Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 49694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #600 dnia: Stycznia 07, 2020, 17:11:44 »
Index? Nie grzeszy ani rozdzielczością ani ceną. Może dla tych co cisną room scale jest najlepszy - ale trzeba mieć dwie latarnie i kontrolery - a cały zestaw tani nie jest. Do symulatorów lotu to już nie taka ciepła bułka.

Nie napisałem że Index jest lepszy tylko że schodzi jak ciepłe bułki. Ludzie czekają po miesiąc/dwa na dostawę. Przez ostatni miesiąc nawet nie dało się zamówić Indexa na sklepie Steama, chyba że ktoś brał tylko gogle. Większość osób która kupuje VR nie robi tego dla symulatorów.

To że trzeba mieć latarnie to dla mnie zaleta, nie wada. Przynajmniej nie trzeba oświetlać pokoju jak szafy z maryśką żeby tracking działał.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #601 dnia: Stycznia 07, 2020, 17:31:40 »
Nie napisałem że Index jest lepszy tylko że schodzi jak ciepłe bułki.

Przecież to nie wynika, że sprzęt jest lepszy tylko po prostu z lenistwa ludzi. LOL.
Indeks się tak ruszył jak Valve zapowiedziało nowego Half Life i dzięki temu wyczyszczono póły. To źle świadczy tylko o ... ludziach niestety, że nie dają sobie chwili zastanowienia tylko łykają co im się podsunie pod nos bez chwili zastanowienia.

Gry FPS wyglądają świetnie w Reverbie, przysłowiowy nawet The Lab, gdzie wszystkie krawędzie są ostre, bez SDE i dużych pikseli. Rozdzielczość robi swoje i za nic nie zamienię jej na większy FOV. Indeks tego nie oferuje, a tutaj przy FPS'ach sweet spotu nawet nie widać, nie ma kiedy. Ten Index dla mnie przynajmniej osobiście nic nie oferuje ciekawego, a i mamy już opinię na Forum jedną w zakresie symulatorów, więc żebyś się nie zdziwił ostatecznie jak dojdzie ;).

Póki co problem rozwiązałem - później się zorientuje jak to wygląda w x-kom z gwarancją. Ten kabel to masakryczna pomyłka - mogli puścić rev.2 już bez tego złącza i by było po problemie.

Na aktualnym CES HP ma zapowiedzieć odświeżoną wersję Reverba. Tak obstawiam, że pewnie znów coś w okolicy wakacji to wyjdzie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2020, 17:39:47 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #602 dnia: Stycznia 07, 2020, 17:37:17 »
Kiedy ten CES?

E: 7.01? to przynajmniej będę wiedział czy brać tą wersję czy czekać.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #603 dnia: Stycznia 07, 2020, 17:41:06 »
Kiedy ten CES?

E: 7.01? to przynajmniej będę wiedział czy brać tą wersję czy czekać.

Tak obecnie trwa, Oculus ma też coś ogłosić na ten rok. Pimax też ma dodać swoje trzy grosze, ale ci to raczej ze wstydu nie powinni się pojawić ;D.

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #604 dnia: Stycznia 07, 2020, 17:55:09 »
Na aktualnym CES HP ma zapowiedzieć odświeżoną wersję Reverba. Tak obstawiam, że pewnie znów coś w okolicy wakacji to wyjdzie.

Ciekawy co zmienią - może wywalą złącze ;) Ja swoje i tak będę musiał wymienić, więc może poczekam.
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #605 dnia: Stycznia 07, 2020, 18:15:18 »
Tu sobie popatrz, pisza o kablu przewaznie faktycznie: https://forums.oculusvr.com/community/discussion/84711/ces-2020-to-reveal-next-mainstream-vr#latest ale na razie to dywagacje, moze FOV wiekszy?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #606 dnia: Stycznia 11, 2020, 18:09:33 »
No i chyba HP nic nie pokazał w kategorii VR, albo nie mogę znaleźć.

Pimax zgarnął wszystkie nagrody VR za Kx'a.

Lepiej niech się biorą do roboty lenie ;)

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #607 dnia: Stycznia 11, 2020, 20:10:29 »
Dziady! ;D

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #608 dnia: Stycznia 13, 2020, 19:34:32 »
W związku z problemem jaki napotkałem z "SUPER" kablem od HP Reverb zaprojektowałem sobie mocowanie, które zmniejsza naprężenia występujące na złączu kabla. Póki co sprawdza się ok, no i mam teraz wersję bez trytek  :D

F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #609 dnia: Stycznia 13, 2020, 20:41:07 »
Też dobry pomysł! Nie ciąży jednak lekko na lewo?

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #610 dnia: Stycznia 13, 2020, 20:49:25 »
Nic nie czuć, samo mocowanie waży 30 gram. Kabel wychodzący na prawo równoważy  ;D
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #611 dnia: Stycznia 13, 2020, 20:55:26 »
Nic nie czuć, samo mocowanie waży 30 gram. Kabel wychodzący na prawo równoważy  ;D

Druknij na wszelki wypadek parę sztuk, chętni się znajdą ;). Czyli nie samo łącze było winowajcą, a kabel na przegubie wchodzący w złączkę? Ten element powodował przerwy? Myślałem, że to łącze nie styka.

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #612 dnia: Stycznia 13, 2020, 21:04:38 »
Kabel raczej nie, prędzej styki w konektorze od mikroruchów które powoduje naprężenie spowodowane pracą kabla. Kabel jednak pracuje kiedy się rozglądamy i jakieś siły pojawiają się na tym klipsie. Kable są usztywnione przy klipsie aby już na nim nie wywierały naprężeń. U mnie dwa miesiące nie było problemu po czym się zaczęły dziać jakieś dziwne rzeczy. Żeby dokładnie określić gdzie tkwi problem to by pewnie trzeba mieć mikroskop elektronowy z rentgenem ;) Mocowanie potestuje teraz w praktyce. Na razie to wersja 1.0 - pewnie naniosę jakieś poprawki jeszcze :)
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #613 dnia: Stycznia 13, 2020, 21:05:36 »
Chętni do zakupu już są widzę na blue Forum ;D.

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #614 dnia: Stycznia 13, 2020, 21:20:25 »
https://1drv.ms/u/s!Al5ZBRu6iKgyoFtIiTLWDpSwQXtn?e=1QLUd1

Można drukować - ale jak już mówiłem to pierwsza wersja testowa - fakt, że się nad wyraz sprawdziła  ;D
F-16C Block50 driver...