Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 94006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #135 dnia: Lutego 10, 2020, 22:26:30 »
Nawet DCS przy tym wygląda jak pryszczata smarkula ze swoją grafiką.

Teraz żeś przywalił jak łysy grzywką w parapet. Chill out Redaktorze. Przy jakim sprzęcie porównanie i przy ilu fpsach?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #136 dnia: Lutego 10, 2020, 22:34:07 »
Ja widzę, że na brak FPS nie narzekał tam na video, obraz masz płynny, a poza tym teraz nie o tym mowa. Mówię o odwzorowaniu tego co pod płatem. DCS graficznie będzie jak siedzenie w starym iłku 1946 w porównaniu do obecnego ;D. Do tego fakt, jego kiepska optymalizacja (dopóki nie przejdą na Vulcana) przy takiej ilości obiektów położy każdy sprzęcior poza tym od NASA już na etapie menu. Coś jak porównanie komiksowej grafiki do zdjęcia. Co do optymalizacji zobaczymy oczywiście, jak będzie slajdotok to nikt tym się nie będzie bawił ale czegoś takiego nie puszczą.

Pamiętajmy też, że to sim na nowym engine na lata, który powstaje dziś, a nie produkt z 2005 roku przekładany na różne strony.
Jakikolwiek FS jak wychodził to wykraczał poza swoje normy czasowe (w zasadzie bez patchy, ile było do FSX np? SP1, potem SP2 i Acceleration - 3 od 2007 roku). Czasem dopiero 3cia generacja CPU/GPU od premiery dawała spodziewany efekt po względem wydajnościowym. Ja do dziś w P3D nie mam maks i pewnie wszystkiego mieć nie będę. Balans jednak wypada też przyzwoicie. Sądzę, że i tutaj będzie podobnie.
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2020, 22:41:56 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: Lutego 10, 2020, 22:40:53 »
Do fotek będzie stream (j.w.), do normalnego latania zwykłe bryły z automatu.

« Odpowiedź #138 dnia: Lutego 10, 2020, 22:42:41 »
Teraz żeś przywalił jak łysy grzywką w parapet. Chill out Redaktorze. Przy jakim sprzęcie porównanie i przy ilu fpsach?
A jakie ma znaczenia Twój sprzęt do silnika graficznego danego symulatora :)? Dcs jest równie naturalny jak Cartoon Network, jednakowoż na tym samym sprzęcie nawet X-Plane wygląda lepiej na moim monitorze. :)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: Lutego 10, 2020, 22:48:26 »
A jakie ma znaczenia Twój sprzęt do silnika graficznego danego symulatora :)? Dcs jest równie naturalny jak Cartoon Network, jednakowoż na tym samym sprzęcie nawet X-Plane wygląda lepiej na moim monitorze. :)

Ma się tak, że może oferować różne ustawienia parametrów, które wiadomo, że nie będą możliwe do ustawienia podczas normalnego latania. Przyjmijmy, że dzisiejszy wydajny komputer jest w stanie `uciągnąć` parametr na 20, a można go ustawić na 100, to wówczas taki silnik można sobie pooglądać na renderowanych screenach. Jaki praktycznie sens ma taki silnik?
Natomiast pojęcie `nautralności` zaliczam do wrażeń, z którymi nie ma sensu dyskutować, bo każdy ma swoje i każdego wrażenia w tym sensie są autentyczne. Poza tym FSX zawsze nastawiał się na inną zabawę niż SCS. Porównywanie tych dwóch tytułów mija się z celem, choć mapa Nevady wcale nie jest taka kartownowa.

« Odpowiedź #140 dnia: Lutego 10, 2020, 23:24:25 »
Mapa Nevady jest super. Jeśli latam solo. Tak wiem, jak działa DCS.. GPU vs CPU... To "symuluje" wojnę bla bla bla...   Prawda jest taka, że Fs2020 jest zrobiony na DX11 a to pozwala renderować billions obiektów tym samym czasie. 

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #141 dnia: Lutego 11, 2020, 01:50:36 »
Ale ten NY wygląda fajnie tylko z pewnej wysokości, niżej jest już kaszanka jak z google maps.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Lutego 11, 2020, 04:41:38 »
Niech będzie BING, Yahoo etc.. No matter. Jak wyląduję helo na swoim dachu, będę zadowolony. :)

Wydaje mi się, że tam nie ma kolizji na wszystkich obiektach. Na filmiku wcześniej podanym widać jak samolot przenika przez budynki. Możliwe, że to były indywidualne ustawienia. Trzeba czekać na szerzej dostępne demo.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #143 dnia: Lutego 11, 2020, 20:52:54 »
Ale ten NY wygląda fajnie tylko z pewnej wysokości, niżej jest już kaszanka jak z google maps.

No do Google Earth tego nie porównuj. Widać, że same bryły są o wiele bardziej dokładniejsze. Obawiam się jedynie jakości/wielkości tekstur miejsc mniej popularnych ale to w końcu nie jest Walk Simulator. NY na pewno będzie cacy. Na pewno trzeba poczekać na premierę by to ocenić.

Tu masz z Googla: https://youtu.be/MWT0qC_UGJ0 .

To mnie rozwala: https://youtu.be/ENR0tJcSl_A?t=442 . Jeszcze jak to będzie działać to ho ho!
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2020, 21:02:06 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #146 dnia: Lutego 14, 2020, 08:17:33 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #147 dnia: Lutego 14, 2020, 08:29:08 »
Temat VR od zawsze był poruszany przez graczy i ten roadmap niczego nie zmienia. To dalej tylko "wish list". Jedyne co jest potwierdzone to, że zajmą się tym po premierze.
Nie rozumiem jakim cudem oni w ogóle pominęli VR na etapie planowania i dopiero społeczność symulotników uświadomiła im że dzisiaj VR w symulatorze to podstawa.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: Lutego 14, 2020, 09:14:26 »
Może nie wiadomo czy nowe konsole podołają wydajnościowo w VR. Wydaje mi się, że rynek konsol będzie dla nich ważniejszy niż pc. Dlatego zastanawiam się czy nie będzie problemów z podłączeniem kilku joysticków jednocześnie albo co gorsze będą promować jakieś dedykowane urządzenia.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #149 dnia: Lutego 14, 2020, 09:29:16 »
Może nie wiadomo czy nowe konsole podołają wydajnościowo w VR. Wydaje mi się, że rynek konsol będzie dla nich ważniejszy niż pc. Dlatego zastanawiam się czy nie będzie problemów z podłączeniem kilku joysticków jednocześnie albo co gorsze będą promować jakieś dedykowane urządzenia.

Ale z konsol to chyba tylko obsługuje PS jakikolwiek VR (i to słabiutki), nie wiem, nie jestem konsolowcem.

www.yoyosims.pl