Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 50172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #555 dnia: Grudnia 12, 2019, 14:48:45 »
Co ciekawe w DCS jakoś tego za bardzo nie widać i da się latać na 60Hz.

Tak w DCS tego aż tak nie widać, jest problem taki sam (jak popatrzysz np. na dalszy krajobraz) ale w kabinie i jej okolicy nie ma problemu. Niby to WMR i łatka W10 coś miesza. Oby to kiedyś naprawili.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #556 dnia: Grudnia 14, 2019, 13:15:17 »
Wpadłem jeszcze na taki pomysł na mocowanie kabla, jakoś ostatnio znów mi się pęta po szyi i denerwuje, zobaczymy jak takie rozwiązanie się sprawdzi, jest zmieniony kąt opadania, a że sam kabel jak wiecie jest dość sztywny to w miarę widzę, że to trzyma.
Czas sprawdzić w boju.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2019, 13:51:26 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #557 dnia: Grudnia 14, 2019, 13:31:48 »
Gdyby ktoś nie wiedział o co chodzi z tym kablem w Reverb ;-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #558 dnia: Grudnia 14, 2019, 13:41:39 »
Bo to jest samo trzymający się Pytong! Niektórzy na to lecą 8).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #559 dnia: Grudnia 14, 2019, 13:52:46 »
Mogliby go jednak jeszcze trochę pogrubić, nie byłoby problemu z miejscem na gogle. Po zdjęciu z głowy same wisiałyby w powietrzu ;-)

« Odpowiedź #560 dnia: Grudnia 17, 2019, 12:42:55 »
Jutro będę odsyłał swojego Reverba w starej wersji. Jeszcze dziś usiadłem do niego bo miałem chwilę i natknąłem się znów na same problemy. Szczerze mówiąc to jest z nim dużo gorzej niż Pimaxem, który to już zyskał sławę jako sprzęt kłopotliwy. Nie wspominam o CV1, gdzie zawsze wszystko działało out of the box.

Z niewiadomych przyczyn zniknął mi dziś traking 6dof i został tylko 3dof. 3 razy restartowałem kompa i to samo. Do tego po włączeniu jakiegoś tytułu wymagającego SteamVR i zamknięciu go, Steam VR jest wciąż uruchomione i nie mogę go zamknąć. Zamknięcie okna WMR powoduje, że już więcej nie można go otworzyć, bo pisze, że program już działa i zwraca błąd. Czy też macie tego typu problemy u siebie? No i te kontrolery. Dziś Skyrima odpaliłem to myślałem, że mi dłonie odpadną po 15 minutach. Kto to projektował... nie do uwierzenia, że tak źle może być z ergonomią. Mam raczej małe ręce, ale przy Oculusie to nawet nie ma jak porównać tego dziadostwa.

Próbuję się wciąż przekonać do tych gogli, ale po dwóch tygodniach mam stosunek bardzo średni. Z jednej strony rozdzielczość bardzo fajna, ale z drugiej ciężko o jakieś inne plusy... co za czasy. Jeśli teraz by Oculus wszedł z takimi ekranami to by pozamiatał 80% rynku.

Prawdopodobnie zamówię Reverba z Xkoma po Nowym Roku i zobaczę jak się sprawy mają na tej nowej wersji. NIe wiecie, czy jak zamówię przez neta, a odbiorę osobiście to dalej mam te 14 dni na zwrot?
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

skynet

• Gość
« Odpowiedź #561 dnia: Grudnia 17, 2019, 12:59:01 »
Swojego Reverba też odesłałem (kupiony też przez znany portal aukcyjny)._Generalnie wszystko mi pasowało pod względem wydajności (RTX 2080 Super),_nie miałem też problemów z IPD mam ok 65 mm._Niestety po około godzinie użytkowania lewa soczewka dostawała lekkiego migotania, co zdecydowanie psuło zabawę._Od października czekam na zestaw z X-kom i dalej jestem zdecydowany na niego pod warunkiem,_że nie będzie takich niespodzianek.

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2019, 13:08:08 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #562 dnia: Grudnia 17, 2019, 13:07:10 »
@gorzasty
To co opisujesz to problemy z USB. Do działania 6dof potrzebna jest odpowiednia komunikacja. Reverb jest wyjątkowo wybredny. Inne problemy z USB lub bluetooth to drżące kontrolery, krzyk, żeby założyć na łepetynę gogle, które dawno już tam są i inne tego typu atrakcje.  Tego wszystkiego nie ma na porządnym USB 3.0. Kontrolery to akurat "dzieło" HP, są fatalne. Kontrolery Samsunga, też WMR świetnie leżą w rękach. Natomiast tracking jest denny i nie ma się co napalać na gry "room scale" bo prędzej czy później skończy się to i tak wydatkami na coś innego ;-)

« Odpowiedź #563 dnia: Grudnia 17, 2019, 14:05:56 »
Z niewiadomych przyczyn zniknął mi dziś traking 6dof i został tylko 3dof. 3 razy restartowałem kompa i to samo.

Też miałem to na początku ale jest łatwe do usunięcia. Musisz zawsze zachować kolejność uruchamiania softu. Ja robię tak: włączam kompa, palec na czujnik zbliżeniowy w goglach, potem WMR w Steam i po sprawie (SteamVR uruchomi się automatycznie). W WMR w Steam czasem trzeba spojrzeć goglami w dół, w lewo i w prawo, żeby się skalibrowały. Działa zawsze bez problemów. Dobre oświetlenie w pokoju to podstawa.

Do tego po włączeniu jakiegoś tytułu wymagającego SteamVR i zamknięciu go, Steam VR jest wciąż uruchomione i nie mogę go zamknąć. Zamknięcie okna WMR powoduje, że już więcej nie można go otworzyć, bo pisze, że program już działa i zwraca błąd. Czy też macie tego typu problemy u siebie?

Wszystkie gry wymagające SteamVR uruchamiam bezpośrednio przez Steam - wtedy Steam pyta się czy uruchomić w trybie SteamVR - działa bez problemów.

Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #564 dnia: Grudnia 17, 2019, 15:54:31 »
Dzięki wszystkim za pomocne komentarze.    Jakoś sobie poradziłem z tym 3dof.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

skynet

• Gość
« Odpowiedź #565 dnia: Grudnia 17, 2019, 20:29:43 »
Prawdopodobnie zamówię Reverba z Xkoma po Nowym Roku i zobaczę jak się sprawy mają na tej nowej wersji. NIe wiecie, czy jak zamówię przez neta, a odbiorę osobiście to dalej mam te 14 dni na zwrot?
Umowę zawierasz poza sklepem stacjonarnym, więc 14 dni na zwrot obowiązuje. Kolejny termin dostawy to koniec grudnia.

« Odpowiedź #566 dnia: Grudnia 17, 2019, 22:19:53 »
Tak, słyszałem, że 30.12. Dzięki.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Win10 64bit

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #567 dnia: Grudnia 19, 2019, 00:07:01 »
Działa Wam reprojekcja po tej łatce 1.9.13?
http://il2forum.pl/index.php?topic=19574.msg386082#msg386082

Mi przestała, wrzucenie tego samego pliku nie pomaga, za to pojawił się teraz jakiś nowy: driver.vrresources .

Edit.
Ok działa, źle wrzuciłem :).
Przy 60Hz dalej kicha, szkoda.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2019, 00:43:11 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #568 dnia: Grudnia 21, 2019, 14:22:45 »
Zainstalowałem łatkę 1909 dla Windows 10, sprawdzałem te 60 Hz przy WMR ale dalej jest niewłaściwy obraz przy tym odświeżaniu. Wygląda on właściwie tak (lewy obraz wyciągnięty):

Jak się zamyka kolejno oczy to widać to doskonale. No nic.

www.yoyosims.pl

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #569 dnia: Grudnia 21, 2019, 19:54:16 »
Na X-kom już jest info że 30 grudnia można się u siebie spodziewać Reverbów ;) Ciekawe czy zamówili większą ilość? Fajnie jakby były dostępne "od ręki".
https://www.x-kom.pl/p/508664-gogle-vr-hp-reverb-vr.html
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2019, 19:57:28 wysłana przez KosiMazaki »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki