Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 49505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #705 dnia: Kwietnia 10, 2020, 22:56:10 »
Eee to chyba nie dostałeś Reverba ;). Jest IPD cyfrowe tylko ale wiele nie daje. Może niestety być tak, że pod Twoje IPD nie pasuje, ale poszukaj sobie pkt. ostrości, samo centrum każdej z soczewek osobno. W Reverbie lepiej po założeniu gałkami nie ruszać, a całą głową. Natomiast do tego bocznego spadku ostrości ja się już przyzwyczaiłem i nie ma dla mnie to jakiegoś dużego znaczenia, zresztą ten rozjazd też nie jest jakiś diametralny. Dałbym do - 15-20% od tego co jest w centrum soczewki. Idzie przywyknąć.

No właśnie ten suwaczek jest w ustawieniach Windowsa :)

gorzasty, YoYo, dzięki za porady, spróbuję poeksperymentować jeszcze.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2020, 11:25:25 wysłana przez KosiMazaki »
Miejsce na Twoją reklamę.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #706 dnia: Kwietnia 10, 2020, 23:16:48 »
I daj sobie czas, zobaczysz ze po 2 tyg będzie o dużo lepiej - trzeba przejść przez „proces adaptacji” - nie bez powodu to nazywane jest wirtualną RZECZYWISTOŚCIĄ ;) Każdy wtajemniczony wie jak to jest :)
F-16C Block50 driver...

Poko

• Gość
« Odpowiedź #707 dnia: Kwietnia 10, 2020, 23:34:12 »
I daj sobie czas, zobaczysz ze po 2 tyg będzie o dużo lepiej - trzeba przejść przez „proces adaptacji” - nie bez powodu to nazywane jest wirtualną RZECZYWISTOŚCIĄ ;) Każdy wtajemniczony wie jak to jest :)
O tak! :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #708 dnia: Maja 20, 2020, 23:55:55 »
A w sumie nie wiem czy ta zajawka video to była:

https://youtu.be/cz9wHbOOjpw :).

No ciekawe co w tym wypadku znaczy soon. Ostatnio czerwiec im nie wyszedł na zdrowie ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #709 dnia: Maja 21, 2020, 12:01:07 »
Ciekawe, czekam na coś nowego od HP, do czerwca mogę poczekać
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #710 dnia: Maja 21, 2020, 12:03:46 »
Ja też.  :) Mimo, że zamówiłem Pimax8KX, to jak HP pokaże specyfikację nowych gogli i rozdzielczość nie będzie gorsza niż obecnie i dodadzą fizyczną regulację IPD to chyba odpuszczę Pimax'a.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #711 dnia: Maja 21, 2020, 13:00:59 »
Jak pokażą w czerwcu to będą pewnie dostępne w grudniu. Z rozdzielczością na pewno nie zjadą w dół - mnie ciekawi czy właśnie nie pójdą jeszcze w górę, to byłoby dopiero coś. Do tego lekko większy fov, regulacja ipd, lepsze śledzenie, lepsza optyka... Marzenia ;)
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #712 dnia: Maja 21, 2020, 19:35:45 »
Jak pokażą w czerwcu to będą pewnie dostępne w grudniu. Z rozdzielczością na pewno nie zjadą w dół - mnie ciekawi czy właśnie nie pójdą jeszcze w górę, to byłoby dopiero coś. Do tego lekko większy fov, regulacja ipd, lepsze śledzenie, lepsza optyka... Marzenia ;)

Eeee, przecież chyba szczegóły były znane jakoś właśnie w kwietniu / maju, a potem ruszyli ze sprzedażą w ciągu niecałych dwóch miesięcy, więc to nie aż tak długi okres.
Jeśli to tuning to w zasadzie produkt mają tylko kwestia ulepszenia. Jak dla mnie jakby FOV doszedł do 130 to już byłoby jeszcze bardziej extra. Pewnie mechaniczne IPD też będzie jak w Index. No i też soczewki mogliby zmodyfikować by mniej odbijały światła. Wtedy + RTX 3080Ti i ideał na miarę 2020 :).

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #713 dnia: Maja 22, 2020, 01:06:21 »
Ale jak zwiększą FOV nie zwiększając rozdzielczości to będzie krok w tył jeśli chodzi o jakość obrazu - a ma być "bez kompromisów" - więc ciekawe jaka będzie dokładna specyfikacja techniczna...  :roll:  A kwiecień/maj to się zgadza - ale pierwsze modele dostępne w Polsce były w październiku ;)
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #714 dnia: Maja 22, 2020, 08:28:02 »
Ale jak zwiększą FOV nie zwiększając rozdzielczości to będzie krok w tył jeśli chodzi o jakość obrazu - a ma być "bez kompromisów" - więc ciekawe jaka będzie dokładna specyfikacja techniczna...  :roll:  A kwiecień/maj to się zgadza - ale pierwsze modele dostępne w Polsce były w październiku ;)

To nie wchodzi w rachubę (raczej), rozdzielczość pionową na 2160 pxt zostawią więc dojdzie więcej pikseli w szerokości = więcej pxt idących za większym FOV. Przynajmniej ja tak sądzę, bo inaczej to strzał w stopę i powrót w podziałce do obecnych innych modeli konkurencji, więc ruch byłby totalnie bez sensu ;D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #715 dnia: Sierpnia 02, 2020, 11:44:54 »
Czy ktoś z Was miał może taki problem, że Reverb nie rozpoznaje USB 3.0 przez co nie chce pracować? U mnie zaczęły się takie cuda od wczoraj. Sprawdziłem drivery od USB, ogólnie zrobiłem inspekcje całego systemu i nic nie znalazłem. Co ciekawe Reverb czasem załapie, a potem znów nie. Tak raz na 50 razy jak wkładam kabel. Sprawdziłem potem na innym kompie i tam też taka sytuacja więc mój komputer wykluczony. Stawiam na kabel, albo na koncentrator w urządzeniu. Chciałbym się jakoś skonsultować online z supportem. Gadał ktoś z nimi?
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #716 dnia: Sierpnia 02, 2020, 13:38:06 »
W/g mnie na bank coś z kablem. Ja używam mocowanie boczne, które usztywnia całe połączenie - zarówno kabel wychodzący z HMD jak i to nieszczęsne złącze.
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #717 dnia: Sierpnia 02, 2020, 14:10:00 »
Ja też takie używam. Mam je od Ciebie od początku jak mam gogle ;) Widać nie działa do końca...
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #718 dnia: Sierpnia 02, 2020, 14:25:06 »
Ja założyłem jak mi się kabel uszkodził i mi działają teraz bez problemu - ale jak tylko dostanę G2 odsyłam na gwarancje. Spróbuj rozpiąć kable i inaczej je ułożyć w mocowaniu.
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #719 dnia: Sierpnia 02, 2020, 14:29:21 »
Posprawdzam jeszcze, ale kable wyglądają  ok. Mam wrażenie, że to jednak koncentrator w goglach padł. Pewnie też pójdą na naprawę gwarancyjną.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Win10 64bit