Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 49516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 05, 2019, 23:09:38 »
Mnie łeb paruje w VR przy tych upałach, ale wiatrak na łeb polepszył sytuację. :D Pimaxa 8k to zapodałbym sobie i dzisiaj są na alledrogo od tego samego sprzedawcy co kupywałem Rift S.  " SalonVR_InGame" Ale szczerze wątpię że będzie jaka kolwiek jakakolwiek różnica, gleba leży w optymalizacji DCSa pod VR a nie w rozdziałce pseudo coś K. Widziałem wczoraj typa na youtubie co na 5k żeby pograć bez lagów mniął mniejsze settingsy jak ja przy "S-ce", więc z czym do ludzi. Różnice zapewne widać w grach ze sklepu VR, w DCS-ie choćbyś miał 300K to leżysz i kwiczysz i nie zobaczysz tego co na monitorze.

Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2019, 08:00:33 wysłana przez KosiMazaki »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 05, 2019, 23:10:47 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 05, 2019, 23:18:59 »
Rzucą się teraz na Reverb'a jak Franek Golas we włoskim burdelu.

@W zasadzie jednak nie napisał o najważniejszych sprawach tylko raczej oczywistych wynikających i tak ze specyfikacji. Na plus za to, że jednak sprzętowo daje to radę.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 05, 2019, 23:32:42 »
Dobrze rozumiem, że jak coś jest OK dla DCS'a, to i do wszystkiego się nada? Taki benchmark...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 05, 2019, 23:35:24 »
Dokładnie, Wagins może dorabia na reklamie heh bo na skończenie modułów nie starcza :D Te google wyglądają prawie identycznie jak Rift CV1.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 06, 2019, 07:26:29 »
Na moje to tu wręcz chyba na odwrót - nie chciał porównywać np do Rift S aby nie robić antyreklamy. Ale to raczej oczywiste, że zostały wdeptane w ziemię w porównaniu do Reverb’ów. W końcu jakość zbliżyła się do monitorów 2D :)
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 06, 2019, 08:03:00 »
Gościu mówi, że obraz jest lepszy (czystszy) niż w Pimaxach https://youtu.be/TsFAmEEbwfg?t=840, natomiast wciąż te "testy" są nie tym do końca o co mi biega.

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 06, 2019, 08:35:00 »
Dzisiaj już co poniektórzy odbierają swoje Reverb to będzie więcej porównań. Przy takiej rozdzielczości i skupieniu pikseli na małym FOV musi być obraz super wyraźny. Sam brak SDE to gigantyczna poprawa w odbiorze obrazu. W teorii oczywiście - zobaczymy jak będzie w praktyce ;)
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 06, 2019, 08:55:51 »
FOV to 114, w sumie niewiele więcej niż Rift S, ale da się przeżyć z tym. Coś za coś, bo latanie z VR to inne latanie i tak ;).

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 06, 2019, 09:28:37 »
Inne to fakt, według mnie najbardziej zbliżone do realizmu póki co :)
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 06, 2019, 09:56:52 »
Dla mnie kluczowe sprawy to jednak efekt ghostingu w DCS/IL-2, przy szybko poruszających się celach, dalej celownik w IL-2 BoX (czy się rozwarstwia), działanie śmigła (to samo) i jakość HUD w DCS.
Takich testów potrzebuję. Każdy gada, że super obraz i tyle, co to za testy? Jakiś dowcip ;]. Tymczasem Reverby są już w Italy do zamówienia, już lepiej https://store.hp.com/ItalyStore/Merch/Offer.aspx?p=b-hp-reverb-vr-headset#pib1-t1. Też coś koło 2600zł ale już z VAT + pewnie dostawa.

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 06, 2019, 10:14:49 »
Ale to już zależy od wydajności komputera lub samego symulatora. W przypadku Reverb 60 fps i będzie idealnie, lub 45 ale tu już mogą być problemy z motion reprojection - na Odyssey Plus nie miałem żadnego ghostingu na 45 fps, ale na śmiglakach nie latałem.
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 06, 2019, 10:53:10 »
Wiesz, na Pimax 5k+ w IL miałem, że aż miło mnie to zniechęciło, pomimo, że pokazywał 45 fps stale. Więc to nie tylko komp, ale i software producenta. Może przy 90 fps by zniknęło. Na Oculus Rift S np. z 45 tego efektu nie było.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 06, 2019, 10:58:35 »
Bo Pimax broni się obecnie jedynie FoV, a i to zależy od osobistych preferencji. Tu można poczytać opinie ludzi, którzy mają i to, i to: https://forums.eagle.ru/showthread.php?p=3937443#post3937443
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 06, 2019, 11:22:00 »
W Pimaxie smart smoothing nie działa jeszcze tak skutecznie jak motion reprojection w goglach WMR, przy 90fps oczywiście, że nie byłoby tego efektu. Wystarczyło by już stałe 64fps i już byłoby ok.
F-16C Block50 driver...