Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 49755 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #300 dnia: Listopada 12, 2019, 13:17:53 »
Nie wiem, czy swojego jednak nie będę wymieniał/naprawiał. Może to nie bad pixel, ale zauważyłem,że mam taki drobny paseczek na prawym oknie wyświetlacza, może to brud? Na ciemniejszym tle tego nie widać, ale już na jasnym (biała chmura) jest to wyraźniejsze (coś jakby szara nitka, bardzo mała i krótka ale o równych bokach). Taka drobina, pewnie większości by nie przeszkadzała ale ja jestem technicznym purystą, jak już człowiek zauważy to zaczyna przeszkadzać ;).

Poza tym z zakupu jestem zadowolony, recenzja się napisze jak już dłużej się pobawię na pewno  8).

Dodam jeszcze tak - katowałem ostro przez 3 dni, łącznie chyba z 25 godzin. Pod rząd nawet po kilka, nic nie mryga, kable ok, przegrzewania ponad normę brak. Może dalej nie jest to jeszcze obraz jaki chętnie bym ujrzał w takich goglach, ale teraz siedzieć przed monitorem mi po prostu.... głupio. Takie to płaskie, małe, a fuj. VR wciąga jak Niewolnica Izaura :evil:.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #301 dnia: Listopada 12, 2019, 13:24:41 »
Może być to brudek, gogle vr są przerąbane pod tym względem, wymagają sterylności przy składaniu. Najmniejsza drobinka kurzu jest widoczna. Miałem tak już z 2 parami gogli, myślałem, że z panelami coś nie tak, a okazało się, że to kurz. Po jakimś czasie pyłek się przemieszczał i problem znikał.
« Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2019, 13:31:43 wysłana przez gcze »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #302 dnia: Listopada 12, 2019, 13:29:08 »
Też tak myślę, z tym, że jest to dość równe właśnie dlatego mnie to zastanawia (jakby przenieść na realne doznania po założeniu VR to ma może ze 3mm ale na niebie widać, bo przeciwnik z daleka też ma te 3mm, a na panelu może ze 4 piksele tak na oko). No i kwestia, że jest centralnie na nosie więc widoczne, na boku panela to bym olał.
A czy rozebranie w jakiś sposób nie narusza gwarancji?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #303 dnia: Listopada 12, 2019, 13:37:17 »
Też tak myślę, z tym, że jest to dość równe właśnie dlatego mnie to zastanawia (jakby przenieść na realne doznania po założeniu VR to ma może ze 3mm ale na niebie widać, bo przeciwnik z daleka też ma te 3mm, a na panelu może ze 4 piksele tak na oko). No i kwestia, że jest centralnie na nosie więc widoczne, na boku panela to bym olał.
A czy rozebranie w jakiś sposób nie narusza gwarancji?

Raczej narusza, ja miałem to w DK2, tam można było wyjąć soczewkę bez ingerencji w gogle, oraz w Vive. W Vive samo zniknęło, bez rozbierania. Syfek był z boku, nie rzucał się w oczy, któregoś dnia już go tam nie było.

A jak oceniasz sweet spot. Nie brakuje go trochę na boki? IPD masz 66-67 ?
Kusi ten Reverb, ale trochę strach zamawiać przy ipd 67-68.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #304 dnia: Listopada 12, 2019, 16:26:36 »

Dodam jeszcze tak - katowałem ostro przez 3 dni, łącznie chyba z 25 godzin. Pod rząd nawet po kilka, nic nie mryga, kable ok, przegrzewania ponad normę brak.

A czacha się nie przegrzewa? Poważnie pytam. Jak zmęczenie goglami?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #305 dnia: Listopada 12, 2019, 17:48:12 »
Meczyc mnie nie zmeczyly, natomias troche jest nie fajnie na ekranach ladowania, ktore migaja przez jakis czas (DCS, IL-2) ale tego chyba nie da rady obejsc.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #306 dnia: Listopada 12, 2019, 20:43:18 »
Zastanawiam się nad kupnem gogli ale czy moja karta GTX 1080 to pociągnie?

« Odpowiedź #307 dnia: Listopada 12, 2019, 21:24:38 »
Meczyc mnie nie zmeczyly, natomias troche jest nie fajnie na ekranach ladowania, ktore migaja przez jakis czas (DCS, IL-2) ale tego chyba nie da rady obejsc.

Pojawiło się to zjawisko od jakiegoś czasu w WMR, dawniej nie było tego mrugania.
Przypomnę się z tym "sweet spotem" Jak go oceniasz?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #308 dnia: Listopada 12, 2019, 21:27:36 »
Zastanawiam się nad kupnem gogli ale czy moja karta GTX 1080 to pociągnie?

Wydaje mi się, że min. to 1080Ti chociaż dla Reverba, Rift S powinien sobie za to poradzić.

Jakieś foto zrobiłem, ale muszę potestować ustawienia aparatu by łapał lepiej ostrość ;>.

Ps. jakaś recenzja PL w sieci: https://yeseyesee.pl/hp-reverb-pomimo-falstartu-warte-sa-swojej-ceny-recenzja/ .

A jak oceniasz sweet spot. Nie brakuje go trochę na boki? IPD masz 66-67 ?

Trochę brakuje do Pimaxów 5K+ ;). Uczucie takie jakbyś siedział w masce do nurkowania i już boczki się rozjeżdżają. Radzę sobie tym tak, by jak najmniej ruszać gałkami, a całą głową (ale i tak się nie da, bo to odruch bezwarunkowy po prostu i tak). Przy wychylaniu się mocniejszym opatentowałem metodę odwracania się i łapania za oparcie fotela by wykręcić się jeszcze trochę. IPD ustawiłem na 64. Mam wg cm IPD 66 ale jakoś różnic nie widzę żadnych czy było na 63, 64 czy 66 tak szczerze. Natomiast olbrzymim plusem jest praktycznie brak SDE.

Może być to brudek, gogle vr są przerąbane pod tym względem, wymagają sterylności przy składaniu. Najmniejsza drobinka kurzu jest widoczna....

Nie wiem, czy nie przesadzam, teraz trochę polatałem, szukałem tego dobre z 15 min. W końcu znalazłem, ale nie wiem czy jest sens o to kruszyć kopię. Jest to tak drobne i widać w zasadzie w specyficznych warunkach. Z VR też jakoś jest, że skupiamy wzrok głownie na tym co dalej, to tak jak z główką szpilki przy oku, jak jest blisko to jej nie widać bo patrzymy przestrzennie, a nie skupiamy wzrok na tym co przy oku. Zobaczę na ile to mi będzie przeszkadzać.
« Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2019, 21:37:38 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #309 dnia: Listopada 12, 2019, 21:53:29 »
Hehe, ja wysłałem swojego 5k jak miał jednego, "jednego" bad pixela ;) niby z boku, itp. Mózg jednak gdzieś to rejestrował i wciąż mi się wydawało, że coś kątem oka widziałem. Z boku przy fov 170 st... A co dopiero w Reverbie. To jakby na środku było. Kumam o co biega. Myślę że jak pograsz to i tak za jakiś czas wymienisz.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #310 dnia: Listopada 13, 2019, 19:15:16 »
Hehe, ja wysłałem swojego 5k jak miał jednego, "jednego" bad pixela ;) niby z boku, itp. Mózg jednak gdzieś to rejestrował i wciąż mi się wydawało, że coś kątem oka widziałem....

Ok, wrzuciłem zwrot ale z możliwością wymiany i co ciekawe zgodzili się w X-kom bez większych problemów więc bardzo miło.
Niby nowe mają być 15.11 ale sami mi napisali, że jest dużo chętnych i nie gwarantują na 100%, że będzie to przy tej dostawie.
Mi się nie pali, jak dostanę informację, że jest nowy zestaw do odbioru to wtedy podmienię, dobre podejście dla klienta, a bez VR już nie chcę ;).

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #311 dnia: Listopada 13, 2019, 19:17:49 »
No bez VR to już w ogóle zero przyjemności. Człowiek nie wie co traci póki sam nie spróbuje VR na własnej skórze ;)
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #312 dnia: Listopada 18, 2019, 11:26:50 »
Zamówiłem Reverba z X-Kom 14.11.2019. Do tej pory brak informacji o terminie dostawy. Mam pytanie - czy ktoś z Was również czeka na Reverba, ewentualnie Ci, którzy go już dostali - kiedy składaliście zamówienia ?
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: Listopada 18, 2019, 11:59:38 »
Kilka osób, które zamawiały z dwa tygodnie temu miało termin na 16.11 - z tego co wiem jest przesunięcie terminu bo X-Kom nie dostał jeszcze towaru na magazyn.
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #314 dnia: Listopada 18, 2019, 12:44:33 »
Zamówiłem Reverba z X-Kom 14.11.2019. Do tej pory brak informacji o terminie dostawy. Mam pytanie - czy ktoś z Was również czeka na Reverba, ewentualnie Ci, którzy go już dostali - kiedy składaliście zamówienia ?

Jak to kiedy? No we wrześniu przecież ;D.
Tak jest obsuwa, moje drugie miały być 15.11 (zamówione na nowo 12.11) i cisza, nawet na telefonie nie wiedzą czemu nie ma ich jeszcze. Pewnie poczekamy ale oby nie za długo jak to było ostatnio. Ja już z Reverbami rozstawać się nie chcę :].
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2019, 12:49:45 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl