Przeglądam ten wątek i im dłużej przeglądam i widzę więcej materiałów, tak mój początkowy zapał i entuzjazm powoli mija. Są filmy i fotki rzeczywiście wyglądające super, ale pytanie jakiego sprzętu będzie to wymagało. A doświadczenie z poprzednimi, a już zwłaszcza z edycją X uczy, że to co udawało mi się uzyskiwać na sprzęcie klasy średnio wyższej nieco bardziej niż nieco rozmijało się z materiałami reklamowymi, tzn. uzyskiwałem i podobne efekty, ale nie dało się wtedy latać, bo tak się rwało.
Widzę też coraz więcej materiałów, które powiedzmy sobie szczerze wizualnie nie zachwycają, czyżby więc tak miał wyglądać ten symulator w wydaniu na obecną generację przyzwoitego sprzętu, a tylko szczęśliwcom dysponującym super hiper wypasionym sprzętem dający możliwość posmakowania czegoś więcej?
Nie ukrywam, że rozstałem się z poprzednim MFS bez żalu, od czasu gdy odkryłem XPlane, którego bardzo cenię i bardzo dokładnie przyjrzę się temu, zanim zdecyduję się, o ile w ogóle, go nabyć.
No i kwestia najważniejsza, symulacja (z tego co gdzieś przeczytałem, to chyba za najlepiej nie jest) i śmiecenie na dysku, poprzednia wersja zamulała komputer równo. Po porządku jaki utrzymuje XPlane, nie bardzo mam ochotę instalować śmieciarkę.
Wątkowi się więc przyglądam, materiały czytam i oglądam, ale mój zapał na razie słabnie.