Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 93473 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #435 dnia: Sierpnia 23, 2020, 18:01:25 »
Z tego co czytałem, to trzeba dopiero sobie nadać uprawnienia by widzieć katalog WindowsApps, w którym są rzeczy z MS Store.
https://www.intowindows.com/how-to-access-windowsapps-folder-in-windows-10/
Tak, to zrobiłem ale i tak próba wskazania tego .exe w Radeon Software kończy się komunikatem o braku dostępu.
Zaraz jeszcze sprawdzę najnowsze sterowniki, bo widzę, że coś się nowego pojawiło i ma jakieś poprawki do FS 2020.
Bartek
Aztec.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #436 dnia: Sierpnia 23, 2020, 18:48:32 »
Ja nie mówię, że te 500 pln to dużo. Mnie tylko zastanawia powód  dla którego_basic/standard kosztuje ponad połowę mniej w stosunku do wersji premium deluxe. Patrzę na  zawartość i... tam poza_różną ilością samolocików na start nic więcej nie ma_odmiennego. No chyba, że_jest coś o czym nikaj nie jest napisane.

Trochę kwestia kto co lubi. Osobiście nastawiałem się TYLKO na wersję standard, ponieważ i tak w zasadzie w defaulty nie latam, a bardziej dodatki. Ale po przejrzeniu maszyn (link już podawałem https://www.windowscentral.com/list-microsoft-flight-simulator-planes ) to akurat tego samolotu Zlina nie mogę sobie darować i muszę go mieć, bo lubię takie latanie:

Kompletnie za to nie trafiają do mnie busy. Mogłoby ich nie być dla mnie więc trochę szkoda, że nie poszli może w taki model sprzedaży, który daje określoną ilość samolotów dla pakietu, a ty już sobie wybieraj czym chcesz latać i co dodać do hangaru.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #437 dnia: Sierpnia 23, 2020, 19:16:44 »
Kompletnie za to nie trafiają do mnie busy. Mogłoby ich nie być dla mnie więc trochę szkoda, że nie poszli może w taki model sprzedaży, który daje określoną ilość samolotów dla pakietu, a ty już sobie wybieraj czym chcesz latać i co dodać do hangaru.
Przecież zrobili to z całkowitą premedytacją, żeby każdy trochę popłakał bez pełnego pakietu, jestem pełen podziwu, że tak dobrze udało im się to zrobić. Cessna 172 bez glass kokpitu tylko w pełnym pakiecie, tak samo jak lotniska: Frankfurt czy Heathrow :-) W dodatku nie przegięli, bo jednak sporo ważnych lotnisk jest w podstawce, mamy też fajną Cessnę 152. Idealnie to dobrali, prawdziwe mistrzostwo sprzedaży.

Dzisiaj o 20:30 na tym kanale będzie prezentacja wszystkich samolotów, patrząc na pozostałe treści będzie pewnie  świetnie wykonana, więc polecam:
https://www.youtube.com/watch?v=xEfEYjWNX28

« Odpowiedź #438 dnia: Sierpnia 23, 2020, 19:23:17 »
Cessna 172 bez glass cocpit jest już wersji Deluxe, czyli tej średniej i moim zdaniem najbardziej opłacalnej.
System: Intel Core i7-13700K, MSI Z790 Edge WiFi, G.Skill 32GB 6800 MHz, MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC 16GB, Corsair RM1000x, Windows 11 64 bit

Zapraszam do odwiedzenia mojego kanału na YouTube - Filmy z latania w FSX, X-Plane i innych gier oraz symulatorów

« Odpowiedź #439 dnia: Sierpnia 23, 2020, 19:58:09 »
Właśnie taką wziąłem, głównie dla tej Cessny. Generalnie czekam na A2A i ich C182.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #440 dnia: Sierpnia 23, 2020, 21:26:24 »

+1

Szkoda, że nie można dokupić dodatkowych maszyn za te $5-10, Cessny 172 bez G1000 trochę mi brakuje.

Osobiście czekam na DHC-2 i to będzie mój pierwszy (i pewnie ostatni) dodatek do jakiegokolwiek sima GA.

« Odpowiedź #441 dnia: Sierpnia 24, 2020, 11:08:39 »
Polatałem trochę nad Londynem i jak dla mnie algorytm generujący scenerie ma za dużo baboli. Mosty są zatopione, samochody przekraczają Tamizę po wodzie, co chwilę pojawiają się jakieś "wodne pagórki" na środku rzeki. Generalnie wydaje się, że poziom wody jest za wysoki. Mała rzeczka, która płynie pod moim domem wygląda jak po powodzi tysiąclecia, oczka wodne na polach golfowych to jeziora... Mam nadzieję, że naprawią to do czasu, aż pojawi się VR. Bez tego i tak nie mam ochoty latać.
ORBX i tym podobne ekipy będą miały co robić. Najładniej wyglądają obszary których nie znam :).

Fajnie by było jakby ATC brał pod uwagę innych graczy online wydając zgodę na lądowanie. Jak lądowałem na Heathrow to 5 innych samolotów lądowało w tym samym czasie. Możliwe jednak że oni nawet nie zapytali się o zgodę.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2020, 11:37:53 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #442 dnia: Sierpnia 24, 2020, 19:47:04 »
[...]

Fajnie by było jakby ATC brał pod uwagę innych graczy online wydając zgodę na lądowanie. Jak lądowałem na Heathrow to 5 innych samolotów lądowało w tym samym czasie. Możliwe jednak że oni nawet nie zapytali się o zgodę.

W Gdańsku jak dostałem pozwolenie na start, ale zamarudziłem na pasie (sprawdzałem coś), to ATC kazał wygenerowanemu wizzair'owi przerwać podejście i odejść na krąg. Więc jakoś reaguje.

"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #444 dnia: Sierpnia 25, 2020, 22:20:19 »
Na screenach jest screen z oblodzenia.
Efekty oblodzenia są niesamowite.
Czy poza efektem graficznym jest jeszcze aspekt wzrostu masy i pogorszenia osiągów?
Chyba zapowiadali, że ma to być nie tylko graficzny "bajer".
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #445 dnia: Sierpnia 25, 2020, 23:00:12 »
Taka ciekawostka - mam tex XBox Pass (free) i można upgrejdować MSFS Standard na własność Premium Delux za coś około 390zł. Czyli wynikałoby jakby ze zniżką.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #446 dnia: Sierpnia 25, 2020, 23:23:51 »
Taka ciekawostka

No to ciekawostka !

« Odpowiedź #447 dnia: Sierpnia 25, 2020, 23:36:25 »
To jest standard. Game Pass tak działa, że masz prawie zawsze zniżki.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2020, 07:37:35 wysłana przez KosiMazaki »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #448 dnia: Sierpnia 26, 2020, 00:06:56 »
Taka ciekawostka - mam tex XBox Pass (free) i można upgrejdować MSFS Standard na własność Premium Delux za coś około 390zł. Czyli wynikałoby jakby ze zniżką.

No właśnie też mam taką cenę. A co się stanie jak kupię, będę miał na stałe Premium Deluxe? Czy upgrade będzie aktywny tylko, jeśli jednocześnie będzie cały czas opłacony Xbox Pass?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2020, 07:39:50 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #449 dnia: Sierpnia 26, 2020, 09:48:49 »
Ja mam wykupiony game pass od dawna - Dzień po premierze kupiłem wersję Deluxe za 339 zł - a wersja Premium Deluxe wciąż w moim MS Store widnieje za 519 zł.
System: Intel Core i7-13700K, MSI Z790 Edge WiFi, G.Skill 32GB 6800 MHz, MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC 16GB, Corsair RM1000x, Windows 11 64 bit

Zapraszam do odwiedzenia mojego kanału na YouTube - Filmy z latania w FSX, X-Plane i innych gier oraz symulatorów