Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 93596 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #465 dnia: Sierpnia 27, 2020, 00:22:13 »
Ktoś pamięta nowość, wolumetryczne chmury w P3D, które i tak przy górach rozkładały się jak od noża ;):

Czadzik.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
    • Najlepszy odpowiednik TrackIr
« Odpowiedź #466 dnia: Sierpnia 28, 2020, 21:40:23 »
Całkiem interesujący dodatek  :)

https://youtu.be/BKVW5sElGVM
Intel Core i5 9600k , MPG Z390 GAMING EDGE AC,
G.SKILL 16GB  3200MHz, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X, Lg 27gl850,  Freetrack Laserclip

« Odpowiedź #467 dnia: Sierpnia 29, 2020, 19:54:21 »
Ma ktoś może jakiś inny link do zassania malowań do samolotów niż ten ze strony msfsaddons? Bo z tego mediafire ściąga się z prędkością 90 kb/s☹

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #468 dnia: Sierpnia 29, 2020, 20:49:52 »
Ma ktoś może jakiś inny link do zassania malowań do samolotów niż ten ze strony msfsaddons? Bo z tego mediafire ściąga się z prędkością 90 kb/s☹

http://il2forum.pl/index.php?topic=19880.msg394568#msg394568

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #469 dnia: Sierpnia 30, 2020, 11:42:30 »

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #470 dnia: Sierpnia 30, 2020, 12:34:50 »
Real vs simulator.

https://youtu.be/G76fpK688Ng

LOL, na początku zastanawiałem się czemu ten gość po lewej gra w tak niskiej rozdzielczości!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #471 dnia: Września 03, 2020, 18:15:59 »
No jest trochę tych bugów. Wczoraj chciałem polatać na przyrządach NAV na C152 i okazuje się, że wskaźniki VOR źle działają. Taki podstawowy błąd. Pionowa linia nie idzie za kręcącym się OBS, tak samo nie zmienia się znacznik kierunku VOR (biały trójkącik powinien zmieniać pozycję, północ / południe). Jak mogli coś takiego beta testerzy puścić? :o

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #472 dnia: Września 03, 2020, 21:25:31 »
W ramach info. Wersja Brazil jeszcze działa, za Premium Delux wyszło 344zł. Darmowy XBox Pass właśnie mi się dzisiaj skończył :). Przekonał mnie do zakupu pomimo braku VR ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #473 dnia: Września 03, 2020, 21:41:18 »
W ramach info. Wersja Brazil jeszcze działa, za Premium Delux wyszło 344zł. Darmowy XBox Pass właśnie mi się dzisiaj skończył :). Przekonał mnie do zakupu pomimo braku VR ;).
Po zakupie trzeba już być w Brazylii na zawsze, czy można już wrócić do Polski w ustawieniach konta?

« Odpowiedź #474 dnia: Września 04, 2020, 14:36:45 »
Ciekawostka. Przyklejam treść od kolegi.

Ponad dwa tygodnie minęły od premiery MFS na PC. I akurat stuknęło na liczniku ponad 1 milion unikalnych graczy grających w ten tytuł. Przy okazji zyskując tytuł największej premiery na Game Pass PC w historii. Garść statystyk:
Ponad 1 milion graczy zagrało w MFS od premiery.
Najpopularniejszy samolot: Daher TBM 930
Ilość odbytych lotów: 26 milionów
Najpopularniejsze lotnisko: J. F. Kennedy
Łączna pokonana odległość w locie: ponad 1 miliard mil
Najdłuższy pojedynczy lot: 7500 km przez prawie 10 i pół godziny

https://news.xbox.com/en-us/2020/09/03/microsoft-flight-simulator-is-the-biggest-game-launch-in-xbox-game-pass-for-pc-history-with-over-1-million-players-to-date/amp/?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR2F7AUcbpD3EmwrNC-rfEtu9RjgmHbkjmEe__5O3nQRz1X4RQmyGysYBOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #475 dnia: Września 04, 2020, 16:01:23 »
Ciekawostka....

Tak, nawet jest graficzka pod to:

Na pewno to rewelacyjna wiadomość i dobrze wróży na przyszłość. Co prawa ta cyfra obejmuje także XBox Pass, więc to nie znaczy, że aż tyle osób tytuł kupiło na własność, ale to i tak świetny wynik. Sim jeste rewelacyjny, to i owo z czasem poprawią ale pierwszy kontakt nader pozytywny.

Tak na marginesie - ciekawe jak rozwiążą pory roku. Na teraz mamy .... jedną. Docelowo niby mają być kolejne, ale przy fototeksturach może być to problem, także z przejściem. w P3D czy FSX dość ładnie to rozwiązano i dynamicznie się tekstury przesuwały. Nawet były programy, które symulują zalegający śnieg zgodnie z aktualną sytuacją na świecie i danymi z satelit.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #476 dnia: Września 04, 2020, 21:22:58 »
A dokupienie do dowolnej wersji upgrade z poziomu użytkowania (podstawki) w game pass jest możliwe?
Zrobił to już ktoś?

Też mnie to interesuję i czy trzeba dalej opłacać abonament game pass po ewentualnym zakupie którejś z wersji? Jeśli miałbym zapłacić 392 PLN mając w tej chwili game passa za 4 PLN to taka cena za najbogatszą wersję nie jest taka zła.
« Ostatnia zmiana: Września 04, 2020, 21:41:36 wysłana przez rush »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #477 dnia: Września 04, 2020, 23:18:15 »
Też mnie to interesuję i czy trzeba dalej opłacać abonament game pass po ewentualnym zakupie którejś z wersji? Jeśli miałbym zapłacić 392 PLN mając w tej chwili game passa za 4 PLN to taka cena za najbogatszą wersję nie jest taka zła.

Tak na moje niestety tak to może działać. Czyli masz Game passa - masz zniżkę. Nie masz Game pasa ... no właśnie? ;). Można jednak zaryzykować (i się tłumaczyć, że miało się Game passa i się kupiło, a jak Game pass się skończył, to MSFS zniknął), jest opcja Refound w sklepie M$ i jest tam opcja wnioskowania o zwrot kasy.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #478 dnia: Września 08, 2020, 09:29:24 »
Wyszedł ciekawy mod dla C152 - https://github.com/DRF30q/C152X (C152X Realism Mod).
Nie latałem, ale dość sporo poprawek nam tu autor zafundował.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #479 dnia: Września 08, 2020, 22:41:38 »
Ktoś już zabiera się za 787 :
https://github.com/lmk02/B787-XE
To dopiero początek, autor zapowiada kontynuowanie prac.