Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 93960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #45 dnia: Września 13, 2019, 15:16:24 »
Mam nadzieję że budynki na ziemi to modele 3D a nie fototekstura.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Września 13, 2019, 19:00:12 »
Ja pierniczę... DCSa mogliby na to przenieść. Ale to co? Mam brać znowu kredyt na drugiego kompa? Już w tym roku jeden wziąłem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Września 13, 2019, 19:23:51 »
Mam nadzieję że budynki na ziemi to modele 3D a nie fototekstura.

W tej serii zawsze jest miks.
Masz teksturę i tam zaznaczone budynki, a suwakiem z autogenem + obiektami uzupełniasz je potem jako 3D. Oczywiście czym więcej tym FPS mniej, więc to już trzeba sobie dobrać pod siebie.

Osobnym tematem są fototekstury, ale to już zazwyczaj addony.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #48 dnia: Września 13, 2019, 21:55:22 »
Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to ruszyły zapisy na testowanie Tech Alpha. Zastrzegają, że nie można będzie robić screenów, nagrywać wideo, opowiadać/pisać o grze, dawać latać komuś innemu i zostawiać komputera z bez opieki z włączoną grą! Zastanawiam się czy nie spróbować ale też musiałbym wziąć kredyt żeby się nie irytować bo mam sprzęt sprzed dekady (i5-750)... Swoją drogą cały czas cisza o wymaganiach sprzętowych. Myślę, że rozsądnie będzie patrzeć na specyfikację Xbox2 jako rekomendowane wymagania. Na 26 września zapowiadają więcej konkretów o otoczeniu, pogodzie, aerodynamice i kokpitach.
Русский военный корабль, иди нахуй

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Września 14, 2019, 03:10:10 »
W przyszłym roku wyjdą konsole i pewnie zaraz po tym edycję kart graficznych dostosowane do nowych wymagań. Lepiej wtedy wymienić. :)

« Odpowiedź #50 dnia: Września 16, 2019, 19:43:05 »
W public testach chodzi o to, aby móc przetestować produkt na różnych konfiguracjach. Startuj, co Ci szkodzi spróbować. :)
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Września 17, 2019, 23:56:41 »
W przyszłym roku wyjdą konsole i pewnie zaraz po tym edycję kart graficznych dostosowane do nowych wymagań. Lepiej wtedy wymienić. :)

Konsole są 10 lat za kartami graficznymi i raczej się to nie zmieni, no chyba, że 30 fpsów to jest to.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Września 18, 2019, 05:38:54 »
Ale jednak gry są pod nie optymalizowane. Ciekaw jestem pierwszych testów wydajności.
« Ostatnia zmiana: Września 18, 2019, 07:41:47 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #53 dnia: Września 18, 2019, 20:37:12 »
Przy zapisach na Tech Alpha pytają o przepustowość łącza i limit miesięczny. To plus wydawanie gry na XBox pozwala śmiało wysunąć tezę, że scenerie będą strumieniowane. Pytanie na jakiej zasadzie.
Strzelam, że zbuforowanie pewnego obszaru, uruchomienie symulacji i dociąganie kolejnych rzeczy w tle. Najwięcej miejsca zajmuje fotosceneria, to pewnie ona będzie strumieniowana a obiekty 3D, lasy, chmury będą układane z klocków dostępnych offline.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #54 dnia: Września 19, 2019, 08:42:43 »
Przy zapisach na Tech Alpha pytają o przepustowość łącza i limit miesięczny. To plus wydawanie gry na XBox pozwala śmiało wysunąć tezę, że scenerie będą strumieniowane. Pytanie na jakiej zasadzie.
Strzelam, że zbuforowanie pewnego obszaru, uruchomienie symulacji i dociąganie kolejnych rzeczy w tle. Najwięcej miejsca zajmuje fotosceneria, to pewnie ona będzie strumieniowana a obiekty 3D, lasy, chmury będą układane z klocków dostępnych offline.

To nie jest dobry news, zwłaszcza przy lataniu jetami. Dla Cuba tuż nad glebą będzie ok.
Może jednak pójdą po rozum do głowy i da radę całość ściągnąć? 5 TB starczy.... ;D

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #55 dnia: Września 19, 2019, 10:59:45 »
Raczej tendencja jest odwrotna Yoyku, a MS nie jest skory do chodzenia po rozum ;). Be sure... nie pierwszy i nie ostatni raz. Nawet jak to głupi pomysł i tak to zrobią :P.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #56 dnia: Września 19, 2019, 14:37:55 »
Jak ich serwery będą wyrabiać to nie widzę w tym nic złego. Pewnie będzie opcja cachowania na dysku więc jak często latasz na jakimś terenem to szybciej będzie się ładować.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Września 20, 2019, 07:53:21 »

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #58 dnia: Września 20, 2019, 08:34:48 »
Pierwsze moje skojarzenie - prawie jak tapeta Windowa XP ;D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #59 dnia: Września 20, 2019, 17:45:41 »
Pierwsze moje skojarzenie - prawie jak tapeta Windowa XP ;D.

Hehe coś w tym jest! :D

www.yoyosims.pl