Autor Wątek: Nowy zestaw HOTAS od Winwing.cn.  (Przeczytany 7279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Nowy zestaw HOTAS od Winwing.cn.
« Odpowiedź #30 dnia: Września 26, 2023, 13:21:39 »
Na pewno lepszy mechanizm i więcej przycisków do dyspozycji niż w Warthogu. Nie wiem, czy ktoś tutaj taki joystick posiada.

Jest też wersja force sensing, ale to już dla entuzjastów F-16. :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #31 dnia: Września 26, 2023, 14:51:56 »
Jaki kupić jako kolejny, ale lepszy, po Warthog?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #32 dnia: Września 27, 2023, 08:31:48 »
Virpil, VKB, Winwing, do wyboru do koloru.

A jeśli budżet nie ogranicza, to VPforce.  :)

« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 15, 2024, 23:12:45 »
Witam.
  Mam problem związany z dokonaniem zakupu na stronie Winwing. Po latach wzięło mnie na powrót do latania, ale zdecydowałem się poszukać czegoś lepszego od mojego od X-52 pro i wybór padł na WINWING Orion2 HOTAS MAX. Założyłem konto na stronie i "zaczęły się schody", bo mail weryfikacyjny nie pojawia się w mojej skrzynce. Wypróbowałem trzy rożne adresy mailowe i cztery przeglądarki, co okazało się równie nieskuteczne. Skończyły mi się pomysły i może ktoś z Was mi coś podpowie.
S! 

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 16, 2024, 09:10:23 »
Przede wszystkim upewnij się, że to nie ląduje w spamie. Ale też możliwe, że to oni mają aktualnie coś popsute na stronie.

No i korzystaj z europejskiego sklepu, a nie globalnego: https://eu.winwingsim.com/view/?disableSelectArea=true

« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 16, 2024, 17:50:31 »
Wszystkie powyższe były zrobione. Być może to faktycznie było coś na ich stronie, bo dzisiaj pokazała się w końcu wiadomość z linkiem do autoryzacji ( po 58 godzinach). Zakup dokonany i pozostało "tylko" czekać na przesyłkę. I od nowa zabawa z klawiszologią.
Dzięki.
S!

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
Odp: MOZA Flight Gear
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 16, 2025, 11:33:17 »

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 12, 2025, 16:15:26 »
Powitać wszystkich

Ostatnio bardzo zainteresował mnie temat
https://il2forum.pl/index.php?topic=20925.30  gdzie Yoyek  konkretnie opisuje nową bazę AVA od Thrustmastera.
Poszperałem trochę w necie i powiem wam że na podstawie opinii i filmików na YouTubie Hotas od WinWinga jest dużo bardziej udanym produktem od towaru Thrustmastera☝️
Dodatkowo cenowo wychodzi dużo taniej gdyby jeszcze do bazy AVA doliczyć zakup przepustnicy żeby mieć pełny zestaw Hotas. Poniżej link do ciekawej opcji wyboru pełnego zestawu.
https://eu.winwingsim.com/mobileview/goods-details.html?id=340&sku_id=36

Jeśli jeszcze ktoś mógłby dorzucić wiadomość od siebie na temat tego sprzętu to na pewno wielu użytkowników forum będzie wdzięcznych.

Pozdr
Mac
Geschwader  Kommodore

« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 12, 2025, 23:48:01 »
Mam WINWING Orion2 HOTAS MAX w takiej konfiguracji: https://eu.winwingsim.com/view/goods-details.html?id=343&sku_id=25

Nie miałem do czynienia z bazą AVA, ale u kumpla trochę polatałem na starszym Warthogu._Dla mnie główne przewagi winwinga to:

1. Oprogramowanie - początkowo miałem trochę problemów z ogarnięciem, bo jest tak wiele możliwości ustawień, ale jest fajnie i przejrzyście zrobione.
2. Przepustnica - o wiele bardziej rozbudowana od tej Thrustmastera. Czasem wymaga to trochę gimnastyki palców (zwłaszcza jak się lata na VR), ale moim zdaniem jest znacznie lepsza i bardziej wszechstronna.
3. Wajcha - wygodna, wymaga trochę więcej siły przy lataniu(wcześniej  miałem x-52 pro) ale już do tego się przyzwyczaiłem. Nie mam problemów z wciśnięciem poszczególnych przycisków lub "grzybków" ale mam sporą dłoń, a w razie problemów podpórka pod dłoń jest regulowana._No i można sobie ustawić kąt rękojeści w stosunku do osi podstawy.

W sumie dobrze, że nie kupiłem Warthoga, jak pierwotnie planowałem. Latam tylko na warbirdsach.

S!
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2025, 07:40:03 wysłana przez KosiMazaki »

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 13, 2025, 02:48:25 »
Hej,

Chcąc skorzystać z Twojego doświadczenia zapytam, czy teraz wybrałbyś tą samą rękojeść przepustnicy którą posiadasz czy zamieniłbyś na model
https://eu.winwingsim.com/view/goods-details.html?id=342? Chodzi mi głównie o różnice ilościowe w przyciskach i grzybkach właśnie w temacie simów DWŚ.
Mając na uwadze dość sporą ilość wpisów na forum IŁ-2 dodatkowo dopytam jak radzi sobie najnowsze oprogramowanie WinWinga, bo we wpisach co prawda z 2023 roku było sporo problemów zwłaszcza jeśli chodzi o konfigurację IŁ-a nawet do tego stopnia że gra nie widziała głównej osi przepustnicy.

S!
Mac
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2025, 03:02:23 wysłana przez macras »
Geschwader  Kommodore

« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 13, 2025, 12:21:11 »
Cześć.
Od początku chciałem dzieloną przepustnice, bo to bardzo mi się podobało w Warthogu.
  Czytałem sporo o oprogramowaniu SimAppPro od WingWinga, bo początkowe też miałem z konfiguracją trochę problemów, które były w większości moją winą. Po prostu trzeba przy tym trochę posiedzieć, żeby je poznać.
  Co do użytkowaniu go w Iłku, problemem była duża ilość przycisków i osi, z których części gra po prostu "nie widziała" i dlatego na oprogramowaniu przepustnicy jest "4x32 Button Mode", który sprawia, że gra widzi ją jako 4 urządzenia i wtedy nie ma problemów z odczytywaniem oraz przypisywaniem  wszystkich osi i przycisków.Tylko trzeba pamiętać, żeby dla własnej wygody ustawienia  działania osi i przełączników (np. ma być 2- czy 3-pozycyjny) zrobić przed przełączeniem na "4x32 Button Mode".
  Brakuje mi w oprogramowaniu dedykowanego profilu dla Ił-2 (jest np. do "Strar Citizen" czy "DCS") dzięki któremu działałyby silniczki wibracyjne, które są w joyu oraz obu częściach przepustnicy, ale czytałem, że modderzy nad tym pracują.

S!

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 13, 2025, 21:16:01 »
No właśnie też wyczytałem że problemem jest to że IŁ akceptuje do kilku urządzeń. Teraz jak mówisz że będzie widział cztery przy samej przepustnicy i Joyu to co jeśli dochodzą jeszcze pedały, to się da razem zgrać?

S!
Geschwader  Kommodore

« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 13, 2025, 22:06:27 »
Bez problemu wykrywa pedały i wszystko u mnie dobrze działa.
S!

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 13, 2025, 23:16:48 »
O ile się orientuję, aktualna wersja Ił-2 poprawnie obsługuje kontrolery z dużą liczbą przycisków, już nie trzeba dzielić na 4x32.

« Odpowiedź #44 dnia: Maja 26, 2025, 19:36:24 »
Chciałem zamówić sobie coś od WinWinga, założyłem konto, przyszedł mail weryfikacyjny, konto aktywowane.

No i zaczęły się schody przy próbie dodania adresu, nie mogę żadnego dodać. Próbowałem różnych wersji i albo wywala błędy albo formatka po prostu znika bez żadnego komunikatu. Na screenie pola jak to wygląda:

Co mam niby wpisać w polu "District"? Pustego nie można zostawić a jak wpisuję nazwę miejscowości to wyskakuje że nie może być to samo co w polu detailed address.