Ja widzę, że na brak FPS nie narzekał tam na video, obraz masz płynny, a poza tym teraz nie o tym mowa. Mówię o odwzorowaniu tego co pod płatem. DCS graficznie będzie jak siedzenie w starym iłku 1946 w porównaniu do obecnego

. Do tego fakt, jego kiepska optymalizacja (dopóki nie przejdą na Vulcana) przy takiej ilości obiektów położy każdy sprzęcior poza tym od NASA już na etapie menu. Coś jak porównanie komiksowej grafiki do zdjęcia. Co do optymalizacji zobaczymy oczywiście, jak będzie slajdotok to nikt tym się nie będzie bawił ale czegoś takiego nie puszczą.

Pamiętajmy też, że to sim na nowym engine na lata, który powstaje dziś, a nie produkt z 2005 roku przekładany na różne strony.
Jakikolwiek FS jak wychodził to wykraczał poza swoje normy czasowe (w zasadzie bez patchy, ile było do FSX np? SP1, potem SP2 i Acceleration - 3 od 2007 roku). Czasem dopiero 3cia generacja CPU/GPU od premiery dawała spodziewany efekt po względem wydajnościowym. Ja do dziś w P3D nie mam maks i pewnie wszystkiego mieć nie będę. Balans jednak wypada też przyzwoicie. Sądzę, że i tutaj będzie podobnie.