Pochwalony Ludeczkowie.
Mam pytanie.
Na starość wolę polatać wolniej i w VR, więc sprawiłem sobie sprzęt do tego, o tym szerzej kiedyś napiszę, ale do rzeczy.
Komp: i7 13700 kr, RTX 4070ti Super, RAM 32 DDR5, płyta główna MSI 760 Gaming coś tam, dysk SSD 2TB, no i oczywiście Win11.
Zaktualizowałem wszystkie sterowniki na karcie, uaktualniłem Windowsa. Sprawdziłem hardware, wszystko gra jak należy DCS śmiga.
Zainstalowałem Steam i kupiłem tam MSFS2020, z radością odpaliłem i po zainstalowaniu uruchomiłem. Pokazało, że do ściągnięcia ma 137GB, wszystko poszło ok, aż przy około 3 procentach "zamroziło" kompa, na nic nie reagował.
Sytuacja powtórzyła się kilka razy, więc zniecierpliwiony... kupiłem na Xbox, wszystko szło do 6 procent i znowu to samo, więc moje podejrzenia odnośnie Steama nie miały podstaw. Pytanie brzmi, czy może ktoś się spotkał z czymś takim i jeżeli tak, to jak sobie poradził?
Próbowałem już wszystkiego, język angielski US, zsynchronizowany czas i data, wyłączałem i włączałem firewalla (tego z windowsowskiego) i nic nie pomaga.
Przeinstalowałem system, nie mam już pomysłów na to jak sobie z tym poradzić. W necie jest mało odpowiedzi, przynajmniej tam gdzie szukałem.