Witam!
Po długiej przerwie wyciągnąłem z piwnicy Saitek x52 i rudery i... przypomniałem sobie czemu tam powędrował. Jednak nowy komp i War Thunder spowodował, że po wielu latach po IL1946 postanowiłem wrócić do wirtualnego latania.
Tak więc przyszła pora na regenerację sprzętu. Biorąc pod uwagę ile radochy sprawił lata temu należy mu się. Po ponad 7 latach w kartonie i folii_okazało się, że po podłączeniu jest nadal w bardzo dobrym stanie. Zainstalował się bez problemy, wszystko świeci i buczy więc przyszła pora na czyszczenie potencjometrów.
I tu moje pytanie. Czyszczenie czyszczeniem, ale pewnie jakiś będzie trzeba wymienić. O ile z lutownicą jakoś sobie poradzę to za cholerę nie wiem jakie potencjometry wybrać trzeba na zamianę (liniowe, logarytmiczne i jaki na które pokrętło, jakie wartości - w tym jestem totalnie zielony)? Czy ktoś z was mógłby mi pomóc i napisać czego szukać ewentualnie gdzie kupić? Jaki potencjometr pod które kółko i suwak? Oczywiście zacznę od czyszczenia ale pewnie coś będzie trzeba wymienić.
Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam
AMK
Regulamin forum. Mazak.