Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 49700 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 16, 2019, 14:56:46 »
A potem to opiszcie, bo i inni czekają z kasą do wydania...

Ale co? Flaszkę? ;D
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 17, 2019, 12:56:33 »
Panowie czy jest gdzieś w sieci jakaś tabelka (czy coś podobnego) z porównaniem HPR i P5k? Taki SWOT zrobiony dla człowieka na podejściu do zakupu. Raz w życiu miałem VR na głowie, było to na targach gier w EXPO Warszawa gdy była również premiera B1 (to tak dla uściślenia że dość dawno) i grałem na jakimś stoisku w starego IL2 i szczerze mówiąc nie tylko nie powaliło mnie na kolana ale zrobiło złe wrażenie w ogóle. Wady dwie  od razu rzuciły mi się (nomen omen w oczy) FOV i jakoś obrazu, i jedno i drugie do d... Z tym, że FOV bardziej mnie bolał w kontekście odbioru przyjemności z gry, ale muszę zaznaczyć, że ubrałem gogle bez okularów bo cholernie przeszkadzały, z tym że ja z bliska widzę doskonale co tym bardziej mi się nie podobało. Mam nadzieję, że upływ czasu poprawił to wszystko. Jedno wiem, dopóki któregoś urządzenia na łeb nie włożę nie kupię.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 17, 2019, 13:22:19 »
Jedno wiem, dopóki któregoś urządzenia na łeb nie włożę nie kupię.

To podstawa, odbiór VR jest bardzo różny. Dla porównania podam, że ja oniemiałem z zachwytu, a żonie nawet powieka nie drgnęła, zero wrażenia. Te same gogle, w tych samych warunkach. Z lektury tematu można stwierdzić, że u samych VRowców też jest z tym bardzo różnie. Dla jednych najważniejszy jest FOV, innym wystarczy porządna rozdzielczość. Dla mnie ważniejsza jest rozdzielczość, FOV nie psuje mi immersji. Mogę sobie wyobrazić, że w rzeczywistości noszę gogle/okulary, które ograniczają FOV, marna rozdzielczość, zawsze psuje wrażenie.  Bardzo ważny jest też precyzyjny tracking, najmniejszy poślizg lub niedokładność kompletnie rozwala wrażenie VR. Tutaj znowu dla mnie ważniejsze jest to od rozdzielczości, szarpiący VR to nie VR.

« Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 24, 2019, 18:20:06 »
Też jestem zainteresowany zakupem.
Pod koniec tego tygodnia powinny pojawić się pierwsze recenzje Valve Index w Il-2 i DCS, na forum pisali, że już zaczęli wysyłanie do klientów.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 26, 2019, 16:07:25 »
Dzieje się coś? Już tak ze dwa tygodnie od bardziej konkretnego wpisu. Kupiliście i Was zatkało z wrażenia? Wszystkie działy milczą ;-P
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 26, 2019, 18:09:47 »
Dzieje się coś?

Nie ponieważ:

Dear customer,

You have ordered an HP Reverb VR headset from us recently. Unfortunately, the lead time of this product was delayed from HP due to the fact there were units in the market with a not properly working cable. As we, and HP, only want to deliver 100% perfect products, all the stocks in the China warehouse have been checked and faulty cables have been replaced. Yesterday, the shipments to Europe were continued again and our orders will be delivered to us as soon as possible. Unfortunately, this means for you that the delivery of the Reverb has been slightly delayed. I expect to receive the stocks around 2nd week of July. As soon as we have a fixed lead time, we will inform you of course.

My apologies for this delay, I hope you can understand the decision made to ensure a 100% perfect product for you!

Niech puszczą tę Rewizję dwa i wtedy dopiero ;).

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 26, 2019, 21:30:00 »
Co za porządna firma, tak się przejęła kablem. A tak na poważnie, to dziadostwo straszne, że taka piersią nie wyszła w testach użytkowych. Albo ich nie było

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 26, 2019, 22:15:00 »
Kabel to pikuś, większy problem jest podobno z przygrzewającymi się panelami LCD przejawiający się migotaniem... Trzeba poczekać niestety.
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 26, 2019, 23:08:22 »
przejawiający się migotaniem

A to nie kwestia zasilania z USB? Podobno na niektórych portach tak jest, ale fakt, że ludzie piszą, że zaczyna to występować np. po 1h grania, więc faktycznie może coś na rzeczy z przegrzewaniem?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 27, 2019, 13:09:47 »
Ciekawe że  to bardzo podobne objawy do Pimaxa 5k. Nie sądziłem że kabel może tyle zepsuć... no chyba że naderwany.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 29, 2019, 08:07:49 »
Troche jeszcze poczekamy.
Z Tlumacza Google z czeskiego:

Oczekujemy kolejnej dostawy 28.08.2019. Towary od następnej dostawy do zamówienia zostaną wymienione w kolejności, w jakiej je otrzymaliśmy, a towary zostaną wysłane natychmiast po ich złożeniu.
Należy pamiętać, że termin płatności może ulec zmianie.

Zaktualizowano: 29.06.2019 07:15

Zatem w zasadzie wrzesien jesli chodzi o rewizje 2.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 29, 2019, 20:14:57 »
Sklepy na zachodzie Europy (UK, Holandia) będą go miały 12-15 lipca.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #117 dnia: Lipca 05, 2019, 18:24:12 »
Fajnie, że działa w Prepar3D :): https://youtu.be/RjmKdSDFYS4 , chociaż po jakimś czasie już tak: https://youtu.be/4ny-8pmpXOM no ale to Rev.1
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2019, 18:31:22 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #118 dnia: Lipca 07, 2019, 08:00:37 »
Potwierdza sie data, raczej jak ktos czeka na Rewizje 2 to nie wczesniej niz pewnie wrzesien:

Dear customer,

I’d like to give you an update on the backorder for the HP Reverb. Unfortunately, the time it takes for HP to replace all cables is longer than expected. In the systems, it says now that production wil be restarted mid August, which means we will receive stocks no sooner than end of August.

I apologize for all these delays, please let us know when you cannot wait any longer.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #119 dnia: Lipca 07, 2019, 10:37:59 »
Ciekaw też jestem Waszej opinii. Co raz więcej osób robiących testy twierdzi że do simów lotniczych lepszy jest Rift S niż Reverb.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2