Ja również odebrałem dzisiaj

Na szybko, bardzo dobra jakość obrazu - na prawdę robi wrażenie. Sweet spot nie jest duży ale też nie jest mały jak to niektórzy opisywali. Po chwili człowiek się przyzwyczaja. Po przejściu z Pimaxa 5K+ różnica pola widzenia jest spora. Ale taka sama różnica jest w drugą stronę jeśli chodzi o jakość obrazu

FOV jest porównywalny z Samsung Odyssey Plus. Kolory są bardzo dobre, dość blisko OLED'owych z Samsunga Odyssey Plus - zaskoczyła mnie ta jakość w LCD. Siatka SDE jest ledwie widoczna - oczywiście można ją zobaczyć jeśli się chce, ale trzeba się na tym skupić - inaczej w ogóle jej nie widać. Wydajność jest bardzo dobra bo nie potrzeba podbijać rozdzielczości ani w Steam VR ani PD w DCS. Same gogle wygodne i bardzo lekkie, ale z kablem przesadzili - jest niczym łańcuch dla lekkich gogli - podwójny, sztywny, ciężki i do tego jeszcze z klipsem na wtyczkę... Trzeba będzie sobie go jakoś zamontować żeby nie ciążył. Za chwile będę dalej testował z Versorem, który łamie wszystkie przepisy ruchu drogowego na trasie Grudziądz - Toruń