkręcicie syrenę. Wyraźnie napisali, że V. nie chce udostępnić kodów źródłowych do Hawka, przez co ED nie może go dalej rozwijać i włączać do kolejnych odsłon DCSW. Obecnie wszystkie umowy są pozbawione tego mankamentu prawnego, tak przynajmniej zapewniają. Oznacza to, że nawet jak jakiś zewnętrzny deweloper padnie, to oni będą mogli kontynuować pracę nad danym modułem, a przynajmniej go włączać do kolejnych odsłon gry.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2018, 13:29:19 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 29, 2018, 14:11:01 »
Będą mogli ale nie muszą i wtedy to zdechnie tak samo jak Hawk. ED mają ograniczone moce przerobowe (ciągle to podkreślają) to też nie będą za bardzo chętni ciągnąć takie niszowe projekty. Nauczka na przyszłość i czas pokażę co z tego wyjdzie. Wszak to nowa sytuacja w światku DCS choć wcześniej były szarpaniny z ołówkiem na szczęście zakończone pozytywnie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 29, 2018, 15:17:19 »
Nie będzie rozwijane, ale będzie włączane do kolejnych odsłon DCSa, przynajmniej zanim zmieni się główna wersja, np. z 2 na 3. Tak samo w świecie FSX jakiś dodatek można uruchomić, choć stracił wsparcie twórcy np. kilka lat temu. Goście od Hawka po prostu nie udostępnili nic i oceniam to bardzo negatywnie.

« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 29, 2018, 15:27:38 »
Ja nie kręcę syreną, nie mam osobiście Hawk-a, Gazeli czy tego czegoś małego co przypomina nowoczesną wersję Kukuruźnika i wiem co napisali panowie z ED. Stwierdzam tylko, że szkoda by było Gazeli, jak by tak się stało.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)